Milyen lehetosegeim vannak, ha van egy fogyatekos testverem, es szulo nelkul maradunk?
Csak anya van mar, o neveli, allando felugyeletre szorul. En elkoltoztem 300km-rel arebb, ott van munkam, lakasom(hitel van rajta).
Ha meghalna edesanyam, mit tudnek csinalni? En magamhoz nem vennem, lehet onzonek hangzik, de a fiatal eveim(es gyakorlatilag az egesz eletem) nem szeretnem arra aldozni, hogy egy beteg emberrol gondoskodom, plusz a hitel sem fizeti ki magat,es egyszer csaladot is szeretnek.
Hova kerulne a testverem? Gondolom gyamsagot nem tudnak ugymond ram "kiszabni", ha nem akarom. Ahogy edesanyam is idosebb, foglalkoztat ez a dolog erosen, barmi megtortenhet ido elott.
előző vagyok, folytatom..hány éves a testvéred? nagykorú már? ha igen, nem gyámja, hanem gondnoka lesz, és erre nem kötelezhetnek téged, ha nem akarod vállalni. akkor kineveznek mellé egy hivatásos gondnokot
ha édesanyád meghal, marad majd utána valami? ingatlan...? amit örököltök? abból tudod/tudnád finanszírozni az intézeti ellátását
10!
Nem, ez nem így van. Akkor ez a menete, ha most a gyámja, vagyis az anyja be akarná adni egy intézetbe. Ha az anyja meghal, a kérdezőt megkérdezik, vállalja e a gyámságot, de ha ő nemet mond, az állam veszi át a Szerepet. Az állam elhelyezi egy otthonban és gondoskodik róla. A kérdezőt majd bepereli rokonrartasra, ami havi 5 max 10e forint lesz és ennyi.
Akkor talán a lakás árából bekerülhet egy intézménybe.
Dolgoztam egy ilyen alapítványi otthonban,nagyon jó hely volt.
Ne őröld az idegeidet rajta! Sokan még egészséges rokonuktól is megszabadulnak, nem lógsz ki a sorból!
Ilyen lett ez az ország!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!