Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérnek nászajándékba 100...

Testvérnek nászajándékba 100 ezer forint, plusz 20 ezer a menyasszonytáncba megfelelő?

Figyelt kérdés
Nem kevés? Nagy lagzi lesz.

2021. aug. 2. 16:29
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
70%
Még sok is.
2021. aug. 3. 00:38
 32/40 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem megfelelő.
2021. aug. 3. 01:17
 33/40 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem még sok is.

Kb 15 ezer a normalis szerintem es ezt szorod be annyival ahany ember megy veled.

Amerikaban, ami azert joval gazdagabb orszag, kb 50-100 dollart adnak a csaladok a párnak. Mikor mi hazasodtunk akkor volt olyan is akitol csak 25 dollart kaptunk es hozta az egesz bagazst. Olyan is volt aki 200at adott es masodmagaval jott.

2021. aug. 3. 01:18
 34/40 anonim ***** válasza:
43%

"Mutass egy olyan párt az átlag emberek közül, aki két milliós esküvőt, kaját, zenekart, helyszínt zsebből kifizet úgy, hogy nincs szüksége segítségre."

Az olyan ne csináljon nagy bulit. A boltban sem veszek többet, mint amennyit ki tudok fizetni.

"Nagyon sokan tévedésben van ezzel kapcsolatban: valóban vendég vagy, de a beugró minden szempontból adott. Egy baromi nagy buliban lehet részed a hozzád közel állókkal, nemmellesleg egy barátod legnagyobb napja. Igen, fizesd ki a beugrót mint mindenki más, és ennyivel járulj hozzá a sztorihoz. Aki erre sem képes, az nem való oda."

Ha egy nagy buliban vagyok, és ezért fizetnem kell, akkor egyrészt lehessen beleszólásom a helyszínbe, menübe, zenébe is - mindenkinek legyen, hisz mindenki jól akar szórakozni; és akkor legyen egy konkrét beugró. Mindegy, hogy 20 ezer, 50 vagy 100, de legyen konkrét összeg, amit mindenki belead per fő. Gyerekeknek a szüleik persze. Akinek nem telik rá, az maradjon otthon. Legalábbis pénzügyileg ez így lenne igazságos.

2021. aug. 3. 09:44
 35/40 anonim ***** válasza:
0%
Hozzáteszem, a legigazságosabb az lenne, ha mindenki megkapná a részletes számlát a lagzi után, és a saját fogyasztását fizetné ki.
2021. aug. 3. 09:48
 36/40 anonim ***** válasza:
72%

Akkor lehet senki se menne el. :D :D

Amúgy ez az egész pénzadogatás ritka utálatos dolog. Miért tartanak lagzit? Hogy esetleg velük örüljön a rokonság és az ismerősök, vagy hogy " bevételt csináljanak " ?

2021. aug. 3. 09:55
 37/40 anonim ***** válasza:
32%

Ha a testvérem odaállítana százezerrel, szerintem visszakézből hajtanám el a francba.

Nehogymár... Az öcsémtől nem fogadok el ennyit, a francokat.

2021. aug. 3. 11:18
 38/40 anonim ***** válasza:
90%
Az én húgomnak 4 évvel ezelőtt volt az esküvője és akkor én úgy éreztem (belső hang), hogy nem adhatok a saját húgomnak ugyanannyit (15-20 ezret), mint amikor távolabbi rokonhoz vagy barátokhoz vagyunk hivatalosak. Mégis csak a saját húgom, nem a 12. unokatestvérem távoli ismerőse. Ezért úgy adtam, hogy 125-öt nászajándékba. (100-as lett volna a nászajándék, meg 25 a menyasszonytánc, de náluk nem volt külön menyasszonytánc, "csak" egy vacsora, mert mini esküvő volt, összesen 10 fős. Szülők, testvérek és testvérek párjai részvételével, nagyon szűk családi körben.) Anyu ugyanígy adott neki. Közös szülőnk. Szerintem nálunk ez ilyen arany középút volt. Se nem túl kevés, se nem túl sok. De hát ez minden családnál más. Ki mennyit gondol vagy érez helyesnek a körülményektől függően. És mindenkinek a körülményei egyediek, egymástól eltérőek.
2021. aug. 3. 15:02
 39/40 anonim ***** válasza:
8%
Nekem pont azért fura a tesómnak adni, mert mi egy szinten vagyunk. Pénzt adjanak a "felnőttek". Szó nélkül megvettem neki az ipadet, mikor kellett a munkájához, de lagzira pénzt adni, mint valami utolsó vidéki rokon? Nagyon személytelen.
2021. aug. 3. 16:06
 40/40 anonim ***** válasza:

"A legtöbb lagzi egyébként veszteséges."

Szakmabeli véleménye szerint nullszaldós.

2022. aug. 8. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!