Bátyám állandóan csak a gépén játszik, mit tehetnék?
Mióta bezárt az egyetem, bátyám haza költözött (kolis volt), és általában ketten vagyunk itthon, mert szüleim nagyrészt a vidéki házukban töltik az idejüket (mindketten home officeban vannak). Egész nap nem csinál semmit, csak játszik a gépén a haverokkal. Néha lejön enni, aztán visszamegy. Ja meg füvezni is szokott. Azt csak akkor, mikor anyáék nincsenek itthon. Én főzök, én takarítok, egyszer nem porszívózott ki, mióta itt van. Annyira képes, ha anyuék itthon vannak, elmossa maga után a müzlis tálat, mert rászólnak, meg apunak szokott kint segíteni a kertben. Nem lehet vele beszélgetni, mint régen, vagy filmet nézni, kártyázni pl, mert állandóan a haverjaival játszik és akkor rajta a fejhallgató és csak a játékra figyel. Olyan, mintha elvesztettem volna a bátyámat, mióta egyetemre ment és elköltözött. Mit tegyek? Ez normális?
L/19
Nekem is vannak barátaim, de mi nem játszani szoktunk együtt. Amíg lehetett, eljártunk, átjártunk a másikhoz, most csak messengeren tartjuk a kapcsolatot.
És attól még, hogy két testvér felnőtt lesz, szerintem nem az a normális, hogy onnantól megszűnik a kapcsolatuk. Legalábbis én nem ezt láttam. Apukám a testvérével még egyetemista korában közös albérletbe mentek, azóta együtt járnak horgászni, de van hogy szórakozni is. Persze mindkettőjüknek megvan a saját családja, baráti köre, de azért egy hónapban egyszer kétszer összejönnek, és telefonon is tartják a kapcsolatot. Nem azt mondtam, hogy ne legyenek barátai és csak én legyek neki, de azért néha jó lenne beszélgetni vele, érdekelne hogy van, hogy megy az egyetem, minden rendben van-e vele. De amint hozzászólnék, már megy is be a szobájába és bezárkózik. Aggódom érte. De ha őt érdekli, hogy mi az ebéd, azt persze meg tudja kérdezni, és nekem válaszolni kell rá. De már gondoltam, hogy egyszer én is otthagyom és elmegyek, csakhogy tudja milyen érzés és kicsit észrevegye magát...
Lehet, hogy tényleg nem érdekli a társaságod. Őszintén egyébként, mit, miről tudnátok beszélgetni?
Ő most a hirtelen szerzett szabadidejében kockul a haverjaival, te meg az ismerőseiddel messengerezel. Miben különbözik az egyik a másiktól? Ugyanúgy nem tudjátok a járvány miatt rendesen élni a szociális életeteket.
Ha a bátyád alapból ilyen, szerintem abba sem érdemes belekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!