A testvérem korrepetálása miatt nem marad idő a tanulásomra. Mit tehetnék?
A bátyám 12-es, világ életében rossz volt matekból, nem diszkalkuliás, simán nem jól közelíti meg, ő magolni akar mindent. Én kb a fordítottja vagyok, matekból és fizikából is kitűnő vagyok, de magolni nem tudok, mindenben logikát akarok találni, abban is, amiben nincs..
Na de a lényeg, hogy idén érettségizik, és nekem kell korrepetálnom a szüleim parancsára, ami egyszerűen reménytelen. Nem tud egyenlőtlenséget oldani, a másodfokú egyenleteknél arra sem volt hajlandó hogy a képletet megtanulja, az összes kis "foglalkozáson" csak bámul ki a fejéből, hiába töröm magam és állítom neki össze a feladatsorokat. Volt hogy otthagytam, de a másnap karóra megít matekdogája után engem csesztek le, mert elmentem törit magolni. Nyilván összegyeztethető lenne a dolog, de én nem szeretnék a szenvedés miatt lemondani: a heti 3x diákmunkámról, a napi 1,5 óra edzésemről és persze jó lenne ha lenne időm tanulni. A napi 2 óra amit a szüleim kértek pedig egyrészt rossz időben van (mert a bátyám órarendjéhez kell igazodnom) és így nem tudok visszamenni a városba a busszal, a barátnőm is hetente 2x ha meglátogatom emiatt..
Off:
Akik itt papolnak hogy fiatalon minek barátnő, a 99%-uk már 12-13 évesen nagyban gyűrte maga alatt a lepedőt:D
5. azok pedofilok.
kérdező, tényleg ez a legnagyobb probvlémád, hogy a barátnőd? lehetsz vagy 16 éves. pedofil vagy?
Mondd meg a szüleidnek, hogy napi 2 óra teljesen abszurd elvárás. Ennyi idejük nekik sem lenne, ha ők foglalkoznának vele.
Egyébként pedig fogadjanak magántanárt hozzá. Ja, az pénzbe kerülne, te meg ingyen munkaerő vagy?
Csak mondom: egy magántanár óradíja 2-4e Ft. Legyen csak 2e Ft. Minden munkanap 2 óra, az heti 10 óra, vagyis 20e Ft, havi 80e Ft. Ennyit dolgozol ingyen a szüleidnek. Ezt nyugodtan dörgöld az orruk alá!
#1 megragadtad a lényeget. Bár nem tudjuk hány éves a kérdező, de középiskolában már bőven belefér a kapcsolat. Azért mert neked nem sikerült, nem kell a másikat csesztetni.
Kérdező: mondd meg a szüleidnek, hogy nem tudsz neki segíteni, mert sem ő sem te nem vagy erre hajlandó, és te a saját életeddel szeretnél foglalkozni, és nem rabszolga-tanár vagy. Amúgy lehet kisebb testvérként ezt nem látod, de gondolj bele, milyen lehet az idősebb testvérnek, hogy a szülei nyomására a fiatalabb akarja őt tanítani. Persze ez majd idővel elmúlik, de ebben a korban erre, és egyéb ilyen szituációkra túlérzékenyek az emberek (ami amúgy teljesen természetes). Plusz ha nagyon nem megy a testvérednek a dolog, menjen a tanárához korrepetálásra, vagy fizessen be egy mateking.hu-ra, vagy menjen magántanárhoz, kérjen segítséget barátoktól, ismerősöktől. Ez nem a te feladatod.
Egyszerűen ez nagyon nem szép elvárás a szüleidtől. Egy különálló életforma vagy. Csakmert a bátyád érettségizni fog, neked is kell tanulnod. Nekem úgy tűnik, hogy a tesód márcsakazértis belesz@rik a témába.
A fentebb írt ötlet, hogy mond a szüleidnek mennyit dolgozol nekik ingyen, jó ötlet.
Nyilván rossz érzés, hogy minden szabadidős tevékenységed, emberi kapcsolatot hanyagolnod kell, mert a tesód nem érdekli a matek.
Ez nem a te dolgod lenne. Fogadjanak a szülők tanárt, a tesó pedig egyedül is gyakorolhatna, hisz 12.-es. Neten rengeteg feladat + megoldás, és videó van. Ahogy sok könyvben is ott a levezetés, megoldás.
A barátnődnek és neked kitartást ebben a helyzetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!