Jogosan híreszteli tesom hogy én kisemmiztem az örökségből?
Anyukámmal felesbe fizettük vissza a lakáshitelt. Mikor lejárt a hitel anyu rám iratta a lakást.
Én vettem fel utána hitelt és kifizettem tesómnak a lakás 25%-t. Felét megvettem ugye az által h a fele hitelt én fizettem. A másik fele pedig fele fele. Így 1/4 rész járt neki.
Most hogy szeretném eladni a lakást tesóm háborog h utcára rakom ki van semmizve. Most többet ér a lakás(persze mert közbe újitgattam az én pénzemből) több pénz jár neki. Ha eladom újra kéri a részét.
Akkor 5 éve puszira adtam neki csak úgy 5 milliót? Nem értem ezt hogy gondolja. Otthon lakott nem fizetett soha semmibe. Gyüjthetett volna simán.
Mikor anya kezdett eluszni a lakáshitellel se mondta h ad bele. Én meg mondtam anyunak meg neki is h jó fizetem a felét meg az eddig befizetett összeg felét is oda adom,de akkor ha lejár a hitel az enyém 100%ba. Tesómat is kifizettem már.
Azt mondja meg támadja az ajándékozási szerződést mert megteheti.
Anyu már nem tud beleszólni a dolgokba mert meghalt.
Ezt mind hivatalos iratokkal kell igazolnod. Ha ezt nem tudod akkor hiába fizettél,kérhet részt. Ha nincs minden befizetésről, legalább a meglévőkről szedd össze a papírt az is több mint a semmi.
Remélem vannak papírok,mert igen nagy butaságra vall(ana) ha valaki csak úgy dobál milliókat semmi nélkül.
Én nem jogi szempontból állok hozzá a kérdéshez, mivel a kérdés sem jog kategóriában lett kiírva...
Szerintem valamilyen szinten jogosan híreszteli, ugyanis egyikőtöknek sem kötelessége a szülői hitelbe beszállni, Te pedig önként beszállítás, amikor testvérednek nem volt lehetősége.
Nem ismerjük a részleteket, de az is lehet, hogy Ő több évvel fiatalabb is nálad, így valamilyen szinten érthető is ha anyagilag nem jár ott mint Te...
Az viszont egyértelmű, hogy anyád veled szemben elfogult, amiért Te beszálltál a hitelbe, ezért is adta neked a házat.
A lakás hivatalosan is az enyém. Ez le van papirozva.
A hitel fizetés nincs.
Nem volt önerő. A nagynénémék háza volt a fedezet.
Amikor anya megvette a lakást tesom 20 éves volt dolgozott én 18 és tanultam még,ha tudtam mennem diákmunkázni.
Anya mondta tesomnak h 20 ezer ft-tal szálljon be a rezsibe kajába,de kihisztizte a felét mert h én nem adok be semmit- és azt se mindig adta ha úgy gondolta többet volt a párjánál mint ithon már nem adta.Apa rám még fizetett gyerektartást meg járt a csp is. Tesomra már nem. Ezért tőlem anya nem kért semmit.
Nincs apai rész. Elváltak a szüleim és az apai nagymamámnál és alberletbe laktunk elötte.
A felujitasok már akkor voltak amiután a nevemen volt a lakás.
Ezek alapján neki semmi követelni valója sincs.
De a legokosabb, ha megkeresel egy ügyvédet, aki helyreteszi a testvéredet!
Nem, nem híreszteli jogosan. Viszont van pár fontos kérdés:
1. Mikor halt meg édesanyád?
2. Mit jelent, hogy a nevedre íratta? Csak mert ilyen nincs. Adásvételi szerződés volt, vagy ajándékozás?
3. Ha ajándékozás, mi szerepelt a szerződésben?
4. Az ajándékozás idejében mentálisan milyen egészségügyi állapotban volt?
Ugyanis, ha adásvételivel került a nevedre, akkor a testvéred nem tud tenni semmit.
Ha ajándékozás volt, akkor más a helyzet. Akkor ha jól emlékszem, 10 éven belül megtámadhatja. De ezt indokolnia kell.
Ha a szerződés nem tér ki rá, hogy ezt halálesetnél be kell számítani, és mentálisan rendben volt. Vagy ha 10 évnél régebben halt meg, akkor nyert ügyed van.
Én azért a szerződéssel megkeresték egy ügyvédet is.
Az nem elég sajnos, hogy fizetted a részleteket, még akkor sem, ha ennek fejében. Ugyanis nem tudod bizonyítani, hogy ennek fejében történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!