Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek az öcsémmel?

Mit tegyek az öcsémmel?

Figyelt kérdés

Kb. múlt nyár végén kapott egy telefont 5 évesen, ami szerintem MÁR nem normális egy ennyi idős gyereknek, de mikor erről kifejtettem a véleményem a szüleim azt mondták, hogy csak pár játékot fog rajta játszani. Aztán egy hónap múlva kapott egy telefont, ami még a fejénél is nagyobb volt, meg az enyémnél ill. a nagyobb öcséménél is jobb.

Az elején tényleg csak 2-3 gyerekeknek való játékot játszót, de úgy Karácsony körül felfedezte a Youtubeot és elkezdett mindenféle szenny videóst nézni mint pl. Dani, Sajt32 meg társai. Egy szó mint száz: Minecraft videósok. Aztán jött egy normálisabb kategória: Chabinho, Doggyandi, IceBlueBird, aminek tulajdonképpen még örültem is, mert azt hittem, hogy lefog állni a fentebb említett emberekkel. De aztán jött a még nagyobb pofon. Polla, Szabyest stb., majd megismerte a horror játékokat is Ownmckendry álltal, akivel nincs semmi bajom, de szeretem, egy ennyi idős gyereknek nem az ő videói valók. Egy idő után pedig elkezdett mindenféle Play Áruházas játékokat letölteni (nem, még most sem tudott írni. Bemondta a mikrofonba), aminek a nagy része lövöldözős és horror. Mikor ezt elmondtam a szüleimnek, semmit sem csináltak vele, hanem MINKET hibáztattak, mert mi mutattuk meg neki ezeket és tőlünk tanult meg csúnyán beszélni. Jó bevallom, volt 3-4 alkalom, mikor mondtunk valami csúnyát előtte, de a nagy részét a "jobbnál jobb" videósoktól tanulta meg. És tulajdonképpen ők semmit az ég világon nem tesznek ez ellen, csak minket hibáztatnak.

Persze én is foglalkozhattam volna vele többet, de nekem is most ez az iskola év elég nehéz volt, és szerintem első sorba, anyumnak kellet volna rá vigyáznia, hogy kiket néz és miket játszik. Hiszen ő itthon volt egész nap, mivel nincs munkahelye, és én meg hullafáradtan nem tudtam vele annyit foglalkozni. Most próbálok vele autós játékokat játszani, meg katonásat (azt a valóságosat), de úgy 20 perc múlva meghunyja és megy vissza telefonozni. Mikor pedig kiveszem a telefont a kezéből elkezd sírni és húzni a ruhámat, majd jön anyukám és elkezd velem ordítozni, hogy miért nem hagyom békén a gyereket.

Mikor én megkaptam 10-11 évesen a telefonomat, akkor megvolt szabva, hogy max. 2 órát használhattuk és volt, hogy anyukám 1 hónapra is elvette, tulajdonképpen a semmiért, ezt meg hagyja 7 órákat játszani.

2020. jún. 18. 12:08
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
94%
Semmit nem kell tenned az öcséddel, nem a te feladatod nevelni. Mondd el ezt a szüleidnek, és kérd meg őket, hogy ne téged kérjenek számon emiatt.
2020. jún. 18. 12:16
 2/31 anonim válasza:
94%

Ez van, ez az új generáció.

Steve Jobs az Apple alapítója se engedte, hogy elkanászodjanak a gyereke, úgy tudom nem is (nagyon) engedte, pedig nekik MACtől kezdve IPADen át az Iphoneig megadatot nekik.

És ez így van jól, ha nekem lesz gyerekem én is hasonló leszek, max X idő, tanulásra használhatja majd.

Az iskolában pár hónapja a tanárom is mesélte, hogy a kb 5-6 éves húga teljesen mást engednek meg neki, mint neki engedtek meg.

2020. jún. 18. 12:20
 3/31 anonim ***** válasza:
11%

43 éves felnőttként írom: az égvilágon semmi közöd hozzá, hogy mit csinál a tesód a telefonjával.

Ez a mocskos hiszti meg, amit levágtál itt féltékenységedben és irígységedben, egy 10 éves színvonalán van.

2020. jún. 18. 12:20
 4/31 anonim ***** válasza:
96%

Nem értem ezeket a szülőket, akik adnak a gyerek kezébe egy telefont, el van az azzal, nem kell vele foglalkozni címszó alatt. Sajnos a mi családunkban is ez a helyzet, a telefon, tab, gép nélkül nehezen vannak meg pedig a legidősebb is 10 éves.

