Szerintetek van olyan, hogy valaki nem születik testvérnek?
Sziasztok!
8 voltam, amikor a szüleim bejelentették, hogy nagyobb lesz a család. Emlékszem, nem akartam őket elkeseríteni, ezért próbáltam tettetni az örömöt, bár nem nagyon sikerült. Most a tesóm 8 éves, én 16, de egy olyan pillanatra sem emlékszem, amikor örültem volna neki. A gyerekeket szeretem, bébiszitterkedem is, csak a testvéremhez nem tudok jól állni. Pedig a szüleim, becsületükre legyen mondva, nem kivételeznek vele, soha sem mondták, hogy legyek én az okosabb (ettől a falra másznék), ha veszekedés volt/van az öcsém hibájából, megkapja a szidást, ahogy én is, ha én vagyok a hibás.
Eszembe jutott, hogy van, akiből hiányoznak a szülőség lelki feltételei. Belőlem lehet, hogy a testvéri hiányzik.
Ez érdekes, mert pont tegnap este álmodtam egy hasonlót.
Nekem van két öcsém, az egyikük 7 éves, a másikuk 13. Már úgy ahogy jó viszonyt sikerült kialakítanunk. Mindegy, az álmom az volt, hogy a szüleimnek született még egy gyerekük, egy lány. Na, én ennek egyáltalán nem örültem, az egész álom borzalom volt, csak mondogattam magamnak, hogy ez egy álom, és nyugodjak meg, de teljesen olyan volt, mint a valóság.
Nos, tudni kell, hogy én kisebb lány testvért sosem akartam, főleg nem az öcséim után, viszont egy nővért mindig is szerettem volna, ha megadatott volna nekem. Amikor felkeltem olyan szinten megkönnyebbültem.
Szóval lehet, hogyha nekem is születne egy kistestvérem most, én is hasonlóan állnék hozzá mint te. "Belőlem lehet, hogy a testvéri hiányzik." ez szerintem is lehetséges lehet.
Sok pszichológus szerint ha két testvér között 8 év a korkülönbség, mindkét gyermeket egykének kell tekinteni.
Az oka gondolom egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!