Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A Covid miatt muszáj otthon...

A Covid miatt muszáj otthon lennem; a testvéremmel képtelenség együtt élni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok. Most a Covid miatt kénytelen vagyok otthon maradni.

A testvérem 36 éves, mentálisan beteg, néha erőszakos(nem velünk, de volt, hogy szétverte az ajtót, káromkodik egyfolytában).

Nos, dolgozik minden nap, 5-6 között kel. A szobája az enyémmel szemben, és minden nap trappol a lépcsőn, rohan, nyitva az ajtaja kora reggel, csörömpöl. Folyton nyögdös, ha iszik, eszik, nyammog, cuppog, de ne úgy képzeljétek el, hogy finoman, hanem jó hangosan.

Szóltam neki, hogy halkabban mert aludnék, és ott nyafogott.

Apukám minden nap veszi neki a nyalánkságot, a tenyerén hordozza. Én mosogatok utána. A kertbe mezítláb megy ki, aztán úgy jön be a házba, megy fel a szobájába. A szobájából testszag árad, hiába fürdik, és ugye a folyosóra meg az én szobámra szellőzteti az egészet. Van, hogy a wc-t nem húzza le, és pisi szag van a házban.

Régen folyton lesett engem, ajtóból, stb. de erről leszokott. Idegenekkel nem beszél, és mondta a munkahelyének is, hogy amíg lehet otthonról akar dolgozni.

Régen nem volt ilyen, de történhetett valami, és totál bolond lett. Dokiról, semmiről nem akar hallani.

Én viszont már minden egyes nap bőgök. Nem bírom tovább. Elmenni nem tudok, és dolgozni sem, mert Apám veszélyeztetett, szóval nem akarom haza hozni a vírust. Jelenleg mesterszakos vagyok, és amint találok valami online melót, azt fogom csinálni (keresek, csak most nehéz ebben a helyzetben, online tudok tanítani, de abból nem sok lóvé jön össze).

Szóval úgy érzem börtönben vagyok és nincs kiút. Semmi. Minden nap úgy kelek fel, hogy amint hallom a testvéremet, elfog a bőgés, és már délelőtt sírok. Hogy bírjam ki, amíg vége ennek az egésznek? Járok pszichológushoz is. Tényleg minden nap bőgök. Úgy érzem, nem bírom, megbolondulok. Apám úgy van vele, hogy elfogadta, hogy a gyereke mentális beteg és bár 66 éves, mindent megtesz amit a tesóm kér. MINDENT. Apával erről nem lehet beszélni, szóval ez kilőve.

2021. jan. 14. 23:46
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
44%
Avaly89, te ritka buta vagy.
2021. jan. 15. 11:49
 22/44 anonim ***** válasza:
72%
Reméljük, apukád hamar megkapja az oltást (kora+veszélyeztetett). A második oltás után egy héttel már mehetsz dolgozni. Addig ki kell bírni valahogy, ha semmiképpen sem tudsz elköltözni. Próbáld ki a füldugót (meg lehet szokni, ha elsőre kényelmetlen is!) + illatosítót. Legjobban az veszi el a büdös szagot, ha időnként meggyújtasz egy gyufát, ez olcsó is.
2021. jan. 15. 13:19
 23/44 anonim ***** válasza:
30%
De figyu, reggel felkelt, mert zörög. Hát akkor te is kelj fel, ne aludj olyan sokáig. Büdösség ellen annyit tudsz tenni, hogy becsukod az ajtót, meg fújsz légfrissítőt, illatgyertyázol,stb. Az hogy néha eszik és nyög, az szerintem kibírható hanghatás, mert gondolom nem folyamatos.
2021. jan. 15. 13:28
 24/44 anonim ***** válasza:
14%

Inkabb az a bajod hogy nem birod a bezartsagot unatkozol nincsenek online barataid stb es ezert a tesodat es apadat hibaztatod.

Megis mit varsz apadtol mit csinaljon vele, irtad hogy lett a tesodnak szolva de nem valtoztat..

Mivel apuka vasarol be ("minden nap vesz neki") ugyhogy ennyierovel elmehetsz boltba dolgozni..

Meg amugy is ha ennyire 'kibirhatatlan' menj el dolgozni es vegyel ki egy szobat aztan rajosz hogy hopsz nem is volt szar amig nem kellett dolgozni es majd rad lesz merges a lakotarsad hogy reggel csorompolsz es trappolsz amig munkaba kell menni..

2021. jan. 15. 14:03
 25/44 anonim ***** válasza:
11%
Te utálod a testvéredet, mert apátok több figyelmet fordít rá. Nem így kellene lennie, de ösztönösen jobban védi a problémásabb gyereket. Inkább örülj, hogy te egészséges vagy. Ne irigyeld tőle azt a kis nasit.
2021. jan. 15. 15:08
 26/44 A kérdező kommentje:

A segítő válaszokat nagyon szépen köszönöm; ellenben a támadó válaszokkal nem tudok azonosulni.

Leírtam, hogy online dolgozik. Tudják alkalmazni, mert a legkevesebb fizetést kérte a munkahelyén(pedig a szakmájában kőgazdagra kereshetné magát), őt nem is érdekli a pénz, illetve a feladatát ellátja, így a főnök úgy volt vele, hogy van valaki akire mindent rá lehet akasztani.

Én nem szeretnék hajnali 5-kor meg 6-kor kelni, mert vizsgaidőszak van, és nekem este fog az agyam, reggel nem tudok tanulni. Ezért is fekszem későn, mert akkor vagyok produktív.

Nem vagyok rá féltékeny sem. Nem úgy kell elképzelni, hogy 1-2 csokit kap, hanem ha közli apámmal, hogy kell ez meg az, Apa félbeszakít mindent, ugrik a kocsiba és megy a boltba. A tesóm van, hogy eleszi APÁM ELŐL az ételt, és nem szól, aztán akkor Apámnak nem jut mondjuk abból amit evett volna. Mint írtam, nem szeretném haza hozni a vírust, szerintem ez érthető, ha most bejelenteném, hogy minden nap bejárok dolgozni Pestre, Apám szerintem nagyon kiborulna, mert teljes joggal nem szeretné elkapni a vírust, Ő is itthonról dolgozik.

Szóval nem könnyű.

Ezeket a füldugós dolgokat kipróbálom, bár már mindent próbáltam szinte, de valahogy a karantén óta összeomlottam. AZ illatosító jó ötlet. És köszönöm azoknak, akik elolvasták, meg teljesen segítőkész válaszokat adtak. Tudom, hogy akkor fog megoldódni, ha végre el tudok költözni, és nézem is a lehetőségeket, szóval nem a babérjaimon ülök. De nagyon jól estek a pozitív válaszok.

2021. jan. 15. 18:44
 27/44 anonim ***** válasza:
9%
22-es voltam, teljesen segítő választ adtam, mégis 0%-on vagyok. Miért?
2021. jan. 15. 19:07
 28/44 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én nem pontoztam le senkit.
2021. jan. 15. 19:43
 29/44 anonim ***** válasza:
17%
25 éves felnőtt emberként nem kötelező egy fogyatékos embert ellátó/támogató család nyakán élni. Dolgozz, keress elég pénzt, költözz el.
2021. jan. 15. 20:13
 30/44 anonim ***** válasza:
Na, jött az ész osztó :D olyan egyszerű pályakezdőként
2021. jan. 15. 20:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!