Ki mennyi pénzzel honorálná a testvérének?
Nem vagyunk elszállva anyagilag, kértem a bátyamtól 1.000.000 ftot amit fél év alatt tudtam apródonként vissza fizetni. Szeretnék küldeni neki valamennyit, de fogalmam sincs mennyit, mondhatom ugyis hogy sem sokat sem keveset nem szeretnék.
Amikor mondtam neki akkor azt mondta szó sem lehet róla mert nem bank, de van 3 gyönyörű szép gyereke is, valamilyen módon szeretném honorálni, mert nagy segítség volt nekünk a házvásárláshoz épp annyi kellett.
Én elterveztem egy összeget! De azt egyelőre nem mondom itt el, vélemények érdekelnek.
Én is ugyanezt mondom mint az első válaszoló. Vagy maximum a gyerekeknek 20-20-20 ezer forint. Vegyenek raja ovis, sulis dolgokat vagy ami kell..
Szép tőled, hogy így viszonyulsz hozzájuk, de ők is így viszonyultak hozzátok, jó testvérek vagytok.
Én a) megoldásként ajándékot vennék nekik, például finoman megtudakolnám, hogy terveznek-e valami nagyobb beruházást (kávéfőző, tévé, számítógép, laptop, tablet, bútor stb. és hogy milyet terveznek pontosan, nehogy mellényúljak pl. típusban/színben/képernyőátlóban/stb.), és ha tudom, hogy még messze van nekik, hogy megvegyék (nehogy előre megvegyék a cuccot és akkor a másik a nyakadon maradjon), akkor egy ilyen. Összegben, ha neked belefér, 50.000 és 200.000 Ft között gondolkodnék.
B) megoldásként pedig elmennék velük családi nagybevásárlásra, mondván hogy "nekem is kell egy-két dolog", és a végén a kasszánál én fizetném az egészet (hasonlót el szoktam játszani néha egy barátomnál és a bátyáméknál is).
C) megoldásként pedig megmondanám neki, hogy nagyon jólesett a múltkori segítsége és szeretném viszonozni, és megkérdezném, hogy van-e valami nagyobb kiadásuk tervben, mert beszállnék, akár gyerekeknek tanszer/sportszer, esetelg otthonra valami.
Jajj nehogy pénzt adj. Szerintem az nagyon gáz.. Azért adott kölcsön, mert szeret téged.
Inkább olyan ajándékot adj, ami hasznos és drágább és tudod, hogy örülnének neki. Mellé akár gravíroztatsz egy borra vagy valami márkás alkoholra pár kedves köszönő szót. : Köszönöm, hogy ilyen jó testvérem vagy!
Én legalábbis ezt a fajta megköszönést jobban értékelném.
Engem speciel nagyon megsértenél pénzzel, de a testvéredet is, mivel világosan megmondta, hogy ő nem bank.
Németországból is intézhetsz nekik egy hétvégi családi wellness-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!