Hogy oldjam meg, hogy 20éves létemre ne legyek egy szobában a 22 éves nővéremmel?
Nagyon kellemetlen a helyzet, egy 9m2-es szobánk van, 1db emeletes ágyunk (még gyerekkorunkból) és egy közös szekrényünk. Egyfolytában kupi van, mert a nővéremnek rengeteg holmija van, és egyszerűen nem fér el. Nem hívhatunk át semmilyen vendéget, mert nem tudna hol aludni (még a földön sincs annyi hely). Én csak most kezdtem az egyetemet, úgyhogy csak most van lehetőségem elkezdeni dolgozni, a nővéremnek egy baleset miatt nem volt lehetősége, úgyhogy egyikünknek sincs pénze. Albérletbe azért nem szeretnénk menni, mert az az ablakon kidobott pénz,lakáshoz viszont nyilván nincs elég pénzünk, mert hitelfelvételhez nincs elég önerőnk, és amúgy sincs állandó munkaviszonyunk. Ilyenkor mi a jó megoldás? Elkezdek dolgozni minél előbb, de addig ki kell bírnom a nővéremmel egy szobában, ami egyre nehezebb, főleg így online oktatásban, hogy egész nap mind a ketten itthon vagyunk. És amúgy is, önerőhöz és hitelhez évekig kell dolgoznom, pláne részmunkaidőben. Mit javasoltok, mi tévő legyek? (Tényleg egyre rosszabb a helyzet, egyre több a veszekedés, 0 privát szférám van, és soha nem is volt eddig életemben, pedig nagyon magamnakvaló ember vagyok, és szeretnék már csak egy kis zugot is akár, ahol végre egyedül lehetek, ami csak az enyém.)
Köszönöm előre is, ha elolvassátok és válaszoltok!:)
Ahogy ezt már többen is írták előttem, a megoldás egyszerű: albérlet.
Figyelj, a legőszintébb segítő szándékkal mondom, butaság arra pazarolni az idődet, hogy azt hidd, anyagi áldozat nélkül is megúszod a függetlenedést.
Én sokkal tovább hittem, mint te, mire végre megtanultam.
Vegyél egy nagy levegőt, és nézd át a városod albérlet-hirdetéseit, vagy az egyetemen kérdezz körbe. Biztos vagyok benne, hogy találsz szobatárskeresőket, ahol lehet saját élettered.
A másik megoldás, hogy fogod magad, és átjelentkezel valami vidéki egyetemre, ahol kapsz kolit, vagy valami olcsóbb albérletet.
Ne alázd meg magad azzal, hogy egy pici szobában veszekszel a nővéreddel, mert ez a helyzet csak romlani fog. Sajnálhatod magad, vagy lépsz.
Nem tart ez sem örökké, de addig az albérlet még mindig a legjobb megoldás. Ne mondogasd magadnak, hogy "Ez lehetetlen!", mert a sors a bátraknak kedvez. Mozdulj.
Vagy mondjuk azért van lepontozva mert a válasza nem hasznos a kérdezőnek.
"Hogy oldjam meg, hogy 20éves létemre ne legyek egy szobában a 22 éves nővéremmel?" Ez volt a kérdés. 42-es válasza alapján mégis mit tudna tenni? Ölje meg a testvérét? Mégse szülessen meg? Kötelezze a szüleit, hogy építsenek még egy szobát/vegyenek nagyobb lakást? Nyilván ha eddig nem tették meg pont most fogják. A jövőre nézve is felesleges, mert miután ő átélte a hátrányait nyilván nem igy fogja csinálni később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!