Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek van olyan, hogy...

Szerintetek van olyan, hogy valaki nem születik testvérnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

8 voltam, amikor a szüleim bejelentették, hogy nagyobb lesz a család. Emlékszem, nem akartam őket elkeseríteni, ezért próbáltam tettetni az örömöt, bár nem nagyon sikerült. Most a tesóm 8 éves, én 16, de egy olyan pillanatra sem emlékszem, amikor örültem volna neki. A gyerekeket szeretem, bébiszitterkedem is, csak a testvéremhez nem tudok jól állni. Pedig a szüleim, becsületükre legyen mondva, nem kivételeznek vele, soha sem mondták, hogy legyek én az okosabb (ettől a falra másznék), ha veszekedés volt/van az öcsém hibájából, megkapja a szidást, ahogy én is, ha én vagyok a hibás.

Eszembe jutott, hogy van, akiből hiányoznak a szülőség lelki feltételei. Belőlem lehet, hogy a testvéri hiányzik.

2021. ápr. 29. 08:12
 1/10 anonim ***** válasza:
36%

Ez érdekes, mert pont tegnap este álmodtam egy hasonlót.

Nekem van két öcsém, az egyikük 7 éves, a másikuk 13. Már úgy ahogy jó viszonyt sikerült kialakítanunk. Mindegy, az álmom az volt, hogy a szüleimnek született még egy gyerekük, egy lány. Na, én ennek egyáltalán nem örültem, az egész álom borzalom volt, csak mondogattam magamnak, hogy ez egy álom, és nyugodjak meg, de teljesen olyan volt, mint a valóság.

Nos, tudni kell, hogy én kisebb lány testvért sosem akartam, főleg nem az öcséim után, viszont egy nővért mindig is szerettem volna, ha megadatott volna nekem. Amikor felkeltem olyan szinten megkönnyebbültem.

Szóval lehet, hogyha nekem is születne egy kistestvérem most, én is hasonlóan állnék hozzá mint te. "Belőlem lehet, hogy a testvéri hiányzik." ez szerintem is lehetséges lehet.

2021. ápr. 29. 08:22
 2/10 anonim ***** válasza:
30%
Nem. Olyan van hogy valaki túl önző, vagy szarul ,kezelik a szülők a második gyerek születését. senki sem születik testvérnek, és senkiben nincs kódolva a szülőség.
2021. ápr. 29. 08:29
 3/10 anonim ***** válasza:
69%
2-essel értek egyet. Szerintem te 8 év alatt túlságosan hozzászoktál az egyke-léthez, semmi egyébről nincs szó.
2021. ápr. 29. 08:43
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
Én igazából itt a második esetre gondolok, mert a kérdező kapott az öccse helyett is ha balhé volt. Ez egyenes út ahhoz hogy ne bírja a tesóját.
2021. ápr. 29. 08:54
 5/10 A kérdező kommentje:
4-es igazad lenne, de pont írtam, hogy én akkor kaptam és kapok, ha én vagyok a hibás, máskor meg az öcsém kap.
2021. ápr. 29. 10:16
 6/10 anonim válasza:
100%
Nekünk mindig mondják a szüleink, hogyha majd meghalnak, és az bármikor lehet, csak egymásra számíthatunk, legyünk ott egymásnak. Pedig engem is idegesít az öcsém, sokszor visszabeszél, stb. De van, amikor olyanokat mond, mintha én lennék, vagy hozzám jön segítségért, az jó érzés. Szerintem próbáld te is úgy látni, hogy ha a szüleid megöregednek, ő lesz, aki a családod lehet, akivel lehet beszélgetni és egy barát, aki sose mond le rólad, sose felejt el.
2021. ápr. 30. 09:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy konkrétan a testvérrel lenne a baj, én arra tippelnék, hogy introvertált vagy, vagyis alapból az zavar, hogy eggyel többen vannak az életteredben, lefáraszt, ha sok emberrel kell beszélned. De ez csak tipp, kevés az infó ahhoz, hogy teljes képet kapunk. Érdemes lenne egy iskolapszichológussal is elbeszélgetni zoomon.
2021. máj. 1. 03:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Számomra nincs még egy olyan ember, akit annyira ki nem állhatnék, mint a húgom. Egyszerűen emberileg az a típus, akit jó messziről kerülnék el szívem szerint, és gyűlöltem minden alkalmat, amikor vele kellett mutatkoznom akár, mert hát a testvérem. Az egész világlátása, gondolkodásmódja, jelleme annyira ellenszenves számomra, hogy itt már nem vagyok hajlandó figyelembe venni, hogy véletlenül pont ugyanazok a szüleink. Nem lehet, hogy nálad sem a testvér tényével, hanem a személyével van a probléma?
2021. máj. 5. 12:49
 9/10 A kérdező kommentje:
8-as, nagyon jót kérdeztél. Az öcsém személyiségétől nem undorodom, viták persze vannak, de hol nincs. Nyilván nem könnyű egy nyolcévessel. De így belegondolva, úgy érzem, akkor sem örülnék a testvérnek, ha szolgai módon mindig tenné, amit mondok.
2021. máj. 6. 07:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok pszichológus szerint ha két testvér között 8 év a korkülönbség, mindkét gyermeket egykének kell tekinteni.

Az oka gondolom egyértelmű.

2021. máj. 27. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!