A nővérem csak kihasznál?
Van egy nővérem tőlem sajnos elég messze lakik kb 300 km-re. Róla annyit, hogy 30 éves és van 2 gyerkőce.
Én decemberben töltöm majd a 24.életévemet és jelenleg az első babámat várom :)
Sajnos a nővérem nem sokat beszél velem csak akkor beszélünk/beszéltünk amikor én hívom és csak akkor keres meg, ha valami kell neki (pénz). A terhességemről elsőnek csak neki beszéltem persze telefonon hívtam. A párom volt a 2. akinek elmondtam.
Úgy hallottam a nővérem hangján, hogy örült,
Viszont, amikor kiderült, hogy sajnos veszélyeztett terhes vagyok egyből felhívtam, viszont ő mogorván csak annyit mondott, hogy neki is van elég problémája és rám nyomta a telefont.
Egy ideig nem beszéltünk. Sokat gondolkoztam, hogy keressem-e és arra a döntésre jutottam, hogy nem hívom, majd ő keres, ha hiányzok neki.
Kb. 2 hét mulva fel is hívott persze pénz kellett neki, küldtem is neki egy bizonyos összeget hiszen testvérem és mondtam, hogy akkor adja meg amikor tujda nem fogom sürgetni. Bár jól esett volna, ha legalább annyit kérdez, hogy, hogy vagyok, vagy a babárol, hogy, hogy van.
Jelenleg már 1 hónapja hetente hívom, de sajnos nem veszi fel a telefont és néha rám nyomja, hogy lehet ilyen egy testver?! Legjobb baratnőként tekintettem rá és ő szó szerint semmibe vesz ki használ.
"Jelenleg már 1 hónapja hetente hívom, de sajnos nem veszi fel a telefont és néha rám nyomja"
Lesz@r téged, most rájöttél.
"hogy lehet ilyen egy testver?!"
Van, aki önzőnek születik, vagy nem tanult elég empátiát.
"Legjobb baratnőként tekintettem rá"
Hiba volt. Most a kölcsönnel megfizetted a tanulópénzt. Egy gonddal kevesebb.
"és ő szó szerint semmibe vesz ki használ."
Mert hagyod. A paraziták ilyenek.
Próbálkozhatsz a megnevelésével. Ha azt mondja, hogy miért nem hívod, akkor nyugoddtan mondhatod, hogy sokszor hívtad, de ő sosem hívott vissza, és csak akkor hív, ha kell neki valami. Ha megsértődik, akkor annyi.
Ügy lezárva.
A párom apja ugyanilyen. Most a semmiből megint megjelent, nyilván megint pénz kellett neki (pedig még az előzőt se adta vissza). Most nem kapott, tolta egy kicsit az érzelmi zsarolást, majd eltűnt. Egy gonddal kevesebb.
A tesód nyilván azt hiszi, hogy a kölcsönt akarod visszakérni, ezért nem veszi fel. Ha ez nem elég erős jel neked, hogy a nővéred csak kihasznál, akkor nem tudom, mi lenne számodra ennél nyilvánvalóbb.
Elhiszem, hogy a testvéred és szeretni akarod, de védd inkább magad és a családod egy ilyen piócától.
Kérdező sajnálom, de te nagyon naiv vagy.
Ezt az "azért adok neki pénzt, mert mégiscsak a testvérem" dolgot sürgősen felejtsd el, mert észre se veszed, és úgy le fog húzni, hogy majd a végén neked kellesz kölcsön kérni. Egyébként, a fenti felsorolt dolgok után, számodra még kérdés, hogy kihasznál-e a nővéred? Konkrétan semmibe néz, csak egy élő pénzautomata vagy számára, bocsánat, ha nyersen fogalmazok, de ez az igazság, azért teszi ezt veled, mert hagyod. Ne hívogasd, ennek semmi értelme, láthatóan tesz rád és a családodra is. Ha a testvéred, ha nem, meg sem érdemli, hogy vele foglalkozz. Gondolkozz el azért te is kicsit, mielőtt még egyszer egy ilyen embernek segítesz.
Kedves kerdezo, eloszor is gratulalok!
Masodszor pedig mostmar te is anyuka leszel, a kisbabad lesz szamodra az elsi, tehat nektek is kell a penz, ha esetleg a kesobbiekben penzert fordul hozzad mondd ezt.
De egyebken, ha terhes vagy, alap kerdes hogy megkerdezi hovy erzed magad, jol fejlodik e a picike. A noverednek semmit nem szamitasz hidd el. Az en noverem meg rosszabb, inkabb nem is meselek, engem milliokkal karositott meg orokles kapcsan, en is baromi naiv voltam, de mar evek ota kizartam ot az eletembol. Nem a ver szamit, lehet egy idegen ember jobban megbecsul hidd el.Es jo babavarast kivanok!
Ha terhes vagy akkor inkább a babára tedd félre a pénzt, ne a tesódat támogasd. Úgy néz ki, hogy csak kihasznál. Tesód talált egy fejőstehenet akit lehet pumpolni.
Ha annyira beszélni akarsz vele akkor a családodban terjeszd el, hogy négyeseed volt a lottón és nyertél 1,5 millió forintot. Ezután tutira csorgetni fog a nővéred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!