Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem korrepetálása...

A testvérem korrepetálása miatt nem marad idő a tanulásomra. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A bátyám 12-es, világ életében rossz volt matekból, nem diszkalkuliás, simán nem jól közelíti meg, ő magolni akar mindent. Én kb a fordítottja vagyok, matekból és fizikából is kitűnő vagyok, de magolni nem tudok, mindenben logikát akarok találni, abban is, amiben nincs..

Na de a lényeg, hogy idén érettségizik, és nekem kell korrepetálnom a szüleim parancsára, ami egyszerűen reménytelen. Nem tud egyenlőtlenséget oldani, a másodfokú egyenleteknél arra sem volt hajlandó hogy a képletet megtanulja, az összes kis "foglalkozáson" csak bámul ki a fejéből, hiába töröm magam és állítom neki össze a feladatsorokat. Volt hogy otthagytam, de a másnap karóra megít matekdogája után engem csesztek le, mert elmentem törit magolni. Nyilván összegyeztethető lenne a dolog, de én nem szeretnék a szenvedés miatt lemondani: a heti 3x diákmunkámról, a napi 1,5 óra edzésemről és persze jó lenne ha lenne időm tanulni. A napi 2 óra amit a szüleim kértek pedig egyrészt rossz időben van (mert a bátyám órarendjéhez kell igazodnom) és így nem tudok visszamenni a városba a busszal, a barátnőm is hetente 2x ha meglátogatom emiatt..

2021. nov. 1. 22:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
4%
A barátnőzéstől elveszik az értékes időd, hú micsoda kár. Sejtem már, miért akarják a szüleid, hogy valami értelmes módon kösd le magad. Kicsit átestek a ló túlsó oldalára, de hát ez sokakkal előfordul, senki nem tökéletes.
2021. nov. 1. 23:21
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem ugy néz ki a dolog, mert attól gohgy valaki fiatalon szexel nem lesz pedofil.
2021. nov. 1. 23:52
 13/25 anonim ***** válasza:
99%

Ez nem az idő értelmes módoni eltöltése. Egy nála alacsonyabb szinten lévőt korrepetál. Ebből nem, hogy anyagi haszna nincs, de még a tudását sem gyarapítja, és nem mellesleg, rengeteg időt von el tőle.

Itt nem a tudás csillogtatásán van a hangsúly, csak a szavak -amikkel előszeretettel dobálózol- ismeretén. Ez most elég gyenge "magyarázkodás" volt, nem is vártunk mást.

2021. nov. 1. 23:54
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

#13 ja értem, szóval csak azért használod a szavakat értelmetlenül, mert mások ezt csinálják. Még véletlenül sem azért, mert nem ismered a jelentését, de nagyot akartál mondani. Aztán mikor bukó van, másra fogod a felelősséget.

"nem neked fogom csillogtatni a tudásom" - aranyom, ez nem tudás, ez egy szó. A jelentésének tudásával nincs mit csillogtatni, ugyanolyan szó mint bármelyik másik. Majd ha az orvosi latint nyomod csípőből, na az tudás lesz. De ettől nem kell félnünk, ahogy látom :D

2021. nov. 2. 06:14
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ásd el magad.

Pedofil az a (közel) NAGYKORÚ, akiben a SERDÜLŐKOR ELŐTTI gyerekek keltenek szexuális vágyat.

Ha az idősebb testvére 12.-es, de a kérdező még tud neki segíteni matekból, akkor úgy 10.-11.-es körül lehet. Én 11. második felében lettem 18 éves, úgy hogy még az idősebbek közt voltam, szóval a kérdező max 17 éves.

A barátnője nem tudjuk hány éves, de amúgy ha van 12 éves, akkor még legális a dolog. Vagy mikor az idősebb 18 lesz, s a fiatalabb van már 14 éves, akkor is. De amúgy abban a korban amiben a kérdező van az azonos korú vagy az idősebb csaj/pasi a jellemző.

És ajánlom figyelmedbe ezt a táblázatot:

[link]

#kérdező

Ha a tesódnak gondjai vannak a matekkal, és a szüleitek segíteni akarnak ezen, akkor ők is segítsenek ezen. Fogadjanak mellé magántanárt. Neked, mint testvérnek semmi közöd sincs az ő tanulmányaihoz. Főleg mivel az egész a te életed róvására is megy.

2021. nov. 2. 08:33
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Én kajak azt csinálnám, hogy felvenném videóra egy ilyen korrepetálást és lejátszanám a szüleimnek, hogy lássák a tesó szarik bele az egészbe. Plusz begyűjtenék pár rossz jegyet is, mondván, hogy nem volt időd készülni, mert a bátyád felkészítése teljesen lenullázta az agyadat. Esetleg az is is mondhatod, hogy inkább járjon külön tanárhoz, mert nem tudod számára érthetően elmondani. (lásd nálunk volt a suliban egy matek tanár, aki amúgy matematikus volt, nem értette, hogy mit nem értünk, mert ő teljesen más logikával látta az egészet és képtelen volt nekünk tovább adni a tudását)
2021. nov. 2. 13:18
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Mond a szüleidnek h ezt az anyagot ti még nem tanultátok
2021. nov. 2. 17:25
 18/25 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Bocsánat, de nem néztem a gyakorit. Ma írtak javítót a sorozatokból (próbáltam megértetni vele a képletet és egykét tippet, de nem jutottunk semmire) és karó lett neki. Most én kaptam az ívet amiért szarul tanítottam meg neki (11-es vagyok és még nem vettük, csak a négyjegyűs képleteket néztem át).
2021. nov. 4. 19:15
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát persze, ki más lenne a hibás az ő egyeséért, ha nem te??? Undorító ez már komolyan. Mi történhet ha megvéded magad a szüleiddel szemben?
2021. nov. 4. 19:18
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Mégegyszer leírom, mert úgy látom nem érted: NEM a te dolgod foglalkozni a testvéred tanulmányaival. Ha a szüleidnek ennyire fontos, hogy jó jegyeket kapjon, akkor fogadjanak mellé tanárt. NEM, ismétlem NEM te kell tanítsd.
2021. nov. 4. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!