Irigy testvér ellen mit lehet tenni?
Az irigysége soha nem fog elmúlni. Ha 2x annyi pénze lesz akkor sem. Mindig lesz valami amire irigy lehet.
Azért asztalosként ha odatenné magát kereshetne akár többet is mint te, de ő nem akar, lusta. Nem tudsz mit tenni. Főleg ne akarj segíteni vagy megmenteni, mint az okj-s képzéssel. Elkell fogadnod, hogy ezen te nem tudsz segíteni. Saját magán ő tud segíteni ha akar, de még ahhoz is lusta. Jó szakmunkásként sokat lehet keresni. Ő is spórolhatna főleg ha szülőkkel èl.
Egy szónak is száz a vége te semmit nem tehetsz. Elfogadod hogy ilyen és elengeded a dolgot.
most először látom a gyakorin, hogy egy tanárra irigy valaki...
eddig szánták őket a kilátástalanság és az alacsony fizetés miatt...
mindegy, kamunak nem volt rossz, tanár fizetésből 27 évesen hitelmentes ház és autó... aha, miből, visszavitted az üres üvegeket?
egyébként egy jó asztalos munkával nagyságrenddel lehet többet keresni, mint tanárként
Minden elismerésem, nagyon megfontoltan töltötted az egyetemi éveidet. Viszont a helyedben a bátyádnak nem beszélnék ezekről a dolgokról csak ha rákérdez, mert tényleg nagyon irigynek tűnik.
Tudom off topic, de megkérdezhetem hogy milyen típusú home office-os munkákat találtál, amiket tanulás mellett tudtál csinálni? Szeretném én is hasznosabban tölteni az egyetemi éveimet, csak eddig kicsit sikertelenül találtam munkát.
9-es.
Ki a témavezetőm?
Dr. Sonkoly Gábor az iskola vezetője, a témavezető pedig Dr. Dávid Géza.
A nyári munka, és a home office állások?
Nyaranként igaz nem sok időre, de hazamentem a szüleimhez, nem szerettem a fővárost. Addig pedig dolgoztam egy fagyizóban. 2 home office állásommal kb nettó 200000 Ft őt kerestem ( a kezdetén nyilván kevesebbet, a végére többet, ez egy átlag).
A fagyizóban úgymond napibért kaptam, nyáron kb két hónapon keresztül, napi olyan 5-8000 borravalóval változott.
Tanítási gyakorlat nem egyenlő a gyakorlati tanítással.
A tanítási gyakorlat az amikor az egyetem utolsó évében kezdjük az alapokat valamely gyakorlóiskolában, ezért kapunk olyan 80-100000 ft-ot, kb félhavi tanári fizut. Ezt is félre raktam.
Mennyi a fizetésem?
3 tanéve vagyok a pályán, idén írtam a minősítő vizsgámat ped 1.-be, egyetemi diploma, ped 1, vagyis
Bruttó 243600+24360=267960×0,665=180000 Ft körülbelül.
Mennyi volt az ösztöndíjam?
Az utolsó szemeszterire emlékszem, 375000 Ft/félév ugye a Klebelsberg ösztöndíj.
Milyen életpálya fokozatban vagyok? Ped 1, tanított év alapján 2. Kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!