Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Irigy húgom most milliomos...

Irigy húgom most milliomos lett. Hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

Húgom soha nem tanult, kibukott az iskolából is, érettségit le se tette. Jól elvolt takarítónőként szállodákban. Én és a párom is egyetemre jártunk, irodában dolgozunk, közben tanulunk, fejlődünk. Évek óta jól keresünk. A húgom rendkívül irigy volt ránk, pedig soha nem dicsekedtünk. Sose meséltünk arról mit vettünk, hol nyaraltunk. Mindig buzdítottuk de nem mozdult.

Lett egy vállalkozó cápa pasija 2 éve. Nagyanyánk megtanított minket varrni és a pasi kapcsolataival baba divat áruházat nyitottak. Nem is ő varr, bérvarrásban csináltatják keleten, a dizájnok is külföldről vettek, egy kínai kezdő tervező csinálja neki. Jelenleg 10x annyit keres mint én kb, a cégadatok szerint. Saját bevallása szerint mindent 2-3x áron ad el. Villantós autót vett, elötte minket szidott a 6 éves autó miatt mert minek vettük, szennyezi a környezetet. Most jöttek haza a maldív szigetekről, nem győz vele dicsekedni. Nyaralót vettek, telket-borászatot. Most már nem gáz dicsekedni. Ránk mindig mondta, hogy “na megjöttem a milliomosokhoz”. Most én mit szóljak? A pasija karambolozott a kocsijával én meg vicceltem, hogy hát vesztek majd másikat, futja rá. Azóta én vagyok a bunkó és kérjek bocsánatot.

Hogyan kezeljem?

2021. jan. 22. 19:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
54%
Inkább példát kellene venned róla, ő a lába széttevésével elérte azt, amit te 20+ évnyi tanulással se tudtál.
2021. jan. 22. 20:36
 22/77 anonim ***** válasza:
31%
22-es, ehhez szerencse is kell, meg kinézet. Egyik sem olyan, amit az ember befolyásolhat. Ergo nem lehet példát venni és követni. Ha hülye vagy ne írj inkább választ ;)
2021. jan. 22. 20:43
 23/77 anonim ***** válasza:
32%

23-as

A kinézet sokszor azon múlik hogy mennyire igényes magára a lány/nő.

Természetesen van egy kis %-ék nagyon csúnya de a többség átlagos és az igényességen múlik hogy jó csaj lesz e vagy sem...

2021. jan. 22. 20:46
 24/77 anonim ***** válasza:
61%
Hát figyelj, ő irigy volt, mert tanulatlan meg lófszt se csinált és csodálkozott, hogy nem is jutott jobb. Most meg te vagy irigy, mert mázlija van, mert még mindig tanulatlan, meg még igazából mindig nem csinál lófszt se, de jobban él, mint ti. Hát, ilyen ez. Attól, hogy neki másabb az a jelleme, amit elő is ad, még te is ugyanúgy pukkadozol, mint ő anno. Csak te megtanultad nem annyira kimutatni. Ez mindösszesen csak annyiban jobb, hogy nem nyilvánosan csinálsz magadból teljesen hülyét. De ennyi.
2021. jan. 22. 20:51
 25/77 anonim ***** válasza:
68%

Fontos volt leirni valamiert, hogy o nem tanult, nem volt irodai munkahelye es csak elvolt, mig ti guriztetek a paroddal es egyetemre jartatok. Szerintem ot te alapbol lenezted, mert nem volt iskolazott es gondoltatok, hogy semmire se fogja vinni. Mintha o nem erdemelne meg, vagy te tobbet erdemelnel, mert egyetemre jartal.

Itt kellene kicsit helyretenned magadban a dolgokat. Ha a hugod nagyzolo, meg nagykepu lett, akkor igen az problema, de majd kinovi. Szerencseje volt. Neked is lehet szerencsed es te is megerdemled, hogy jo korulmenyeid legyenek. Most a covid amugyis jo arra, hogy az ember vallalkozast inditson, vagy legalabb kitalalja mibol lehetne megelni.

2021. jan. 22. 20:57
 26/77 anonim ***** válasza:
64%

24-es, hát lehet, hogy ő nem néz ki úgy, illetve nem volt szerencséje, hogy cápát találjon, vagy erkölcsi okokból nem is szeretne.

25-ös, ez annyiban különbözik szerintem, hogy a húga volt mire irigy legyen, mert a kérdező tanult, önerőből ért el dolgot. Azt lehet utána csinálni. Na de cápát kifogni nem könnyű. Ergo szerintem nem feltétlenül irigy a kérdező, hanem lehet, hogy csak igazságtalannak tartja. De igazából felesleges igazságtalannak tartani a dolgot, mert ennyi erővel igazságtalannak tarthatnánk azt is, hogy valaki megnyerte a lottót. Végülis ő is olyan, mintha nyerte volna. Ez szerintem különbözik attól az esettől, hogy mondjuk bizonyos szakmával hasonló irodai feladatokat lát el az ember, de 10x annyit keres, mint a másik. Pl nekem van egy rokonom, aki 1 milla felett keres, pedig ugyanúgy napi 8 órát dolgozik irodában. Irigy semmiképp sem vagyok rá, csak igazságtalannak tartom.

2021. jan. 22. 20:58
 27/77 anonim ***** válasza:
68%
És most te vagy irigy rá 😁
2021. jan. 22. 21:02
 28/77 anonim ***** válasza:
59%

Ha nem kamu a történet, akkor szerintem neked kérdező inkább az fáj, hogy míg ti keményen megdolgoztatok mindenért addig neki semmit se kellet tenni a sikerért, csak úgy az ölébe hullott minden.

Próbálj neki örülni, hogy jómódban él, és ne irigykedj rá, neki összejött könnyebben és ha nem csak a pénzt látja a pasijába ha nem még boldog is vele akkor tényleg szerencsés.

2021. jan. 22. 21:04
 29/77 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező! Ahhoz képest, hogy tanultabb vagy, te sem vagy különb az általad lenézett hugodnál,sőt baleseten viccelődsz kárörvendőként. És miből gondolod, hogy ő nem érdemli meg a boldogságot?! Takarítottál már xart, hányást teljes munkaidőben? Az élet kárpótolta őt, téged a gőgösségedért megbüntetett.
2021. jan. 22. 21:13
 30/77 anonim ***** válasza:
83%

Mi az hogy az ölébe hullott? Mindig is dolgozott. Nem a lábát lógatta eddig.

Ha gazdag a férje, az miért bűn? Vagy direkt hajtsa el, mert szerinted túl jómódú?

2021. jan. 22. 21:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!