Te nem tudsz ezzel mit kezdeni, próbáld meg figyelmen kívül hagyni bármilyen nehéz is, valóban nem neked kell nevelned. Ha akarsz néha próbálj meg vele játszani, ennél többet nem tudsz sajnos tenni, ha nagyon bele szólsz szintén Te leszel hibásként kihozva.

2020. jún. 18. 12:21
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez fantasztikus, hogy van szülő, aki, miután a gyerekét gyakorlatilag elnyelte a szenny az internetről, a nagyobb testvérét kezdi el hibáztatni, hogy biztos ő mutatta neki.

Nem, nem vagy hibás, a szüleid a hibásak. Legyenek hálásak neked, hogy felhívtad a problémára a figyelmüket. Leginkább is nem kell a gyereknek "telefon", ez is jó, hogy ezeket a mini számítógépeket "telefonnak" hívjuk még mindig, kb a legritkábban használjuk pont arra... félrevezető egy IT analfabéta embernek, aki azt hiszi, csak egy sima telefon pár alap extrával.

2020. jún. 18. 12:33
 6/31 anonim válasza:
100%
Az android iOSen is van szülői felügyelet, ha ők megengedig, hogy bármit megnézzen játszon az ő felelőségük, nem véletlenül van besorolva az App store és a Play store és van külön youtube kid
2020. jún. 18. 12:34
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

3.ez nem volt szép tőled,látszatra neked is vannak gyerekeid es te is ép ugy külombségett teszel mind a kérdező szülei:)Elég szégyen az ilyen egyebkent:)

De ez már csak mindenhol így van..a kissebb gyermek van elkényeztetve,minden a segge alá rakva,a nagyobnak fele annyi nem jut(tisztelet a kivétel azon szülőknek akik nem részesítik a kisebbet előnyben,de sajnos ez ritka.

Ne törődj ezzel,a szüleid ha elakarjak rontta az öcsédet hajrá,kesőbb majd megbánjak.Csak azt se értem hogy valaki minek válal gyereket ha nincs hozzá se kedve se ideje,mert ahelyet h foglalkozna,játszana egy 5évesel,kezébe nyom egy telefont..Aztan meg jonnek a pócskondiazasok..hogy mien gyerek lett belled semmit se tudszstbstb..hat megis csak a szulok nevelik oket olyanra amienekké válnak😊

2020. jún. 18. 12:39
 8/31 A kérdező kommentje:

3.válaszoló

Mi az, hogy nincs semmi közöm, hogy mit csinál A TESTVÉREM? Igenis van közöm hozzá, mert nem akarom 8 éves korára egy függő legyen, aki még olvasni sem tud. Már olyan dolgokkal nem tud megbirkózni, amivel én ebben a korban már tudtam. Gondolok én most az olvasásra, meg az óra járására. FOGALMA NINCS ezekről a dolgokról.

"Ez a mocskos hiszti meg, amit levágtál itt féltékenységedben és irígységedben, egy 10 éves színvonalán van."

Mire lenék irigy? Arra, hogy szép lassan tönkreteszi a szemét? Egy 43 éves felnőttnek több esze is lehetne. Habár ez a pontszámán is látszik, hogy mennyire értékelik az emberek az Őn válaszát.

2020. jún. 18. 12:40
 9/31 anonim ***** válasza:
91%
Próbálj meg a felelősségteljesebb szülőddel leülni beszélgetni erről. Mutasd meg neki, miket néz, játszik a tesód a telefonon, lehet, hogy egyáltalán nincsnek képben, itt a csúnya beszéd a legkisebb gond.
2020. jún. 18. 13:14
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Az van, hogy a szülőknek konkrétan dunsztjuk sincs, hogy mit csinál a gyerek online. Az összes videóst ismerem azok közül, akiket írtál, mert van egy 11 éves öcsém. A szüleink senkit nem ismernek közülük, de rám is hagyták, hogy "felügyeljem" az öcsém online ténykedését, miket néz, miket oszt meg. Sokkal jobban képben vagyok, mint ők és ezt be is látják hálisten, pedig már én is felnőtt vagyok (23L). A te szüleid olyannak tűnnek, akiknek mindegy mit csinál a gyerek, csak legyen tőle nyugtuk. Amit tudsz csinálni, hogy esetleg megpróbálod meggyőzni őket, hogy te jobban képben vagy az online világgal, videósokkal, és szerinted nem lesznek jó hatással bizonyos vidisek a gyerekre. Esetleg bekapcsolhatsz a telóján valamilyen kids módot és úgy kevesebb xarsághoz fér hozzá.
2020. jún. 18. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!