Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ez normális...

Szerintetek ez normális ajándékozásnál?

Figyelt kérdés

Ha ki jelenti a sógornőm, hogy neki ne vegyünk akármit, kérdezzük meg előtte, hogy az jó lesz-e, amit venni kívánunk neki?

A család többi tagja egyáltalán nem nagy igényű; ez a lány a párjával él, 25 éves, nem gyerek már, mégis nem kényesség ez a viselkedés tőle? Sajnos ő az aki, nem tud örülni bárminek és ezt szóvá is teszi.

2020. dec. 19. 11:36
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
95%
A kérdést elolvasva elsőre azt gondoltam, hogy a sógornőd kérése a túlzás, de a válaszaidat elolvasva már megértem őt. Tudod róla, hogy nem házias, mégis konyhai eszközt akartál neki venni. Szerintem kifejezetten bunkóság olyan dolgot adni, amiről előre tudod, hogy nem fog neki örülni az illető. Ez olyan, mintha direkt az orra alá akarnád dörgölni, hogy te házias vagy ő pedig nem az, és jobb lenne, ha változtatna ezen! Úgyhogy szerintem inkább vegyétek meg neki azt, amit ő kér, vagy ne vegyetek semmit, ennél már az is jobb.
2020. dec. 19. 12:19
 22/58 Laylah ***** válasza:
90%
Ezzel kapcsolatban én két dolgot kötöttem ki a páromnak már a legelején, és mivel tőle szoktak tanácsot kérni, a családja is tartja magát hozzá: tisztasági csomagot és háztartási eszközt nem kérek. Én ezeket nem tudom nem célzásnak tekinteni, és igen, sértő. A másik pedig, amiért nem örülnék neki, mert abszolút személytelen. Bement az illető a boltba, kiválasztotta az első szembejövő sz@rt és le vagyok vele tudva, érezhetően egy tized másodpercet nem gondolkodott azon, hogy én, aki kapom, örülnék-e neki.
2020. dec. 19. 12:25
 23/58 A kérdező kommentje:

17 es 21 en nem jarok nala.

Nem tudtam, hogy hazias e vagy sem.

Mikor legutobb beszelgettunk, mondta, hogy szokott főzni es miket...

Ezutan mondta a csalad nekem, hogy nem igazan szokott ő fozni, rendelnek,anyosa visz nekik kajat.

Egyáltalán nem sut belolem a rossz indulat. Felre informalt engem valoszinu, mert cikinek tartotta, hogy nem igazan foz. Ennnyi.

2020. dec. 19. 12:27
 24/58 anonim ***** válasza:
93%

"Elfogadom, és szívből megköszönöm a szándékát.."

Ja...szívből megköszönöd, miközben belül azt gondolod, hogy mi a fenének kellett ezt vennie...

2020. dec. 19. 12:31
 25/58 A kérdező kommentje:

20 jajjj ne gyere mar ikyen hulyeseggel, eszembe nem volt versengni senkivel sem mar oicit tul latod a dolgot!!

Az even kerültem a csaladba.

Erélyes hangsullyal közölte, amit le irtam.

Beszélgetesunk alkalmaval fel hozodott a főzés, ez pont ahhoz ideális neki amit elmondasa szerint fozni szokott.

De nem szokott, ez utobb derült ki.

Ne alljatok bele az emberbe ha kerdezek valamit, nem le ugatast var az ember, szivbol vettem neki nem azert h nesze mutasd meg mit tudsz.

2020. dec. 19. 12:32
 26/58 anonim ***** válasza:
100%
Nálam úgy zajlik az ajándékozás, hogy én megkérdezem mástól, hogy mit szeretne, vagy olyasmit veszek neki, amiről tudom, hogy érdekli, ha tőlem kérdezik, akkor a válasz az, hogy mindegy :) Amire igazán vágyok, azok általában drágább dolgok, azokat megveszem magamnak.
2020. dec. 19. 12:32
 27/58 A kérdező kommentje:

24 sose gondolok ilyet te nem ismersz engem en nem ismerlek teged ne vonjal le ennyibol kovetkeztetest legyszives!

Egy par zokninak is szivbol örülök, valoban. Hiaba van 200 par. Nem vagyunk egyformak, te magadbol kiindulva biztos nem örülnel akarminek. De mar tul lonek egyesek itt a celon.

Nem provokációnak irtam a kerdest. Ha jot nem tudsz szolni maradj csendbe.

Egyesekbol sut pont a rossz indulat....

2020. dec. 19. 12:34
 28/58 anonim ***** válasza:
95%

"Szerintem kifejezetten bunkóság olyan dolgot adni, amiről előre tudod, hogy nem fog neki örülni az illető."

Sajnos sokakkal pont ez a baj, hogy "maguknak" vásárolnak és nem annak akit megajándékoznak.

Én azt sajnálom az egész ajándékozásba, hogy sokszor teszek célzásokat, vagy konkrétan kimondom, mit szeretnék, mi tetszene. Erre biztos, hogy nem azt veszik, hanem kapok valami teljesen más, személytelen és használhatatlan dolgot. És még csak nem is a pénzről van szó, mert ugyanannyiért veszik, de akkor már miért nem azt, amire tudják, hogy vágyom...

2020. dec. 19. 12:35
 29/58 Laylah ***** válasza:
96%

Attól, hogy az emberek zöme szokott főzni, még nem jelenti azt, hogy szívesen teszik és az a hobbijuk. Én is szoktam főzni (bár az utóbbi időben átálltunk a kiszállításra), el tudtam mondani, hogy miket főztem, de ez nem jelenti azt, hogy ne utáltam volna minden egyes ezzel töltött percet. Sőt, sütni is jól tudok, isteni lúdlábat tudok csinálni, képzeld! De szökőévente egyszer.

Szerintem a továbbiakban igyekezz jobban kiismerni az ajándékozottat, nem csak ezt a nőt, de bárkit, akkor nem kerülsz ilyen kellemetlen helyzetekbe. Ha a hobbijával kapcsolatos dolgot veszel neki, azzal nem nagyon tudsz mellélőni (itt fontos megjegyezni, hogy néhány embernek értelmes hobbija sincs, pl. zenehallgatás az nem hobbi, hanem >>a legtöbb esetben<< mellékcselekvés, vagy pl. tévézéshez sem tudsz mit venni műsorújságon kívül :D ).

2020. dec. 19. 12:47
 30/58 anonim ***** válasza:
91%
A porfogók kivédése érdekében én egyszerűen megmondtam udvariasan, hogy nem kérek ajándékot, az együtt töltött idő a lényeg (ezt tényleg így is gondolom mondjuk). Ennyi, nem pedig még én kezdtem el feltételeket szabni. Ez így valóban pofátlanság ebben a formában.
2020. dec. 19. 12:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!