Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Irigy húgom most milliomos...

Irigy húgom most milliomos lett. Hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

Húgom soha nem tanult, kibukott az iskolából is, érettségit le se tette. Jól elvolt takarítónőként szállodákban. Én és a párom is egyetemre jártunk, irodában dolgozunk, közben tanulunk, fejlődünk. Évek óta jól keresünk. A húgom rendkívül irigy volt ránk, pedig soha nem dicsekedtünk. Sose meséltünk arról mit vettünk, hol nyaraltunk. Mindig buzdítottuk de nem mozdult.

Lett egy vállalkozó cápa pasija 2 éve. Nagyanyánk megtanított minket varrni és a pasi kapcsolataival baba divat áruházat nyitottak. Nem is ő varr, bérvarrásban csináltatják keleten, a dizájnok is külföldről vettek, egy kínai kezdő tervező csinálja neki. Jelenleg 10x annyit keres mint én kb, a cégadatok szerint. Saját bevallása szerint mindent 2-3x áron ad el. Villantós autót vett, elötte minket szidott a 6 éves autó miatt mert minek vettük, szennyezi a környezetet. Most jöttek haza a maldív szigetekről, nem győz vele dicsekedni. Nyaralót vettek, telket-borászatot. Most már nem gáz dicsekedni. Ránk mindig mondta, hogy “na megjöttem a milliomosokhoz”. Most én mit szóljak? A pasija karambolozott a kocsijával én meg vicceltem, hogy hát vesztek majd másikat, futja rá. Azóta én vagyok a bunkó és kérjek bocsánatot.

Hogyan kezeljem?

2021. jan. 22. 19:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
79%
Hát eddig ő volt rád irigy, most meg te őrá. Nem látom ebből, hogy miért lennél jobb nála. Egyébként még ha az is lennél, az élet nem úgy működik, hogy ha jó ember vagy, akkor nem történhet veled baj, és sikeres leszel. Jobban járnál, ha a saját életeddel foglalkoznál, és nem máséval. Balesettel pedig nem illik viccelni, még akkor sem, ha nem kedveled az illetőt.
2021. jan. 22. 21:20
 32/77 anonim ***** válasza:
39%
Mi van kérdező, felszívódtál, hogy nem neked van igazad, vagy mi?
2021. jan. 22. 21:22
 33/77 anonim ***** válasza:
19%
Magas lóról nagyot lehet esni. Mivel a tesód nem okos, így gondolom nem is tud bánni a pénzzel, nem tudja vinni az üzletet, ha a pasija lelép. És miért ne lépne?
2021. jan. 22. 21:30
 34/77 anonim ***** válasza:
79%
34 Honnan tudod hogy nem tud bánni a pénzzel? Nekem meg pont úgy jön le a csaj mint akinek nem kell sok és segítséggel a szart is el tudná adni. Ha a pasi csak pénzzel támogatta meg és ennyire megy a szekér akkor valamit csak tudhat. Nem kell ahhoz biznisz bubusnak lenni hogy valaki értsen az eladáshoz meg a jó marketinghez
2021. jan. 22. 21:35
 35/77 anonim ***** válasza:
12%
Tv maci..
2021. jan. 22. 21:36
 36/77 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, hogy ölébe hullottak a milliók, de ugyanúgy ki is hullhat belőle.

És akkor nem lesz mire irígykedned.. Ezt kívánod, mert én úgy érzem.

2021. jan. 22. 21:38
 37/77 anonim ***** válasza:
29%
Aha. A publikus cégadatokban a keresetek is szerepelnek...?? LOL
2021. jan. 22. 21:39
 38/77 A kérdező kommentje:

Nem szívódtam fel.

Nem irigy vagyok! Igazságtalannak tartom, hogy minden lehetőséget felkínáltunk neki évekig, hogy előre lépjen, húzni akartam magammal, de lusta volt és lenézte a munkát. Kinevetett a tanulás miatt, hirdette, hogy ő elégedett a munkájával. Inkább elvolt csórónak és szidta azt aki elért valamit, mintha a lottón nyertük volna érdemtelenül. Ehhez képest most játsza az eszét és ugyanúgy lenéz minket. Olyanokat mond, hogy vehetnénk már új autót mert ezek használt hulladékok amikkel járunk (pár éves autók) és ő ilyenbe nem ülne bele (elötte egy 2001-es Fiat Puntoval járt évekig, a “világ legjobb autójával aminél jobb nem kell”)

A pasi meg úgy vezet mint egy állat. Örömmel meséli, hogyan tol le egy Suzukit vagy “más ferdeszeműt” az utakról. Idő kérdése volt mikor töri meg az autót. Amúgy semmi baja nem lett, csak a saját kocsijában tett kárt.

2021. jan. 22. 21:40
 39/77 anonim ***** válasza:
62%

Kamu,

Tegyuk fel, hogy valami nagyon alacsony fizetesu irodai munkan vagy, legyen netto 200e a fizu. Akkor a hugod keres 2 milliot havonta.

Legyen 1 db babaruhan 5e ft a haszon (ez eleg elrugaszkodott, hogy 1 db ruhan 5e a haszon, de tegyuk fel), akkor ez azt jelenti, hogy havi 400 db babaruhat ad el. Hol adnak el egy uj babaruha aruhazban havi 400 db-ot? Ha meg "csak" 1000 ft a haszon 1 db ruhan, akkor mar 2000 db-ot kell eladni havonta... Mese habbal

2021. jan. 22. 21:41
 40/77 A kérdező kommentje:
Publikus cégadatokban a cég adatai szerepelnek és előző évi mérlege. Ha tudom (és ő mondta) hogy milyen haszonkulccsal dolgozik, kb tudom mit keres vele.
2021. jan. 22. 21:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!