Hogy lehet szóvá tenni ha azt érzem, a húgom anyagilag visszaél a jóindulatommal?
Húgomék kb 1,5 éve vettek egy kis házat, azóta csinálgatják, ha minden igaz lassan költöznek. Én és a bátyám persze amit tudunk segítünk, csak bosszant, hogy az anyagi részét nem nézi, hogy a segítség nekünk mibe kerül. Eleve 25km-re lakunk egymástól, bátyám meg még messzebb, tehát nekem kapásból 2-3 forint benzin. Ráadásul most sógor szemét is műtötték, így nem is tud vezetni, húgom meg nem mer, hiába van jogsija, így az ottani anyagbeszerzésekre is gyakran megkért. Csak mikor idulok haza, és már mondja, hogy holnap ráérek-e mert még ide meg oda kellene menni, az azért bosszantó, pláne, hogy alig van szabadidőm így is.
Hétfőn már betelt nálam a pohár, de nem szóltam. Megkért, hogy vigyen el az Ikeába, na most én Veszprém megye szélén lakom, szóval nem 5 percre a bolttól. Ott meg nem egyszer azt hangoztatta, hogy letudta volna rendelni 8 ezerért, de jobb látni, azt bezzeg nem kérdezte meg a végén, hogy mivel tartozik ? Pedig nekem meg alsó hangon egy 10-esbe volt ez a fuvar pályamatricával, plusz még szabit is kértem arra a napra. Plusz az idegeskedés egy nővel vásárolni, kocsi is is full leült,a két szekrénytől, de még egy ebédőasztalt is meg akart venni, még jó, hogy nem volt.
Nem vagyok irigy, de melósként, bérből élek én is, van két fiam így tudnám másra is költeni ezt a pénzt.
Meg kell mondani normál hangnemben.
Ha nem segít,nem csak normálban.
Persze beszéljek vele, ezt értem, csak hányszor hallottam már azt a dumát, hogy nekem ne a hátam mögött magyarázzanak, hanem mondják le a szemembe. Aztán amikor odamondtam, akkor én voltam a legszemetebb ember.
Sértődést meg természetesen nem szeretnék, pedig biztos ez lenne.
Felnőtt férfi ember vagy, ideje vállalni a konfliktust, anélkül nem úszod meg. Legrosszabb esetben mi történik? Több szabadidőd és pénzed marad.
Igazad van, a húgodnak előbb-utóbb meg kell értenie.
Szólni kell, nálunk volt hasonló emberke aki mindig a kocsinkat kérte, persze nem tankolt, ami városon belül nem zavart, de nálunk is volt egy ikeás kör, amikor direkt világító benzinlámpával adtuk oda a kocsit. Neked is hasonlót javaslok, hogy pl. Állj meg tankolni és mondd neki, hogy amíg tankolok addig bemész fizetni? Ha gondolod vegyél matricát is mert soha nem érünk oda kertek alatt, de a te pénzed ahogy gondolod.
Vag az ikeában is mondhattad volna, hogy a benzin meg a matrica 13-ban került összesen, de ha ez neked megért egy 5 ezrest akkor oke.
neharagudj kati, de nekem is veges a fizetesem. be tudnal szallni a benzin penzbe?
ne haragudj kati, de holnap nem jo nekem, viszont raerek csutortokon es szombaton ha az neked is jo
De miért lennél szemét ha nem érsz rá?
Neked is lehet dolgod, én pl szabit biztos nem vennék ki. Azt mondod nem ad a főnök és kész.
Aztán a benzit meg lehet mondani finoman is hogy sokba kerül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!