Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem bírok a testvéremmel. Mit...

Nem bírok a testvéremmel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
13 éves lány. Nagyon elvan magától szállva, azt hiszi mindenki ő érte van. Mindig szétpakol én pakolok utána és még ő kiabál, hogy hogy képzelem, hogy csak úgy bemegyek hozzá. Hajnal 3kor is a barátnőjével vihorászik, nek tudok tőle aludni. Soha nem segít semmiben, egész nap fekszik és elvan a maga kis világában, persze követelőzik egyfolytában. Szerinte én vagyok a nagyképű meg a sz@r, mert mit képzelek, hogy rászólok. Nagyon idegesít, anyumnak hiába szólok semmit nem tesz. Rászól 1x aztán ennyi. Összepakolok aztán mire anyum hazaér kb ugyan az van, mert drága húgom gondoskodik róla. Porszívózás után szétmorzsál, ha fel van mosva simán betrappol. Ha nem csinálom meg le vagyok szidva és a kosz is zavar. Mit tanácsoltok?
2020. júl. 3. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne te takaríts és mondd meg, hogy nem te szemeteltél, valamint azt, hogy direjt csinálja a húgod.

Ne aggódj, nem a te dolgod nevelni és nem is te fogod nevelni. Magaddal és anyuddal légy eréjesebb!

Mondd meg neki, hogy rendesen szóljon rá, ha meg nem érdekli, téged se fog az, amit a húgod csinál. Nem vagy köteles te takarítani utána, ha anyuci kicsi kedvence, akkor anyuci takarítson utána és ennyi, ne a nagyobbik gyereke.

Egyszerűen ne vedd fel, szard le mit mond anyukád ezzel kapcsolatban, neked nem kötelességed SZERINTEM húgod után takarítani.

Anyud nem kényszeríthet rá.

2020. júl. 3. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Tartsd rendben a saját szobád, a többit meg sz×rd le.

Ha megkér (utasít) valamire egyszerűen mondj nemet.

Ha szívózni akarna akkor meg zárd kulcsra a szobád.

Ha anyud meg rádszól, mond hogy ez a nap/hét tesód dolga volt, úgyhogy vele veszekedjen.

2020. júl. 3. 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Apa esetleg nagyszülők?
2020. júl. 3. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne takaríts sehol, nem a te dolgod. Takarítsd ki csak a saját szobádat.

Legközelebb, ha máshol is takarítasz és befejezted, szerintem érdemes lenne lefényképezni, hogy tényleg megcsináltad és amikor a húgod újra kupit csinál, csinálj róla videókat és mutasd meg anyádnak. Lehet kéne 1-2 testvéri pofon. Ha utasítgat, akkor ne figyelj rá, sz*rd le. Erről a viselkedésről nem a húgod tehet, hanem a szüleid, mert nem nevelték meg és/vagy nem foglalkoztak vele, el van kényeztetve.

2020. júl. 3. 20:57
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#4: Ez a fényképezés nagyon jó ötlet, mert dátummal együtt tudja megmutatni!
2020. júl. 3. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!