Irigy vagyok, hogy másnak van testvére. Milyen érzés pontosan?
Én is. Nekem meghalt a testvérem, mikor 13 volt (én 8).
Szóval már én sem tudom milyen érzés, hogy ha van testvéred, nem is emlékszem milyen volt..
Az attól függ, hogy jó testvérnek vagytok-e nevelve és hogy milyen a természetetek.
Mi hárman vagyunk, de nem tartjuk a kapcsolatot, borzasztó testvéreim vannak. Mondjuk, a család rá is tett egy lapáttal, hogy ne jöjjünk ki.
De normális családban felnőtt, egymás szeretetére nevelt testvér az olyasmi, mint egy közeli jóbarát vagy több.
Ó, én le tudom írni.
Tudod, hogy sosem leszel egyedül, valakivel egész életedben össze leszel kötve. Ennek minden rémesen rossz és jó dolgával együtt. Őszintén úgy gondolom, hogy rosszból több van. Például nem kapszkizárólagos szeretetet, csak képzeld el, milyen lenne egy párkapcsolatban, ha a párod egy másik lányt is annyira szeretne, mint téged. Borzalmas. Viszont, ha mázlid van(a többségnek nincs), a testvéred szeretetét megkapod a szüleid gyengébb szeretete mellé, el kell viselned egy egész embert, akit nem te választottál a tulajdonságai alapján, hanem csak úgy van, mint mondjuk egy padtárs, kolléga, akit melléd osztottak és mostantól mindenen osztozni kell, rengeteget együtt lenni, letolnak a hibáiért és a te hibáid rá is hatással vannak.. meg kell próbálni nem megölni egymást.
Csak képzeld el, hogy a buszon legközelebb melléd ülő emberrel össze lesztek kötve egy pár méteres zsinórral, mindig ott lesz a közeledben, ha menekülnél nem tudsz, mindig visszatalál hozzád, a zsinór miatt. Kezdetben egyméteres a zsinór és rád lesz tapadva, majd ahogy telik az idő a zsinór nő, de van hogy akkor is rád van tapadva, ha lehetne 3 méterrel oddébb is. Tényleg mindig ott van, pisilésnél, betegségnél, suliban, barátaiddal, hallgatózik, beleszól, nem is szívesen gondolok rá.
Aki tudja milyen volt egyedül(nagy tesók) azok nem akarnak kistesót. A kistesók meg sosem tapasztalhatják meg, milyen jó, ha igazán csak őket szeretik a szüleik és mennyire jó is egyedül lenni, zsinór nélkül. Velük is kitolás.
Ha választhatnék, én inkább egy gyerekkori barátot szeretnék, mert őket te választod, a személyiségeitek passzolnak és sok szép közös emléketek van, illetve több szép, mint nem szép. A tesókról ez nem mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!