Miért ilyen az öcsém? Normális, hogy enni idősen így viselkedik?
16 éves lány vagyok, öcsém 10 éves.
Rettentő gyerekesen viselkedik, ami gyakran nagyon zavaró. Egy hosszabb autóúton ahelyett, hogy elfoglalná magát, engem zavar.
Gyakran előfordul, hogy eldugja a cuccaimat, aztán tagadja, fél órába telik, mire visszakönyörgöm. Bevallom, ilyenkor néha felemelem a hangom, de máshogy nem nagyon lehet vele szótérteni. (Először természetesen szépen kérem, de ezzel nem sokszor megyek bármire is.) Általában a telefonom “tűnik el”.
Volt olyan is, hogy elutaztunk valahova pár napra, előtte beraktam a könyvem egy táskába, hogy majd viszem. Néhány perccel indulás előtt látom, hogy a könyv nincs meg. Fél órával később indultunk, mert azt kerestem, de nem lett meg. Amikor néhány nap múlva hazaértünk, akkor vágta hozzám, hogy ezt ő dugta el. És ezt már a telefonommal is eljátszotta. Nagyon élénken él az emlékezetemben, hogy egyszer kisebb korunkban elásta a plüssnyuszimat, egyszer meg ráült az igazi nyuszimra (hosszú történet).
Sokszor járkál meztelenül a házban, ami engem nagyon zavar. Nem lehet rászólni, hogy húzzon már fel valamit.
Simán elkezd verekedni valami hülyeség miatt. Hatalmasat belémüt, meg rúg. Volt néhányszor, hogy székkel meg játékfegyverekkel támadott meg.
Sok ilyen eset volt még, ami engem nagyon zavar. Mit lehetne tenni ezzel, mi a véleményetek róla?
"Rettentő gyerekesen viselkedik, ami gyakran nagyon zavaró."
Azért viselkedik gyerekesen, mert gyerek. Te is az vagy, csak te már érettebb gyerek vagy.
A szüleidnek kellene szigorúbban fogni. Ha ez nem megy, neked kell érettebb, ravaszabb megoldáshoz folyamodnod, de ne feledd, a verekedés nem old meg semmit. Gondolkozz ezen, hiszen te ismered őt, hogyan lehetne túl járni az eszén. Pl. Ki lop valamit a táskádból? Hol szoktad tartani a táskád? Keress helyet valahol, ahol nem veszi észre, és ott tárold. Pl. Ágy alatt, szekrény tetején, ahol nem éri el, ha van kulcsos szekrényed, oda is be teheted. A telefonod is elgyughatod, csak használd a fejed, hiszen te ismered őt! A telefonod tárolhatod akár egy tiszta margarinos vagy bármilyen dobozban is, hiszen amíg nem látja, hogy bele teszed, addig jó elgyugó hely! 😂 Mutasd meg neki, hogy te vagy a nagytesó, és nem borulsz ki. Ha meg együtt utaztok, fülhallgató a füledbe és hallgass zenét! 😊
Tudom, hogy gyerek, de ahelyett, hogy engem piszkál játszhatna. A telefonomat állandóan viszem magammal, így azzal már nincs annyi gond, de ha el akar dugni valamit és nem találja, akkor elvisz mást. Nem tudok minden fontos dolgot elrejteni előle, a szobám se zárható, így bármikor bejöhet.
Kétszer is, amikor feljött a szobámba, az ágyamon fetrengett és eldugdosta a cuccaimat, akkor azt csináltam, hogy figyelmen kívül hagytam. Leültem a kanapéra, telefonoztam és nem szóltam hozzá. Fél óra múlva magától elment. De általában nincs ennyi időm és türelmem. Amikor este kilenckor suli és különórák után pakolnám be az iskolai cuccokat a táskámba, de nincs meg egy-egy könyvem vagy a tolltartóm, akkor nagyon ki tudok akadni. Ilyenkor nincs arra fél órám, hogy figyelmen kívül hagyjam és hagyjam, hogy elhordja a cuccaimat. Kénytelen vagyok erőszakos lenni, mert másból nem ért, sokszor még ebből se. De tudom, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!