Tegyen szóvá ezt a testvéremnél?
Anyád meg közölhette volna, hogy oké, akkor nem jössz többet Pisti oszt' annyi.
Közölöd a tesóddal, hogy a sajat kutyájáról minimum anyagilag neki kellene gondoskodnia, nem anyádnak. Bár anyád az, akinek ezt mondania kellene
*Vizslát.
A testvéred nemcsak nagyon bunkó volt, hanem rettenetesen felelőtlen is.
Eleve nem lett volna szabad venni albérletbe kutyát, pláne egy nagy mozgásigényű vizslát.
Vagy béreljen kertesházat.
Ha mégis megvette a kutyát, és nem talál olyan albérletet, ahová mehet vele, akkor KÉRHETI és nem ZSAROLHATJA az anyját, hogy vigyázzon a kutyára, és addig is az a minimum, hogy fizeti az összes állattal kapcsolatos költséget, viszi házhoz a tápot, viszi orvoshoz, stb. E mellett sűrűn köszönje meg az anyjának, hogy vigyáz rá.
Én az anyja helyében azt mondtam volna, hogy ha csak a kutya miatt jönne, akkor ne is jöjjön, de ne is várjon semmilyen örökségre se, és gondolkozzon el azon, hogy ő is megöregszik majd egyszer.
E mellett a helyében azon lennék, hogy keresnék a kutyának egy felelősebb alkalmas gazdát, mert ő nem gazda, az anyja nem képes egy vizsla mozgásigényét kielégíteni.
Nem tudom, hogy az anyukád hány éves, mennyire tudja képviselni az érdekeit.
Tehát az a minimum, hogy azt mondja a gyereknek, hogy hozza házhoz a tápot, vagy keressen új gazdát, vagy menhelyre viszi a kutyát, és semmi zsarolgatás.
Aki egyszer zsarol ilyesmivel, az máskor is fog, tehát nem érdemes engedni a zsarolásnak csak azért, mert szeretné, hogy jöjjön.
Már azért miféle dolog ez, hogy vesz magának egy kutyát aztán rá sózzuk az édesanyánkra. Sógornőm is kb ezt csinálta annyi hogy ő kutyástól költözött a szulokhoz vissza.
Semmiképp nincs tekintettel édesanyátokra sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!