Mit reagáltatok volna erre, én vagyok a sértődékeny?
Van egy nővérem, valamiért sose jöttünk ki, kiskorunktól kezdve piszkált, alázott ahol csak tudott. Amióta elköltöztünk otthonról, valamelyest jobb a viszonyunk, de így sem testvéri. A karácsonyi családi vacsoránál tegnap előtt beszélgettünk a szülőkkel, szóba került egy régi családi sztori, ahol butaságot mondtam 3 éves koromban, erre azt mondta rám a tesóm: "Hát tudjuk, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban."
Mondott már rám sokkal rosszabakkat régebben, de most annyira meglepődtem, hogy felnőttünk és még mindig itt tartunk, hogy kapom a rosszindulatú megjegyzéseket. Akkor köpni nyelni nem tudtam, de utólag bánom, hogy nem reagáltam le jobban. Ti mit tettek volna? El kellett volna küldenem a fenébe? Vagy tényleg túlerzekeny vagyok? Őszintén szólva felnőtt fejjel már nem érzem úgy, hogy el kéne viselnem ezt a hangnemet.
Az lehet, Kati, de legalább veled ellentétben nem vagyok bunko.
Ennyi
3 eves koraban minden ember mond.viccesnek hato "butasagot". Gyerekszaj cimszo alatt rengeteg cukorfalat sztori van mindenhol. Csaladunkban pl. 4 evesen egyik uncsiteso azt mondta a nagyapamra, amikorkerdezte tole tudja-e mi a szerelem es a nagypapam visszakerdezett nem, miert te tudod? "Nagypapa ilyen oreg vagy es nem tudod? Ez szanalmas." Mindenki szetrohogte magat rajta. En megkerdeztem 3 evesen egy pocakos bacsitol, hogy kisfiu vagy kislany babaja fog szuletni? Ott egy buszmegallonyi ember elott. Es hasonlok.
A kisgyerekek epp fedezik fol.a.vilagot es kozben sok mindenrop.nincs tapasztalatok vagyismeretuk, de a sajat logikajuk szerint probalnak mindent megerteni es osszerakni. Annyira edesek.
A tesod az, aki nem eppen a legelesebb kes a csaladotok fiokjaban, ha ennyit nem tud a kisgyerekekrol es kepes ilyet beszolni, amikor a te 3 eves gyerekszaj sztorid elokerul. Gondolom igazi IQ harcos szegenyke😃.
Tehat fel se vedd. Magarol allitott ki szegenysegi bizonyitvanyt. Ha legkozelebb pont ugyanilyen szituba kerulnel, valaszolj neki vissza, higy halistennek rolad legalabb fennmaradtak vicces gyerekkori tortenetek nem ugy mint rola a szurke unalmas tesorol. (Persze csak ha te is utalod tesodat.) Bizonyara kisebbsegi komplexusa van es azt palastolja a szekalasoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!