Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem korrepetálása...

A testvérem korrepetálása miatt nem marad idő a tanulásomra. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A bátyám 12-es, világ életében rossz volt matekból, nem diszkalkuliás, simán nem jól közelíti meg, ő magolni akar mindent. Én kb a fordítottja vagyok, matekból és fizikából is kitűnő vagyok, de magolni nem tudok, mindenben logikát akarok találni, abban is, amiben nincs..

Na de a lényeg, hogy idén érettségizik, és nekem kell korrepetálnom a szüleim parancsára, ami egyszerűen reménytelen. Nem tud egyenlőtlenséget oldani, a másodfokú egyenleteknél arra sem volt hajlandó hogy a képletet megtanulja, az összes kis "foglalkozáson" csak bámul ki a fejéből, hiába töröm magam és állítom neki össze a feladatsorokat. Volt hogy otthagytam, de a másnap karóra megít matekdogája után engem csesztek le, mert elmentem törit magolni. Nyilván összegyeztethető lenne a dolog, de én nem szeretnék a szenvedés miatt lemondani: a heti 3x diákmunkámról, a napi 1,5 óra edzésemről és persze jó lenne ha lenne időm tanulni. A napi 2 óra amit a szüleim kértek pedig egyrészt rossz időben van (mert a bátyám órarendjéhez kell igazodnom) és így nem tudok visszamenni a városba a busszal, a barátnőm is hetente 2x ha meglátogatom emiatt..

2021. nov. 1. 22:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Vicc h a fiatalabb korrepetálja a nagyobbat
2021. nov. 4. 20:10
 22/25 anonim ***** válasza:
14%
Te nem tanulni akarsz, hanem a barátnőddel találkozgatni. Hú, de nagy kár, hogy tiniként erre nincs időd, amikor pár év múlva úgyse ezzel a csajjal leszel már.
2021. nov. 4. 21:50
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne magadból indulj ki. Ha meg is értenéd amit ír a kérdező, rájössz, hogy ő sokkal többre fogja vinni az életben, mint te.
2021. nov. 4. 22:16
 24/25 A kérdező kommentje:
A szüleimmel beszéltem, szerencsére sikerült meggyőzni őket, de csak mert megkértem apát hogy nézzen meg egy ilyen foglalkozást, úgyhogy magántanár lesz. A negatív, már elnézést de köcsögnek üzenem hogy tanuljon már meg szöveget értelmezni. Nem a tanulás helyett találkozok a VELEM EGYKORÚ (16 éves vagyok, nem vagyok pedofil) barátnőmmel, mint írtam jók a jegyeim, a bátyámmal nem akarok foglalkozni, mert amíg én vele szenvedek, telik az időm amit másra szeretnék fordítani. (Mondjuk ennyi erővel a diákmunkába/edzésbe is beleköthettél volna)
2021. nov. 5. 19:45
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy megoldódni látszik a dolog, remélem hosszútávon is működni fog. Hülyékkel meg ne foglalkozz, nekik az a lényeg, hogy beleköthessenek valakibe. Nekik ez az izgalmas az életükben.
2021. nov. 5. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!