Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szülők, tudtok tanácsot adni?

Szülők, tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A férjemmel két lányunk van, 17 és 15 évesek. Még márciusban vesztek össze. A fiatalabb a nővére megkérdezése nélkül kölcsönvette a nővére kabátját, és valahogy elszakadt. Az idősebb ezt a fiújától kapta, ezért nagyon érzékenyen érinti.. A húga bocsánatot kért, de a nagyobb nem fogadta el, kijelentette, hogy csak akkor, ha a húga vesz neki egy ugyanilyet. Erre a kisebbik nem hajlandó, így a nővére egy cipőt akart tőle elvenni, de ezt meg a húga nem hagyta. Szó szót követett, majdnem összeverekedtek. Felajánlottuk a férjemmel, hogy pótoljuk a kabátot a nagyobbnak, de ezt sem fogadta el, mondván, hogy a húgának kell ezt jóvátennie, nem nekünk kvázi kezesként.

Azóta a nagyobb nem hajlandó a húgával másodperceket sem tölteni, azóta nem is ettünk együtt négyen. Volt, hogy előttünk pl. féregnek nevezte a húgát, ezért persze megkapta a leszidást.

2021. jún. 11. 14:37
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
68%
30# mi ez a 700 ezres dolog? Lemaradtam valamirol?
2021. jún. 11. 21:23
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap volt egy kérdés mikor a kérdező azon panaszkodott, hogy a 11 éves huga lehuzott 7000 ezer forint félretett pénzét a wc-n bosszubol. Persze a végére összejött ott is hogy kamu, aztán estére még feltett egy másikat a hug szemszögéböl, ott meg asszem a bátyust drogozással vádolva :D
2021. jún. 11. 21:26
 33/41 anonim ***** válasza:
66%
700 ezer*
2021. jún. 11. 21:26
 34/41 anonim ***** válasza:
49%
Jaa ezt nem tudtam..vagy debil az egesz csalad vagy kamu akkor.
2021. jún. 11. 21:34
 35/41 anonim ***** válasza:
22%

#21 milyen jó hogy te jobban tudod hogy fogok reagálni mint én

a kabátot elvette, elszakította

vagyis elvitte a bmwt és összetörte

mégis az lenne az első gondolatom, hogy ő rendben van e

ha tudnád hogy a tesóm hány cuccomat tette tönkre! és? ettől függetlenül a tesóm és én szeretem. és az tudod, hogy ehhez képest mennyi cuccot vettem neki? szóval baromira nem tudod mit gondolok, sőt, el sem tudod képzelni

2021. jún. 12. 08:36
 36/41 anonim ***** válasza:
Mi újság kérdező? Sikerül kezelni a helyzetet?
2021. jún. 14. 10:19
 37/41 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mindkettő diákmunkázik, azóta minden este megpróbáltuk leültetni őket beszélni, tegnap este sikerült, bár eredmény nem sok van. A kissebb azt mondta, hogy nem tudja megakadályozni, hogy behajtsuk rajta az összeget, amennyibe a megvarrás kerül. A nagyobb erre, hogy összegszerűség terén ez így rendben van, de a szavakért csak akkor kér bocsánatot a húgától, ha az előbb elismeri, hogy ő kezdte az egészet, és először ő kér a szavakért is bocsánatot. A húg erre viszont nem hajlandó (azt mondja, ez megalázkodás), végül mindketten gyorsan belapátolták a vacsorát majd szó nélkül felmentek... Az idősebben érzem, hogy nagyon gyanakvó, hogy a húga felé húzunk, pedig erről szó sincs, csak nehéz a kompromisszum, elvégre egyikőjük sem makulátlan, de mindkettő elmondta ránk utalva, hogy a cinkosság gusztustalan... Tanácstalan vagyok...

2021. jún. 17. 14:27
 38/41 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Akkor jársz el a legjobban, ha fogod a gyerekeket, és elviszed egy mediátorhoz, aki segít a dolgot tisztázni. Ti. ő erre van kitalálva.

Egyébként ilyen helyzetben az enged előbb (ha egyáltalán), akinek a jövőbeli kapcsolat haszna jobban kell, mint az aktuális ügybeli kárának a megtérítése.

Hát egyértelműen a kicsi kezdte, mert ő szakította el a kabátot, tehát neki kell kezdenie a bocsánatkérést is. A kicsi akarta a dolgot egy francos bocsánatkéréssel helyreállítani, amikor a kabátnak sokkal nagyobb az eszmei értéke. És amikor ezt így nem fogadta el a nagy, akkor a kicsit belelovalta magát abba, hogy ő eleget tett az illemnek és a józan észnek, ami csak részben igaz, és hogy ha ez a nagynak nem tetszik, akkor a nagy dögöljön meg.

A kicsi jól látja, az elsőnek bocsánatkérés megalázkodás. De ennek pont ez a lényege, hogy hibáztam, elismertem, sajnálom, nem teszem többet, és anyagilag is kártérítelek.

2021. jún. 17. 15:50
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak igaza van. A mediátor nem ördögtől való-és egy kívülálló talán jobban tudná kezelni ezt a helyzetet.
2021. jún. 17. 17:01
 40/41 anonim ***** válasza:
63%

A szülők szarok a történetben. Alap szintű figyelmességet és egymással kapcsolat ápolást, nomeg viselkedési normákat, betegségek kezelését mem tanította meg a gyerekeknek.

Go pszichológus.

2021. júl. 7. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!