Ha ikertestvérem 12.00-kor született, én meg 12.05-kor, akkor ki az idősebb és miért?
Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam, hogy az az idősebb, aki később jön a világra. Ez igaz? Ha igen, akkor miért?2020. nov. 29. 20:44
11/36 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy ikrekről vagy ismeretlen emberekről van szó, akkor is az lesz az idősebb, aki régebben született (vagyis korábban jött világra, több ideje él a méhen kívül). Most az, hogy évekről vagy csak pár percről van szó, nem számít. Munkatársad rosszul tudja, valószínűleg nem gondolt bele és csak azt nézte, hogy a 12.05 nagyobb szám, mint a 12. Ikreknél sincs ez fordítva, az az idősebb, aki korábban született.
12/36 anonim válasza:
... es ezek felnott emberek, erettsegivel, valasztojoggal (!!!)...
13/36 anonim válasza:
Most arra gondolsz, hogy aki 12:05-kor jött ki az anyjából az hamarabb fogant meg, mert ő az anya hasában olyan pozícióban tudta magát befészkelni, hogy bentebb/fentebb van és emiatt később született? Nemtudom érthető e. Valami ilyesmire gondolsz?
14/36 anonim válasza:
Azt, hogy ki az idősebb általában a születés ideje alapján döntjük el. Így egyértelmű, hogy az az idősebb, aki korábban született meg. Ha valami olyasmire gondolsz, hogy az aki később születik az hátrébb volt az anyaméhben és ezért hamarabb fejlődött volna ki vagy valami, hát ilyenről még sose hallottam, nem is tudom hogy van-e bármilyen tanulmány ilyen téren, de nem hiszem, hogy van jelentősége, a magzatok helyet is cserélhetnek a méhben. Ha a munkatársadnak egyértelmű volt, hogy a fiatalabb az igazából az idősebb, akkor kérdezd meg őt, hogy ezt honnan szedte. Gondolom lesz még alkalmad beszélni vele, ha a munkatársad. De ha találsz valamilyen tudományos cikket az ügyben, belinkelheted ide.
15/36 A kérdező kommentje:
„Most arra gondolsz, hogy aki 12:05-kor jött ki az anyjából az hamarabb fogant meg, mert ő az anya hasában olyan pozícióban tudta magát befészkelni, hogy bentebb/fentebb van és emiatt később született? Nemtudom érthető e. Valami ilyesmire gondolsz?” – Igen, ilyesmire.
2020. nov. 29. 22:15
16/36 anonim válasza:
Ahol mondjuk ez érdekes kérdés lehet: ha az egyik óraátállás előtt, a másik óraátállás után születik.
17/36 anonim válasza:
Na ne. Mondjátok, hogy ez valami trollkodás.
18/36 anonim válasza:
Azért ő az idősebb mert ő már 5 perces volt amikor te még csak megszülettél .
Tehát ő az idősebb 5 percel
20/36 anonim válasza:
Az életkort a születés pillanatától számítjuk, tehát édes mindegy, hogy mennyi időkülönbséggel fogantatik meg egy ikerpár, akkor is a hamarabb születő gyerek lesz az idősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!