Mit tegyek, ha nem jövök ki jól a testvéremmel és a barátnőjével?
Részleteket nem írok, de fekete bárány vagyok a szemükben, pedig nem bántottam őket, csak van egy reális világnézetem, amivel ők nem értenek egyet és nem vagyok olyan, mint ők. Biztosra veszem, hogy kibeszélnek a hátam mögött. Ha a család együtt van, akkor rettentően fagyos köztünk a hangulat.
Mit tegyek, hogyan kellene viszonyulnom hozzájuk?
Ezek után nem tudok túlzott érdeklődést mutatni feléjük. Volt már valaki hasonló helyzetben?
Nyugodtan lehet bármilyen világnézeted, de nem kell állandóan ezt hangoztatni.
Attól, hogy ők másképp gondolkodnak nem feltétlen kell rosszban lennetek. Egyszerűen csak könnyedebb és felszínes témákat kell választani. Próbálj meg kicsit elfogadóbban viselkedni velük néha ennyi is elég, hogy megszűnjön a feszültség. Tudod! Okos enged..
#1, nem hangoztatom a "világnézetem", pont ez a bajuk, hogy introvertált vagyok, bezárkózom, csak minimális információt közlöm velük, ők meg extrovertáltak, és nincsenek megelégedve az életmódommal.
#2, ha lehetne, már nem tartanánk itt.
Akkor ez úgy tudna működni, hogy mindenki kicsit enged.
Nem kell olyan dolgokról beszélned velük, amiről nem szeretnél.
De ha kicsit beszélgetsz, attól még lehetsz zárkózottabb.
Általános dolgokról néhány mondat férjen bele és akkor ők is látják, hogy nem a személyük zavar téged.
Én beszédes alkat vagyok és sok időbe telt mire megtanultam, hogy nem kell mindent megosztani ami épp eszembe jut. És az sem jelent feltétlen rosszat ha épp nem beszélgetünk egy helységen belül. De valahogy ez engem nyomasztott olyan volt mikor beáll a csend, mintha valami feszültség lenne a levegőben. Ezt oldva állandóan fecsegtem. Ami biztosan nagyon idegesítő lehetett másoknak.
De azért belerázódtam...
Nálunk a családban szinte mindenkinek más a világnézete, de ez fenét sem zavarja. Nem is foglalkozunk vele, nem toljuk a másik orra alá, nem akarjuk semmiről meggyőzni egymást.
Ha te azt írod, hogy ezt te sem teszed, csak zárkózott vagy, akkor nem a világnézeted a probléma, hanem a nehezen megközelíthetőséged.
A családtagjaid ezt nyilván már megszokták, egy újonnan bekerülőnek még újdonság és talán nem akar energiát fecsérelni egy olyanba, akiről már többször visszapattant.
Ha a tesód barátnőjével komolyodik az ügy és éveket vagy többet fognak együtt tölteni, akkor ő is megszokja az introvertáltságodat és úgy fog elfogadni, ahogy vagy.
Semmit nem kell erőltetni, az idő mindent megold!
A szeretetünk kimutatásának több formája van. (szeretetnyelv 5 formája)
Ha fagyosnak érzed a hangulatot, Te is lehetsz kezdeményezője egy témaváltásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!