Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez nem kihasználás szagú?

Ez nem kihasználás szagú?

Figyelt kérdés
Bátyám alapított egy céget, abban dolgozom. Anyánk adta rá a tőkét, de hivatalosan csak az ő nevén van, engem is felvett és vagyok most a kis főnök, én koordinálom az embereket. Elég jó fizetést kapok tőle, de ennél jóval többet termelek, amit automatikusan beleforgatunk a cégbe. Ha esetleg lenne valami nézeteltérésünk, akkor megteheti azt, hogy kirúg a cégből és megtartja a pénzt?
2020. júl. 25. 10:55
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Simán.
2020. júl. 25. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Igen.
2020. júl. 25. 11:07
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Persze
2020. júl. 25. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Én másképp látom.

A testvéred nem használ ki.

Anyukád volt inkorrekt, mert egyik gyerekét segítette akkora összeggel, hogy egy több alkalmazottas vállalkozást tudott indítani, téged meg (ha jól értem) semmivel.

Az lett volna a normális, ha úgy adja a pénzt anyukád, hogy fele-fele részben tulajdonosok vagytok. A munkájáért mindegyikőtöknek jár a fizetése, ha pedig a cég vagyona gyarapszik, abból egyenlő mértékben részesülnétek.

A testvéred annyiban tehetett volna másképp, hogy én ilyen módon nem fogadtam volna el anyukámtól a pénzt, ill. a testvérem nevére vettem volna a fele üzletrészt.

2020. júl. 25. 11:34
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Nezd, nem a te ötleted volt. Ha máshol lennél alkalmazott gondolom nem keresel ennyit. Ez így win win. Ha nem tetszik keress mást vagy vállalkozz te is.
2020. júl. 25. 11:45
 6/10 kovpet ***** válasza:
80%

"Elég jó fizetést kapok tőle, de ennél jóval többet termelek"

Még jó, minden alkalmazott ilyen, különben leépítenék.

Goldmund73 mondja amúgy jól, az tényleg furcsa, hogy az egyik gyereket megfinanszírozzák annyival, hogy céget tud alapítani belőle, a másik meg nem kap semmit.

2020. júl. 25. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
Lehet a bátyja évekkel azelőtt alapította a céget mielőtt a tesója egyáltalán nagykorú vagy munkavállaló lett volna..
2020. júl. 25. 16:10
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Tényleg Te kerültél kiszolgáltatott helyzetbe, főként anyukátok miatt, mert nem túl etikus módon a bátyádnak segített a cégalapításban, míg neked már nem, hiszen te úgyis sok pénzt kapsz a cégnél, minek neked a támogatás tőle? A kérdés viszont itt az, hogy a bátyád mennyire játszik sportszerűen veled, vagyis kihasználja-e, hogy te neked úgymond "muszáj" az ő utasításait követned mindenben, hiszen máskülönben ő simán kirúg, neked pedig egy kevésbé jólfizető munkával kell beérned. Nyilván addig jó ez a munkahely meg a családi kapcsolatok, amíg nem lesz köztetek valami nézeteltérés - akár munka, akár magánélet terén.

Én a helyedben beszélnék a bátyáddal, hogy benne lenne-e, hogy valamennyi százalékot megvásárolsz a cégéből, hogy te is társtulajdonos legyél (akár 10-20% is elég lenne), hiszen így nem vennéd el a vezetői pozícióját, ami még megilleti, mert ő alapította a saját ötleteivel a céget, de te is jogosan kapnál részesedést a profitból és nem lehetne olyan könnyen kitenni téged. Ha a bátyád belemegy, akár anyukádtól is kérheted, hogy támogasson valamennyivel.

2020. júl. 25. 17:38
 9/10 kovpet ***** válasza:
63%
Amúgy erről az Adidas és a Puma cég története jutott eszembe. Kérdező, olvass utána és alakítsd úgy, hogy ne hasonló legyen belőle.
2020. júl. 26. 09:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha van rendes szerződésetek, legalább amit elvégeztél munkát ki kell fizesse. Amúgy meg gondold át, ha ennyi munkával több pénzt, vagy kevesebb munkával ugyanennyi pénzt és megbecsülést kapnál máshol, akár válthatsz is. Ha nem érné meg, inkább vegyél két nagy levegőt mielőtt valamin problémázol. Egyébként ha csak nem vagy egyéni vállalkozó, biztos hogy többet termelsz mindehol mint a fizud, bár nálam is érdekes a dolog (ev vagyok), mert pl a benzinpénzt, stb ki kell fizessem, és sose tudom hogy ez “költség” és kevesebb a “fizum” vagy az össz bevétel a “fizu” és abból fizetem magamnak a benzint..:)
2020. aug. 3. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!