Tényleg igaz ez azokra, akik hárman vannak testvérek?
Mennyire igaz az, hogy a családban elfoglalt pozíció meghatározza a személyiséget? Akinek két testvére van, mennyire igaz ez a leírás?
Legidősebb: értelmes, megbízható, ambíciózus, aggódó, jó vezető
Középső: laza, szociális, érzelmes, megértő
Legkisebb: társaság kedvelő, bájos, szétszórt, lázadó, éretlen
(Amúgy az angol tankönyvben volt erről egy szöveg, onnan szedtem ezeket)
#12: ott ez kevésbé merül fel természetesen.
Egyébként a probléma általánosítható 3-nál több gyerekre is: általában mindig az utolsó előttinek a legrosszabb. A "nagyok" még nem veszik be maguk közé, de már nem is ő a "kicsi", akire mindenki tekintettel van. Az utolsó előtti gyerek könnyen két szék között a pad alá kerül, ha a szülők nem figyelnek oda külön.
Nálunk így van:
Legidősebb: erőszakos, mindent kézben tartó, határozott, kevéssé érzelmes, hirtelenharagú
Középső: szétszórt, bizonytalan, jó humorú, társaságkedvelő
Legkisebb: béketűrő, irányítható, bájos
Egyáltalán nem igaz.
Nálunk a legidősebbre nagyjából illik, de egyáltalán nem ambíciózus, viszont minta családanya. Nem jó vezető, kifejezetten diktatórikus hajlamai vannak.
A középső mindenre és mindenkire szarik, ha nem hívnám fel néha azt se tudnám él-e még. De a melójában pro. Ami az anyagiakat illeti, hármunk közül ő a legsikeresebb.
Én a legkisebb vagyok, nem vagyok társaságkedvelő, introvertált vagyok. Bájos se vagyok, inkább cinikus. Se szétszórt se lázadó se éretlen nem vagyok, hármunk közül csak nekem van diplomám. Tipikusan jókislány voltam sulisként.
Szóval ez egy baromság úgy ahogy van.
Ez marhaság.
Én -32: magamnak való, zárkózott, érzelmes, halogatok mindent
Öcsém -26: felelősségteljes, 100% realista, precíz, nyitott, de a csajokkal félénk
Kisebbik öcsém -22: lázadozó, hanyag, az iskolában patent, nyitott, és pikkpakk összejött egy lánnyal
Nálunk így néz ki:
Nő 37, introvertált, művész, álomvilágban él, de okos, nagyon önálló és hangos feminista, sokmindenhez viszont lusta, és sosem érdekelte különösebben a külvilág. Halála utan megeszik majd a macskái.
Ffi 34, még otthon él, nem túl törekvő, sokáig nem dolgozott, de nagyon jószívű és mindenben segít amiben tud, laza és jó humorú, szociális alkat, ő az akire mindig mindenki számíthat.
Nő 28, csendesebb, de gyerekként sokszor bunkó volt, okos lány mérnök diplomával, ő is társaságibb alkat, sokat barátkozik és sportol, a három tesó közül egyedül ő hazasodott és alapított családot, a szülőkhöz is nagyon közel áll.
Hát ez egyetlen 3 gyerekes ismerősömre sem áll.
De a többgyerekesek utolsó előtti gyerekre írt teória sem.
Ezeket szerintem olyanok találták ki, akik a végtelenségig hisznek abban, hogy "fehér lappal születünk, és a neveléssel írják a lapra, hogy milyenek leszünk", vagy valami hasonló értelmű dologban.
(Persze gondolom, kivéve az azonos nemű nevelő"szülők" esetében, mert abban lehet, hogy a születést tartják az egyedül meghatározónak. Ki tudja.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!