Testvérnek nászajándékba 100 ezer forint, plusz 20 ezer a menyasszonytáncba megfelelő?
Szerintem még sok is.
Kb 15 ezer a normalis szerintem es ezt szorod be annyival ahany ember megy veled.
Amerikaban, ami azert joval gazdagabb orszag, kb 50-100 dollart adnak a csaladok a párnak. Mikor mi hazasodtunk akkor volt olyan is akitol csak 25 dollart kaptunk es hozta az egesz bagazst. Olyan is volt aki 200at adott es masodmagaval jott.
"Mutass egy olyan párt az átlag emberek közül, aki két milliós esküvőt, kaját, zenekart, helyszínt zsebből kifizet úgy, hogy nincs szüksége segítségre."
Az olyan ne csináljon nagy bulit. A boltban sem veszek többet, mint amennyit ki tudok fizetni.
"Nagyon sokan tévedésben van ezzel kapcsolatban: valóban vendég vagy, de a beugró minden szempontból adott. Egy baromi nagy buliban lehet részed a hozzád közel állókkal, nemmellesleg egy barátod legnagyobb napja. Igen, fizesd ki a beugrót mint mindenki más, és ennyivel járulj hozzá a sztorihoz. Aki erre sem képes, az nem való oda."
Ha egy nagy buliban vagyok, és ezért fizetnem kell, akkor egyrészt lehessen beleszólásom a helyszínbe, menübe, zenébe is - mindenkinek legyen, hisz mindenki jól akar szórakozni; és akkor legyen egy konkrét beugró. Mindegy, hogy 20 ezer, 50 vagy 100, de legyen konkrét összeg, amit mindenki belead per fő. Gyerekeknek a szüleik persze. Akinek nem telik rá, az maradjon otthon. Legalábbis pénzügyileg ez így lenne igazságos.
Akkor lehet senki se menne el. :D :D
Amúgy ez az egész pénzadogatás ritka utálatos dolog. Miért tartanak lagzit? Hogy esetleg velük örüljön a rokonság és az ismerősök, vagy hogy " bevételt csináljanak " ?
Ha a testvérem odaállítana százezerrel, szerintem visszakézből hajtanám el a francba.
Nehogymár... Az öcsémtől nem fogadok el ennyit, a francokat.
"A legtöbb lagzi egyébként veszteséges."
Szakmabeli véleménye szerint nullszaldós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!