Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hiba, ha a feleségem azt...

Hiba, ha a feleségem azt mondja a gyerekünk születendő féltestvéréről, hogy az nem igazi testvér?

Figyelt kérdés

A feleségemnek az előző kapcsolatából született lányát picibaba kora óta nevelem, az ex nem akarta az apaságot, nem akart apasági elismerő nyilatkozatot írni, de én igen, így én lettem bejegyezve a születési anyakönyvi kivonatába is, mint apa (egyszerűbb volt, mint az örökbefogadás, de lényegében azonos joghatású). A biológiai apja néha keresi telefonon, párhavonta találkoznak is, de rendszertelenül, viszont látszólag ragaszkodik a férfi ezekhez a találkozókhoz (tudom, hogy nincs joga láthatáshoz, de mi másképp intézzük az ügyeinket, nem jogszabályokon lovagolunk, hanem csak tesszük, amit a legjobbnak látunk).

A feleségemmel az évek során született még két gyermekünk. Nagyon jó testvérek ők hárman, folyton együtt játszanak, ölelgetik, szeretgetik egymást, nagyon édesek. Kicsik, egyik sem iskolás még.

Most a feleségem exe családot alapított. Egy éve megházasodott, hamarosan megszületik a gyerekük. A nagylány imádja a babákat, nagyon lelkesen fogadta a hírt. A feleségem erre aggódni kezdett, hogy csalódás lesz neki, hogy ezt a babát nem szeretgetheti majd úgy, mint az itthoniakat, és majd kitaszítottnak érzi magát, és fájlalni fogja, hogy ő miért nem része annak a családnak is, ezért azt tanítja a nagylánynak, hogy az a baba nem igazi testvér lesz, mint az itthoniak, mert vele nem fog együtt nevelkedni, együtt aludni, oviba menni, este fürdeni, stb., mert az a baba máshol fog élni, és az a család egy másik család, ő pedig, a lányunk, hozzánk tartozik. Most így leírva talán nincs is ezzel semmi baj, mégis úgy érzem, túlságosan elutasító a babával kapcsolatban. Nyilván nem kell nagy várakozásokat ületeni a gyerekünkbe, mert tényleg nem lesz sok kapcsolata azzal a gyerekkel, talán évente egyszer vagy kétszer látni fogja, de azért talán az is túlzás, hogy ennyire elutasítóak legyünk, és azt tanítsuk, hogy ő nem is testvér. Nem arról van szó, hogy ez most egy kibékíthetetlen ellentét köztünka a feleségemmel, hanem inkább arról, hogy magam sem tudom, melyikünk hozzáállása a helyes. Én morálisabb oldalról közelítek a témához, a feleségem pedig a gyerek lelkivágát tartja fókuszban. Ti hogy állnátok hozzá egy ilyen szituációhoz?

2020. dec. 14. 12:06
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Egész pontosan hatéves.
2020. dec. 14. 12:38
 12/23 anonim ***** válasza:
74%
Hát ezt még olvasni is rossz volt. Feleséged gyakorlatilag előre elrontja a testvérek közötti kapcsolatot. Mindenképp mondd el a nagylánynak, hogy attól, hogy nem lakik nálatok, még a pici is ugyanolyan testvére, mint a többiek.
2020. dec. 14. 12:40
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
A feleséged kicsit hm huyle, hogy finoman fogalmazzak. A ti két közös gyereketek se igazi testvér. Pont ugyanúgy feltestver, mint aki az apa oldalán fog születni.
2020. dec. 14. 12:40
 14/23 anonim ***** válasza:
39%

Kérlek számolj!

Az első gyerek az extől minimum 2 évesnek kellett legyen, amikor jött az első közös, ekkor már az első 4 éves volt, a következőnél 6 éves és az ex gyereke még csak most fog megszületni.

Ha mindenkiből potyogtak a gyerekek mint a géppuskasorozat, azért a teherbeeséshez és a kihordáshoz is kell idő.

De felőlem lehet 3 éves is, vagy 30, a mondandóm lényegén nem változtat.

Akár igaz a sztori, akár nem!

2020. dec. 14. 12:43
 15/23 anonim ***** válasza:
81%

14!

Bakker nyuszika, a kérdező írta, hogy egyik gyerek se iskolás még. Felénk a 8-10 éves iskolás. Amíg meg utánam írta, hogy 6 éves. De kötözködj még egy kicsit.

2020. dec. 14. 12:45
 16/23 anonim ***** válasza:
86%
Számomra ez kettős mérce, ezért egyáltalán nem értek egyet az ennyire szélsőséges befolyásolással, mint amit az anya csinál. A szülők hozták létre a mozaikcsaládot, az ő felelősségük, hogy a mozaikcsalád ellenére kihozzák a legtöbbet az élethelyzetükből, és nyugodt, biztonságos légkört teremtsenek a gyerekeknek, ugyanolyan feltételekkel. A gyerekek nem tehetnek arról, hogy a szüleik szétmentek, mint ahogy arról sem, ha féltestvéreik születnek. A szülőnek viszont kötelessége biztosítani, hogy a gyerekek dönthessék el, mennyire akarnak a "másik" család életében reszt venni. Ezt már az elején aláásni sztem nem jó.
2020. dec. 14. 12:47
 17/23 anonim ***** válasza:
25%

Nyuszika neked a kedves mamád!

Te valami fogyatékos vagy?

Szóltam én hozzád egy szót is?

Te szólítottál meg, te kezdtél kötözködni én csak válaszoltam.

Speciel azon átsiklott a szemem, hogy egyik sem iskolás, de mondjuk felénk a betöltött 6 évvel már iskolás egy gyerek.

És egy 6 évessel simán meg lehet értetni a testvér fogalmát, még ha nem is egy családban nevelkednek!

Te pedig szórakozz valamivel ami veled egykorú, én kiszálltam ebből a szófosásból!

2020. dec. 14. 12:54
 18/23 anonim ***** válasza:
88%
Genetikailag az összes testvére féltestvér csak, de az más hogy mit érez ő családnak. Neki ti vagytok a családja, az apja meg egy távoli rokon akit nèha lát. Az ott születő gyerek is egy távolabbi rokonként fog érződni nála, mert hiába testvérek, más családban él, nem valószinű hogy olyan szoros kapcsolata lesz a gyereknek az új babával, mint a már meglévő testvéreivel. Szóval a feleségednek valamilyen szinten igaza volt, de nem a legjobban fogalmazott mert így tényleg kicsit uszításnak hangzik.
2020. dec. 14. 13:45
 19/23 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is totál úgy tűnik, hogy a feleséged még haragszik a volt férjére (vagy féltékeny a másik nőre, hogy vele alapít családot az ex és most tényleg apaként viselkedik) és direkt alakítja már most úgy, hogy ne legyen jó a kapcsolat a testvérek között.
2020. dec. 14. 13:50
 20/23 anonim ***** válasza:
55%

A feleséged elég rossz diplomatikus érzékkel fogalmazta ezt meg, ha szószerint vesszük, hiba.

Ha mögénéztek, akkor igaza van. Tudod miért.

2020. dec. 14. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!