Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mostmár elegem van ebből...

Mostmár elegem van ebből egészből mit tegyek? Van rá esély, hogy valaha kimozdulok a tesóm árnyékából?

Figyelt kérdés

A tesóm 18 én 16 vagyok és mindketten egy bizonyos sportot csinálunk amit most nem fogok megnevezni.

Sajnos hamar kibukott az, hogy én messze nem vagyok olyan tehetséges ebbe mint a tesóm aki már fizetést is kap ezért és jó eséllyel később meg fog tudni ebből élni.

Ezzel nem lenne semmi baj én ezt már tudomásul vettem és ettől még jó testvérek vagyunk de hiába ez a dolog engem egy másik oldalról megnyomorít.

Elegem van abból, hogy mindenki arról jegyez meg engem, hogy jaaaa az x-nek az öccse.

Mindig mindenki a tesómról kérdez és engem meg le se szarnak.

Volt egy barátnőm is akit meg szintén emiatt vesztettem el.

Amikor nálunk volt állandóan a tesómmal foglalkozott meg vele röhögött és egy ponton már a tesóm szólt neki, hogy te figyelj már az öcsém barátnője vagy nem az enyém.

És mindig ha megyünk valahova valakikkel én mintha ott sem lennék csak vagyok mint egy befőtt és ez sajnos akkor is így van ha nem vele megyek.

Akkor is mindig mindenki a tesóm a tesóm a tesóm.

És már elegem van ebből.

Mit vétettem én emberként, hogy mindenki les.zarjon az életben?

Igen igaz nem vagyok olyan tehetséges mint a bátyám aki ebből meg tudhat majd élni de ettől nem gondolom azt, hogy emberileg kevesebb lennék, hogy nem érdemelném meg legalább azt, hogy valaki érdeklődne felőlem is. És hiába jó a kapcsolatom vele egy ponton ő is tudja és beismerte már egyszer, hogy igen sajnos elnyom engem és ezt sajnálja, hogy nem tud vele kezdeni valamit.

Nem is őt hibáztatom ebbe de borzasztó érzés, hogy közben tönkremennek a dolgaim.

2021. jan. 28. 11:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Hát úgy elég nehéz ha beszélgetsz valakivel és aztán bejön egy ilyen dolog:

Na és mit csinálsz a szabadidődben?

Ja hát focizni szoktam (most csak mondtam valamit nem ezt csináljuk)

Na igen az tök jó és van amúgy neked tesód?

Ja igen van egy bátyám.

És ő is focizik?

Igen ő is.

Na és hol?

És ahogy ezt elmondom abban a pillanatban már ő az isten és mindig róla érdeklődnek.

Egészen addig amíg ezt meg nem kérdezik még érdeklődnék is felőlem addig az ideig de ahogy megtudják, hogy van egy ilyen bátyám utána mindig mindenki csak róla kérdez.

Így eléggé nehéz.

Lehet mondani, hogy üres vagyok de ha mindig akármit csinálok őt hozzák szóba akkor most mit tudok csinálni ezzel?

Én próbálnék érvényesülni de ezt nem hagyják.

Vagy tagadjam le a testvérem ha megkérdezik, hogy van e?

Aztán ha még letagadom az a baj.

2021. jan. 28. 13:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnállak, ez egy nagyon nehéz szituáció lehet. Nem hiszem sajnos, hogy erre rövidtávú megoldás van, az fog majd segíteni, amikor kikerültök az életbe és már nem fog titeket összekötni a szabadidős tevékenység. Tanulj, fejlődj, találd meg azt a tevékenységet, amiben igazan jó vagy és jol is érzed magad, és hidd el, hogy akkor jönni fog neked is az elismerés.
2021. jan. 28. 13:26
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Fel nem merült soha beszélgetésben, hogy én tesóm mit csinál, és ugyan azt csináljuk-e.

Amúgy, ha jobban kommunikálnál, akkor tudnád éreztetni a közönséggel, hogy nem akarod a bátyád életét kitegetni.

Adok pár tippet. Tőszavakban ill. mondatokban felelsz, leginkább igennel, nemmel,"aha"/"ja" vagy kitérő választ adsz. Mellé unott arc, szelektív hallás (elereszted a füled mellett a kérdést).

Aztán majd leesik a plebsznek, hogy nem kívánsz a témáról nyilatkozni.

Hja, és még 1 tipp. Haverkodj olyanokkal, akik tök sterilek az adott sportban, magyarán fingjuk sincs a témához és azt se tudják ki a bátyád.

Aztán fejezd be a rinyát.

2021. jan. 28. 14:38
 14/17 A kérdező kommentje:

7.

Az egy dolog, hogy gyengébb vagyok nála de ez nem azt jelenti, hogy teljesen ügyetlen és fogalmatlan vagyok ebbe a sportban.

Csak benne egyszerűen sokkal több van.

Például: Van a Roger Federer teniszben.

Nyilván nem fogod összehasonlítani a tenisz világranglista 500. helyezettjével.

Mind a kettőnknek megvan az érzékünk ehhez a sporthoz csak ő neki sokkal jobban.

Ennyi ezt már régen elfogadtam és tudomásul vettem.

De ettől még nem gondolom azt, hogy a többieknek emberileg el kellene nyomni.

2021. jan. 28. 14:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Ezt máshogy nem tudod megoldani, csak ha keresel magadnak valamilyen másik hobbit, amiben ki tudsz tűnni. Vagy esetleg jobb tanulmányi eredmény stb.
2021. jan. 28. 15:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Alakítsd ki a saját baráti körödet akik nem ismerik a testvéredet, akiket te érdekled.

Ha közös ismerősök kérdeznek akkor válaszolj tőszavakban és tereld el a témát.

2021. febr. 1. 14:53
 17/17 anonim ***** válasza:

Elkerülted a figyelmemet egy mondat:"Van rá esély, hogy valaha kimozdulok a tesóm árnyékából?"

A válaszom az higy természetesen. Hiszem majd most kezdődik az igazi életed. Rajtad múlik higy nyalogatod a sebeidet, vagy továbblépsz.

2021. febr. 1. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!