Szerintetek ez normális ajándékozásnál?
Ha ki jelenti a sógornőm, hogy neki ne vegyünk akármit, kérdezzük meg előtte, hogy az jó lesz-e, amit venni kívánunk neki?
A család többi tagja egyáltalán nem nagy igényű; ez a lány a párjával él, 25 éves, nem gyerek már, mégis nem kényesség ez a viselkedés tőle? Sajnos ő az aki, nem tud örülni bárminek és ezt szóvá is teszi.
"Nyilván nem olyan dolgot vettem neki, amilye már van. Minőségi termék, én örülnék ha ilyet kapnék."
Te. De ő nem te vagy. Attól, hogy szerinted teszem azt a Chanel Mademoiselle a parfümök csucsa, még lehet hogy neki hányingere van a szagától.
Olvasva a hozzászólásokat is, teljesen megértem, ha valaki konyhai háztartási cuccot nem szeretne (már pedig itt arról van szó), mert szerintem is célzás olyat adni bárkinek, ha házias, ha nem, mert mindkét esetben azt sugallja, hogy legyen (még) háziasabb.
Ugyanúgy férfinak sem illő szerszámot adni ajándékba (hacsak nem az a kérése), mert az is egy célzás, hogy szereljen otthon (többet).
De azokat is megértem, akik nem akarnak x. porfogót.
Amivel nem lehet mellélőni, az a kávé vagy a tea, legalábbis ha tudom, hogy fogyaszt az illető. De ha teljesen biztosra akarok menni, egy ünnepi gyertya tökéletesen megfelel, azt még következő karácsonyra is el tudja tenni, ha már épp van neki.
30-asnak ebben a mondatában benne van a lényeg:
"Ennyi, nem pedig még én kezdtem el feltételeket szabni. "
Igen, ebben van valami visszatetsző.
Akinek ez nem jön le, annak nem valami árnyalt a gondolkodása szerintem.
inkább ismerd ki mire vágyna, mit szeretne minthogy olyat vegyél neki amit nem akar, vagy nem használna úgysemm. Ezzel csak neki okozol gondot, porosodni fognak a cuccok, mert elfogadja illedelmességből. De közbben te meg mintha magadnak vásárolnál nem annak akinek akarsz...Én is ilyen vagyok, régebben örültem minden féle kacatnak, de manapság már nagyon minimalista vagyok, ezért nem kell nekem porfogó. Mindenkinek kijelentettem, hogy nekem elég kisebb ajik is amik nekem tetszenek, aminek örülnék szívesen mint egy oreos milka csoki, illatos papírzsepi a kedvenc illatommal meg ilyenek amik nem kerülenk sokba de mégis örömet tudnak okozni vele mert olyat adnak amit használni fogok.
+"Minőségi termék, én örülnék ha ilyet kapnék"..te örülnél de lehet más nem...ő nem te vagy...ne gondolkodj már helyette. Lehet ha veszel chanel parfümöt vagy Michael korsos táskát ami szerinted minőségi termék, attól neki nem kell hogy örüljön mivel nem te vagy és lehet hogy más dolgokat szeret...istenem kérdező.
Egyesekbol sut pont a rossz indulat....
kérdező belőled sül inkább a rosszindulat.
még egy sima ajándékozásból is képes vagy problémát gyártani mivel te nem tudod elviselni hogy más máshogy gondolkodik és mást szeret.
Sokan vannak így és inkább legyen így mint sok haszontalan kacat halmozódjon éveken át csak mert illedelmességből elfogadták. Én is ilyen vagyok, szerinted akkor én is kényes vagyok csak mert nem szerettnék haszotalan cuccokat kapni??
Hat szerintem csak a mondandoja mikentjevel lehet bajod.
Ha bunko stilusban kozolte,akkor tobbet az eletben ne vegyel neki semmit csak egy csomag bonbont barmilyen alkalomrol is van szo es abbol is az akcios milkat vagy mercicsokt😂.
Ha csak hatarozott volt es nem kioktato, akkor meg probald megerteni, lehet neki 25 evesen tenyleg mindene megvan vagy sok felesleges dolgot kapott mar eleteben ajandek gyanant. Viszont ha ragaszkodsz ahhoz hogy a sajat otlet feeling es meglepetes effected megmaradhasson, akkor kerd meg lehetoleg kizarolag neki mondva vagy irva, hogy neked fontos hogy meglepetest es oromet okozzon az ajandekod es akkor legyen kedves segiteni neked mondjon 3-4 dolgot amire vagyik es akkor te majd abbol valaszthatsz. Iylen esetben ha nagyobb dolgot ohajt es azt tobb embernek lenne celszeru megvennie pl egy konyvespolc, akkor egyszeruen adj bele ajandekutalvanykent valamennyit (remelhetoleg megmondja honnan venne es oda veszel neki kartyat) vagy hasonloan ha konyvmoly veszel konyvkarytat neki. Melle pedig egy kis diszt adsz a fara. Vagy sutsz mezeskalacsot.
Igen en is mindig magambol indulok ki es mindenki hogy minek orulne a masik. De a masik nem mi vagyunk. Inkabb figyeld o mt ad most neked es jovore te adj neki olyat. Mert ezek szerint olyanra vagyik. Ha nem ad semmit akkor te se adj. Folosleges eroltetni valakinek az ajandekozast ha a masik nem kivanja.
Nalunk a mostohafiam miutan kapott tolem egy kicsi, rovid, de az akkori elethelyzetehez illo, konyvet, amibol talan tudott volna ihletet vagy segitseget is meriteni (ha nem hat nem) kijelentette: na ezt jol eltalaltad olvasni utalok legjobban. (Melle csoki is volt es apjanal penzzel is beszalltam az ajandekaba csak akartam egy kis egyedit belevinni.) Ok. Koszi. Azota egy tabla csokit nem kap. Minek erolkodni?
38!,
Hát, sokat elmond rólad az, hogy könyvet veszel valakinek, aki utál olvasni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!