Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit válaszoljak neki?

Mit válaszoljak neki?

Figyelt kérdés

A bátyám megírta, hogy szakított a barátnőjével.

Azt azért hozzá teszem, hogy ez a szakítás már nagyon érett,és míg a barátnő Bécsben van, a bátyám kb egy-másfél hónapja hazajött egy 10 hónapos tanfolyam miatt.

Eddig csak én tudom, de fogalmam sincs mit válaszoljak rá. Sosem voltam jó az ilyen érzelgős, érzelmes dolgokba.

És egyébként még nem nyitottam meg az üzit, csak kiírta ugye az állapotsávba is a telefon ott fent.

Ti mit írnátok vissza egy ilyen üzenetre?

Amúgy lány vagyok (18)

2021. márc. 20. 00:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha kedvelted azt a lányt, akkor írd, hogy sajnálod a dolgot. Megkérdezheted tesódtól azt is, hogy most hogy van lelkileg, szeretne-e beszélgetni veled.
2021. márc. 20. 00:43
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Támogasd. Mondd meg neki, hogy jól tette és miért gondolod így. Kérdezd meg, szeretne-e beszélni róla.
2021. márc. 20. 01:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondd neki hogy sajnálod, és ha bármiben segíthetsz, vagy csak beszélgetni szeretne, szóljon.
2021. márc. 20. 08:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Te a bátyádhoz kapcsolódsz, ezért az ő érzéseire kell ráhangolódnod.

Két lehetőséged van:

1, Megírod az őszinte véleményedet. Ez lehet az, hogy hidegen hagy a nyomora; hogy csakhogy végre megjött az esze, és kidobta azt a csajt; hogy igazán nem is érted, miért viseli ez meg úgy; vagy hogy sokkal jobb csajok mászkálnak a nagyvilágban, majd örül még a szakításnak.

2, Megpróbálsz empatikus lenni. Ráhangolódsz az érzéseire, és támogatod. Azt keresed, ami segít neki, és NEM fejted ki a te véleményedet a témában, mert az nem segít.

Biztos magányosan érzi magát. Felajánlod neki, hogy bármikor szívesen átmész hozzá, ha egy kis beszélgetésre van szüksége, vagy rád írhat, ha gondolja, örömmel meghallgatod.

Ha dühös, akkor megpróbálod lebeszélni arról, hogy hülyeséget csináljon (pl. összevissza szexeljen boldog-boldogtalannal, vagy felgyújtsa a csaj kocsiját :) ).

Ha látod rajta, hogy igényli a figyelemelterelést, akkor magaddal viszed bulizni, ajánlasz neki nyávogós zenét ;) vagy önsegítő könyvet.

Én az empatikus variációt választanám a helyedben :) még akkor is, ha te saját bevallásod szerint nem vagy érzelgős típus. A fiúkat gyakran állítják be úgy, hogy nem viseli meg őket a szakítás, de ez nem igaz, talán már azzal, hogy meghallgatod, támogatod őt abban, hogy feldolgozza az esetet.

2021. márc. 20. 13:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Válaszold azt, te tudod, gondolom, jól megfontoltad (utána meg attól függően, te hogy láttad a helyzetet, írhatod, hogy), már én is úgy gondoltam, hogy megérett a helyzet erre, vagy még talán gondolkozni kellett volna az üggyel kapcsolatban, - nem tudom, milyen problémák voltak, ezeket fel lehetne sorolni, mintegy megerősítendő, hogy jól tette. Ha a lánynak volt - szerinted - igaza a vitás kérdésekben, ha voltak ilyenek, akkor meg a lány álláspontját kellett volna megírni. - De ha nem volt egy olyan igazi szerelem, akkor jobb, hogy szakítottak, ezt is megírhatod: lehet, az igazi szerelem majd csak ezután fog eljönni.
2021. márc. 21. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!