Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi legyen a kis testvérem...

Mi legyen a kis testvérem neve mert az anyukám azt mondta hogy ha ojan nevet mondok ami tetszik neki akkor lehet hogy az lesz a neve van pár ötletem melyik lenne jobb? lehet hogy fiú lesz de lehet hogy lány.

Figyelt kérdés

2020. dec. 24. 19:58
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
76%

Harry Potter, Star Wars, Twighlight nevek?

És a kármen honnan van?

Az a transformers? (Kocsiember lol)

2020. dec. 24. 21:18
 12/34 anonim ***** válasza:
51%
Orsoja, Gergej. Attól is függ mi a vezetékneve hogy normálisan passzoljon ahhoz is.
2020. dec. 24. 21:30
 13/34 anonim ***** válasza:
40%
Orsolya, és Gergely.
2020. dec. 24. 21:31
 14/34 anonim ***** válasza:
82%
Igen, a vezetéknév fontos, hogy azzal hangozzon jól.
2020. dec. 24. 21:32
 15/34 anonim ***** válasza:
52%
Legyen Radenka.
2020. dec. 24. 23:15
 16/34 anonim ***** válasza:
51%
Legyen Padmé. Vagy Pudva.
2020. dec. 24. 23:57
 17/34 A kérdező kommentje:

A vezeték név: juhász

Szerbek vagyunk csak régóta Magyarországon élünk.

És a Harry Potter, Star wars, alkonyat,+a Kármen egy kémes filmből van. Vanesza(Vanessza),Damian(Damián) az én és a tesóm neve mert anyukám szerint talán kellene hogy össze illen a három név

2020. dec. 25. 05:04
 18/34 anonim válasza:
100%
Ha lenne egy húgom én Erikának,Móninak vagy Áginak hívnám (Otto 11 éves)
2020. dec. 26. 11:00
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

A Worldometer becslése szerint ebben a pillanatban kb. 7,8 milliárd ember él a Földön. Szóval elég nehéz olyan nevet választani valakinek, amit senki más nem visel rajta kívül.

Ugyanakkor azt is elég lehangolónak gondolom, ha valaki pl. az ötödik Hermione lesz az osztályában/munkehelyén, csak azért, mert valamikor a születése előtt volt egy divatos könyv/film/sztár, aminek kapcsán egy csomó idióta rákapott, és akkoriban pont ezt a nevet adták a gyerekeiknek.

Abban van valami, hogy nem jó Kovács Jánosnak vagy Nagy Istvánnak lenni, ugyanakkor Glázser Bozsónak sem lehetett könnyű gyerekkora Magyarországon.

A magam részéről egyetértek azzal az elvvel, hogy ha valakinek "ritka" vezetékneve van, akkor az nyugodt szívvel adjon "tucatnevet" a gyerekének, akinek viszont gyakori a családneve, az a ritkábban használatos keresztnevek közül válasszon (és/vagy adjon két keresztnevet).

A Juhász családnév (kérdező: ez tulajdonnév, tehát nagybetű!) a 2020-as statisztika szerint a tizenötödik, vagyis elég gyakori: kevesebben viselik, mint a Lakatos vezetéknevet, de többen, mint pl. a Mészáros-t.

[link]

Szóval jó gondolat, hogy ne divatos, tucatneveket adjatok a kistesódnak, de amiket írtál, azok tényleg nem megfelelőek (túl egyértelműen utalnak egy amúgy múlandó korszakra). Mindig gondolj arra is, hogy nem csak kisgyerekként fogja ezt a nevet viselni, de felnőttként, meg öreg bácsiként/néniként is.

Szerintem ennek fényében lapozz végig pár keresztnév-listát, és azokból válassz a fenti támpontok szerint.

A Damiánról első olvasatra azt hittem, szláv eredetű (szerb?) név, de most látom, hogy inkább görög. Esetleg böngészd hát végig ezt a két listát, ezek közt a Sándortól az Ifigéniáig sokfélét találsz:

[link]

[link]

A Vaneszáról például nem is tudtam, hogy egy "csinált" név, pedig nekem is volt Vanessza nevű osztálytársam még a 70-es években.

De szépek, érdekesek a szláv eredetű nevek is:

[link]

Azért ez mégiscsak a Wikipedia: tehát utána ellenőrizni kell, hogy tényleg anyakönyvezteő-e a nálunk, amit választanátok.

2020. dec. 26. 11:57
 20/34 anonim ***** válasza:
48%

Vezeték neve kábel.

Vezetéknév egy szó.

Juhász jelen esetben nem foglalkozás, hanem családnév. Helyesen Juhász.

A Juhász nem szerb név.

2020. dec. 26. 12:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!