Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A Covid miatt muszáj otthon...

A Covid miatt muszáj otthon lennem; a testvéremmel képtelenség együtt élni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok. Most a Covid miatt kénytelen vagyok otthon maradni.

A testvérem 36 éves, mentálisan beteg, néha erőszakos(nem velünk, de volt, hogy szétverte az ajtót, káromkodik egyfolytában).

Nos, dolgozik minden nap, 5-6 között kel. A szobája az enyémmel szemben, és minden nap trappol a lépcsőn, rohan, nyitva az ajtaja kora reggel, csörömpöl. Folyton nyögdös, ha iszik, eszik, nyammog, cuppog, de ne úgy képzeljétek el, hogy finoman, hanem jó hangosan.

Szóltam neki, hogy halkabban mert aludnék, és ott nyafogott.

Apukám minden nap veszi neki a nyalánkságot, a tenyerén hordozza. Én mosogatok utána. A kertbe mezítláb megy ki, aztán úgy jön be a házba, megy fel a szobájába. A szobájából testszag árad, hiába fürdik, és ugye a folyosóra meg az én szobámra szellőzteti az egészet. Van, hogy a wc-t nem húzza le, és pisi szag van a házban.

Régen folyton lesett engem, ajtóból, stb. de erről leszokott. Idegenekkel nem beszél, és mondta a munkahelyének is, hogy amíg lehet otthonról akar dolgozni.

Régen nem volt ilyen, de történhetett valami, és totál bolond lett. Dokiról, semmiről nem akar hallani.

Én viszont már minden egyes nap bőgök. Nem bírom tovább. Elmenni nem tudok, és dolgozni sem, mert Apám veszélyeztetett, szóval nem akarom haza hozni a vírust. Jelenleg mesterszakos vagyok, és amint találok valami online melót, azt fogom csinálni (keresek, csak most nehéz ebben a helyzetben, online tudok tanítani, de abból nem sok lóvé jön össze).

Szóval úgy érzem börtönben vagyok és nincs kiút. Semmi. Minden nap úgy kelek fel, hogy amint hallom a testvéremet, elfog a bőgés, és már délelőtt sírok. Hogy bírjam ki, amíg vége ennek az egésznek? Járok pszichológushoz is. Tényleg minden nap bőgök. Úgy érzem, nem bírom, megbolondulok. Apám úgy van vele, hogy elfogadta, hogy a gyereke mentális beteg és bár 66 éves, mindent megtesz amit a tesóm kér. MINDENT. Apával erről nem lehet beszélni, szóval ez kilőve.

2021. jan. 14. 23:46
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó! Nem írta, hogy nem mehet dolgozni, hanem épp mesterszakos és online melót keres. Írta, hogy a tesója is online melózik.
2021. jan. 15. 08:15
 12/44 anonim ***** válasza:
20%

11

en a 9es valaszra irtam h miert ne lehetne rehabosnak munkaja. egy szoval se irtam h nem otthon dolgozik. azt irtam h nehezebb kirugni egy ,vedett’ dolgozot(mint a teso) mint egy nem vedettet (kerdezo).

ennyi

10 voltam

2021. jan. 15. 08:21
 13/44 anonim ***** válasza:
26%
Költözz el.
2021. jan. 15. 08:39
 14/44 anonim ***** válasza:
67%

Miért rúgtok bele mégegyet ebbe a szerencsétlen lányba? Mindent leírt, tök érthetően, és igenis elhiszem, hogy rohadt nehéz lehet egy ilyen mentálisan beteg emberrel élni. Főleg ha változtatni sem tud.

Kérdező, marha nehéz helyzetben vagy, és nagyon sajnállak. A pszichológus mondjuk segíthet valamennyit, de ugye ez csak akkor fog megoldódni, ha el tudsz költözni végre. Addigis kitartás! A füldugó talán nem rossz ötlet, átmeneti megoldásnak jó lehet. Zárkózz be a szobádba, indíts el valami zenét, hogy ne halljad a tesód, vegyél illatgyertyát hogy legalább a te szobádba jó illat legyen. Csak akkor menj ki ha nagyon muszáj (wc, enni, stb) és próbáld meg kizárni a világot. Beszélgess sokat a barátaiddal, nézz vicces filmeket, olvass meg ilyenek, amik feldobnak kicsit. Sajnos érdemben nem tudok segíteni, de talán ezek az apróságok kicsit segítenek átküzdeni a mindennapokat. Idővel jobb lesz!

2021. jan. 15. 08:45
 15/44 anonim ***** válasza:
15%

Azért vicces, hogy a mentálisan beteg tesód TUD dolgozni, plusz az sem baj, ha hazahozza a vírust??? -, de te nem.

A büdös nagy igazság az, hogy lusta vagy, azért nem mész melózni, csak most rá tudod fogni a vírushelyzetre.

2021. jan. 15. 10:43
 16/44 anonim ***** válasza:
47%

Az ilyen emberek, mint te, miért nem maradnak inkább csendben? Sose fogom megérteni miért érzitek szükségét annak, hogy megmutassátok mennyire ostobák vagytok.

2021. jan. 15. 10:51
 17/44 anonim ***** válasza:
82%

15# Mint írta, a tesója otthon dolgozik.

Szerintem a sztoriban nem az a lényeg egyébként sem, hogy ki dolgozik vagy ki nem, hanem hogy van egy fogyatékkal élő testvére, aki megnehezíti a mindennapjait. Aztán persze az is lehet, hogy nem is fogyatékos, hanem egy elkényeztetett igénytelen hülye

2021. jan. 15. 11:15
 18/44 anonim ***** válasza:
19%
#16, jajaja. néha bölcsebb csendben maradni, hadd higgyék, hogy ostobák vagyunk, semmint kinyitani a szánkat és minden kétséget eloszlatni felőle
2021. jan. 15. 11:18
 19/44 anonim ***** válasza:
68%

Azom vagytok, mivel az okos 15-ös azon pattogott, hogy a tesója haza tudja vinni a vírust. Pedig egyszerűen leírta a kérdező, hogy otthonról dolgozik.

A lány meg épp tanul, és melót keres. Home Office melót nem lehet találni egyik napról a másikra, sőt friss diplomával pláne nem. Keresi ő is az egyetem mellett.

2021. jan. 15. 11:29
 20/44 anonim ***** válasza:
39%
*azok
2021. jan. 15. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!