Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem annyira népszerű...

Miért nem annyira népszerű 10èv korkülönbségel testvérek között?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 2. 16:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
55%
Ahogy egy előző hozzászóló is kifejtette, ekkora korkülönbségnél sokszor az idősebb testvér nyakába varrják a fiatalabbat, ami hosszú évekig tényleg nem nagy öröm, mert nem is tudod a kisebbet egyenértékű testvéredként kezelni, hanem mindig csak a "nyűgöt" látod benne, akire vigyáznod kell. És még értelmes beszélgetés se lehet köztetek gyerekként, mert addig, amíg téged kamaszként mondjuk már a popsztárok érdekelnek vagy a jó blockbuster filmek, addig a fiatalabb testvér még le van ragadva annál, hogy a Hupikék Törpikéket nézi nyálcsorgatva.
2021. ápr. 2. 18:19
 22/33 anonim ***** válasza:
62%
Ez nagyon emberfüggő. Hárman voltunk testvérek amikor meglepetésként besikerült még szüleim öregkorára a kisöcsém. 10-13-16 év volt akkor köztünk. De az első perctől kezdve imádtuk, nagyon szívesen vigyáztunk rá, meséltünk neki, gondoztuk, fürdettük. Később minden egyes nyári szünetet velünk töltött, mert a szüleinknek dolgoznia kellett. De egyáltalán nem volt teher, nagyon szerettük egymást, mai napig nagyon jó a kapcsolatunk.
2021. ápr. 2. 19:22
 23/33 anonim ***** válasza:
59%
Én inkább olyanokat ismerek akik között 1-2 év van és rühellik egymàst. Tesóm és köztem 6 év van mindig is nagyon jó volt a kapcsolatunk, sógornőm és húga között 8, és szintén nagyon szoros a kapcsolatunk. Egy ismerősöm és az öccse között 12 év a korkülönbség,a megszületése nagyon jót tett a sràcnak és a mai napig támogatjàk egymást. Bár már külön családjuk van, de összetartó jó testvérek akik mindig szàmíthatnak egymàsra.
2021. ápr. 2. 20:05
 24/33 anonim ***** válasza:
50%
Jobban meg kéne becsülni az embernek a testvérét/testvéreit, sokkal jobb lenne a világ...
2021. ápr. 2. 20:06
 25/33 anonim ***** válasza:
71%

- szülőként sokkal könnyebb minden téren korban egymáshoz közel illő gyerekeket nevelni (ruha-, eszközvásárlást, különprogramokat illetően, anyukának is jól jön, ha egyben tud otthon maradni a gyerekekkel, és nem ki-be ugrál munkahelyek között két szülés között)

- sokkal nagyobb az esély arra, hogy korban közelebb álló tesók között jó legyen a kapcsolat, mert nagyjából közösek az élmények, ugyanott vannak "életszakaszban", hasonló érettségi szinten vannak, hasonló jellegű dolgok érdeklik őket

- manapság egyre kitolódik a gyerekvállalási kor a szülőknél... aki 30as évei közepén vállal gyereket, nem biztos, hogy 40+-osan már akar többféle megfontolásból sem

2021. ápr. 2. 23:24
 26/33 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem meg sokkal jobb a nagyobb korkülönbség, baráti/rokoni/ismerősi körben ahol ilyen p*icsafüst 1-2 évek vannak a gyerekek között, a szülők konkrétan majd hülyét kapnak, tipikus egyik kicsi, másik pici. Az egyik idesír, a másik oda, nyilván mindig mindkettőnek ugyanaz az a játék kell, amelyik a másiknak, az egyiket éppen pelenkázni kell, amikor a másik nyafog hogy ő éhes stb stb.

Gimisként/Egyetemistaként is emlékszem csomó osztálytársamnak/csoporttársamnak volt 1-2-3 év korkülönbséggel tesója és mindenhol ölték egymást, messze nem volt jó és szoros kapcsolatuk. Felnőttként is nagyjából csak olyan kis korkülönbségű tesókat ismerek, akiknél nem túlságosan szoros és jó kapcsolat.

Ellenben nagy/nagyobb korkülönbségnél pont az ellenkezőjét tapasztalom, pl köztem és húgom között 9 év korkülönbség van és mégis elválaszthatatlanok vagyunk, nagyon jó a kapcsolatunk. Legjobb barátnőm és bátyja között 7 év van, ott is nagyon jó a viszony, sok a közös program stb. Unokatesóim között 2 év van, felnőttként is ölik egymást.

Szóval egyáltalán nem sokkal nagyobb az esély arra, hogy jobb lesz a viszony a kis korkülönbségű tesók között, mint ahol nagyobb a különbség..!

2021. ápr. 3. 00:51
 27/33 anonim ***** válasza:
62%

A kisebbik öcsém és köztem kb. 10 év van, hagyjuk. A családi nyaralásokon kívül semmi közünk egymáshoz, néha beszéltünk pár szót, aztán ennyi.

De az idősebb öcsém is hat évvel fiatalabb nálam, bár vele több a közös pont, mindketten elvontabbak voltunk, így sokmindenről tudtunk beszélgetni, meg kamaszként többször jött hozzám tanácsért.

32n

2021. ápr. 3. 09:41
 28/33 anonim válasza:
77%
A testvérem és köztem 17 év korkülönbség van (egy apától és anyától). Amikor megszülettem, Ő már javában csajozott, 20 évesen megnősült, aztán besorozták, majd másik országba költözött, tehát esélyünk sem volt a testvéri kapcsolat kialakítására. Igaz, hogy itt több tényező is közrejátszott, de sosem éreztem közel magamhoz. Ki sem merném jelenteni, hogy ismerem. Maximumm nagyvonalakban. Szerintem, ha nincs akkora fizikai távolság köztünk, ekkora korkülönbséget akkor is majdnem lehetetlen áthidalni, mert egyszerűen nincs közös témánk, vagy nagyon kevés. Más a nemünk, a baráti körünk, a zenei ízlésünk, az emlékeink. Az egyetlen közös dolog, hogy mindketten imádjuk a spenótot, mert a nagyink rászoktatott. :D Nagyon szeretem, de amikor átjön, szinte alig van miről beszélgetnünk.Ez több és más helyzet, mint a 10 év, amit a kérdező kérdezett, de azt hiszem, a lényeget leírtam. 10 év korkülönbségnél se lehet másabb a helyzet.
2021. ápr. 5. 13:01
 29/33 anonim ***** válasza:
77%

A nővérem es köztem,10 ev volt.Azert mult időben,mert tavaly meghalt,62 evesen!

A legborzasztobb,hogy mar idosebb korban felnottkent ertettuk meg jobban egymast!Erre elveszitem!:(

Kicsikent ő már nagy volt ,fiúzott,majd ferjhez ment ,elkozott masik megyebe.Kamaszkent jo lett volna egy nőver,de messze lakott,gyerekei lettek..Igazan akkor kerultunk kozelebb,mikor mar en is asszony,anya lettem..

2021. ápr. 5. 18:52
 30/33 anonim ***** válasza:
22%

")Amúgy meg én sem örültem volna, ha 14 éves koromban körbe kellett volna néznem, nehogy a kistesó lássa, hogy éppen tampont cserélek. :)"

Értelmes ember ezt a wcben csinálja, csukott ajtónál. Kisteso hogy kerülne oda?

2021. ápr. 5. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!