A szüleim nem fogadják el, hogy nem engedem a modellezős gépen játszani az öcsémet. Mit tegyek?
Sziasztok!
Szóval adott egy lelkes modellező és animátor csapat, akik nyári keresetüket összedobva megvették a 2020 nyarán kapható legcombosabb pc-t modellezéshez, és belevágtunk egy nagyobb projektbe. (Hárman vagyunk, Zsófi, Bazsi és én, Tomi)
Zsófi és Bazsi együtt vannak, és épp 1 hétre elutaztak Győrbe, így kérésükre a közösen fizetett egyszobás albiból ideiglenesen hazahoztam a gépet, hogy ne kelljen bemennem.
A 12 éves öcsém pedig egyből kiszúrta, és kisírta hogy játszhasson rajta, hiába mondtam a szülőknek, hogy egy 1,5 milliós munkagépen akar játszani. A baj az lett, amikor közel 1 terrányi játékot töltött le úgy, hogy az 2,5-es és m.2-es ssd együtt 1,5 terra, így elég nehéz haladni vele, mert folyton betelik, és persze a mi fájljainkat kell törölni...
Ráadásul az öcsém le akarta tölteni a GTA V-t ingyen, ami persze egy vírus volt, és leszedte az összes filet, és az utolsó mentést 1 hete csináltam egy külső ssdre, így rohadt sok munkám odaveszett, és mivel újra kellett raknom, a programjaink is. Az öcsém viszont már játszani tervez rajta..
Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy engedjenek nyugodtan dolgozni rajta? (Ha más nem visszaviszem a "bázisra", csak kb. 2800 ft oda a benzin)
Phaszér hagyod...? Szüleid tudják emnnyibe volt a gép? Valszeg nem, különben az öcsinek fülest adnának, ha a közelébe megy....
Kamu sztori.
Te jó ég! Milyen anyámasszonykatonája vagy te? Ismered azt a szót hogy NEM?
Akkor kellett volna tisztázni a helyzetet amikor kiszúrta a gyerek. És nem annyival, hogy "dehát ez egy drága gép". A tiéd, munkához kell, te döntöd el mire lehet használni. Játékra nem. A gyerek hisztit le kell sz@rni, a szülő hisztit meg ignorálni. Esetleg kicsapni a balhét, hogy ők csak ne mondják meg mit hagyjak meg mit ne az öcsinek, nem neked szülték.
Ha más nem legalább azt felügyelhetted volna mit hogyan honnan tölt le, + mennyi játékot rak fel.
Tudom hogy vannak ilyen kihasználható emberek akik aztán csak panaszkodni tudnak hogy "jaj a gépünk...." de hihetetlen...
#7: nekem is itt gyulladt ki a vészjelző... :)))))
Amikor a kamukérdezők túltolják a mesét - abszolút irreleváns részletekkel. :-D
Mondjuk elmondod anycinak hogy ha kárt tesz benne, a többiek nyilván nem fognak örülni és lehet feljelentenek. Neked kell majd kifizetni mindenkit.
De amúgy ekkora barom nem lehetsz, hogy ilyen értékes gépen -ami nem is csak a tiéd- hagytad játszani a gyereket.
Azért már az is sántít, hogy 1 terra játékot letölteni, azért nem kevés idő, kicsit előbb észre kell venni, hogy valami nem OK?
Szóval itt a sztori több sebből vérzik. Miért kell hazudni?És miért nem az igazat írod, hogy "hogyan magyarázam meg a haverjaimnak, hogy letöltöttem egy rakás szemetet a netről és újra kell telepíteni gépet?" A másik fele, ha ennyire fontos akkor az adatokról csak van mentés, és akkor egy újratelepítés adatok mentésből visszatöltése néhány óra alatt megvan. Nekem még off-site backupom is van a legfontosabb adatokról, ezért fizetek tárhelyért egy szolgáltatónak. A többiről itthon van mobil SSD-n mentésem. Illetve ha ennyi lóvét elköltök gépre, akkor már"csak kerekítési hiba" venni egy olcsó NAS-t mentésnek. Ezer sebből vérzik a sztori. Igazán inkább a kérdező totális hozzánem értését mutatja, meg azt, hogy hogyan akarta a haverjait lehúzni. És még be is vallja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!