Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Bátyám állandóan csak a gépén...

Bátyám állandóan csak a gépén játszik, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Mióta bezárt az egyetem, bátyám haza költözött (kolis volt), és általában ketten vagyunk itthon, mert szüleim nagyrészt a vidéki házukban töltik az idejüket (mindketten home officeban vannak). Egész nap nem csinál semmit, csak játszik a gépén a haverokkal. Néha lejön enni, aztán visszamegy. Ja meg füvezni is szokott. Azt csak akkor, mikor anyáék nincsenek itthon. Én főzök, én takarítok, egyszer nem porszívózott ki, mióta itt van. Annyira képes, ha anyuék itthon vannak, elmossa maga után a müzlis tálat, mert rászólnak, meg apunak szokott kint segíteni a kertben. Nem lehet vele beszélgetni, mint régen, vagy filmet nézni, kártyázni pl, mert állandóan a haverjaival játszik és akkor rajta a fejhallgató és csak a játékra figyel. Olyan, mintha elvesztettem volna a bátyámat, mióta egyetemre ment és elköltözött. Mit tegyek? Ez normális?

L/19

2020. máj. 2. 20:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
Igen az. Te meg beszélgess a barátnőiddel.
2020. máj. 2. 20:09
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
Legyenek saját barátaid.
2020. máj. 2. 20:12
 3/13 anonim ***** válasza:
65%
Én is a "haverjaimmal" játszok, a családom tipikusan a "ha tökéletes, akkor is talállok benne hibát" fajta. Lehet, ti is ilyenek vagytok, ezért foglalkozik inkább a haverjaival.
2020. máj. 2. 20:22
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha a feladatait rendben megcsinálja akkor az ő dolga. Viszont a házimunkában részt kellene vállalnia. Osszátok be hogy melyik nap ki mit csinál. A szüleidet is bevonni ebbe ha magától nem érti meg. Ha ezt nem teszi meg akkor nem főzöl neki meg nem mosod ki a cuccait. Akár miközben csinálja a házimunkát tudnál beszélgetni vele a viselkedéséről. Nyilván nem kötelessége időt tölteni veled, de megpróbálhatnál valahogy hatni rá.
2020. máj. 2. 20:37
 5/13 anonim válasza:
82%
Mondjuk ahelyett,hogy itt kèrdezősködsz idegen embereknél inkább kerdezned meg a bátyád?
2020. máj. 2. 20:42
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Nem rosszindulatból írom, de valószínűleg a bátyád nincs jó állapotban és valami miatt megromolhatott a kapcsolat közöttetek. Mármint a családod és közte. Nem hiszem hogy ez személyesen neked szól és veled akar rosszindulatú lenni. Próbálj meg elkezdeni kommunikálni vele, hívd el sétálni, legyél kíváncsi és nyitott rá, pozitívan fordulj felé. Biztosan van egy csomó érdekes sztorija és hidd el, nagyon sok minden történik vele. Odabenn. Ezekhez közelebb kerülhetsz. Fontos hogy ne erőltesd, de fokozatosan próbálj nyitni felé. Vagy csak kérd meg először hogy segítsen valamilyen házimunkában, mert nem bírod egyedül megcsinálni és örülnél ha számíthatnál rá. Próbálj meg pozitív lenni, ha elkezded szidni, negatívan állni hozzá akkor be fog zárni. Tarts ki és hidd el menni fog! Kellemes időtöltést és jobb kapcsolatot nektek a bátyáddal! :)
2020. máj. 2. 21:21
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

itt a válaszolók nagy részének nemigen van testvére...

keressen mást? ő a bátyja, családtag! sok antiszociális...

Nem ez nem normális, ki kell billentened ebből, határozottan szólj rá, hogy most pedig hagyja abba mert beszélni akarsz vele és elmondhatod ezeket.

2020. máj. 2. 21:50
 8/13 anonim ***** válasza:
8%

Ja értem, szóval a kérdezőnek kuss a neve, micsoda kotnyeles némber, nincsenek barátai stb, mindezt azért, mert meg merte említeni, hogy szerinte nincs rendben az, hogy a szegény ártatlan kis tesója egy szalmaszálat nem tesz keresztbe otthon, alanyi jogon jár neki a kaja, tiszta ruha, takarítás. Hát nem.

Kérdező, ha nem jutsz vele dűlőre, szólj a szüleidnek, hogy lókukit nem csinál. Rohadtul nem a te dolgod helyette dolgozni. Egy háztartásnak vannak szabályai, amik mindenkire vonatkoznak.

2020. máj. 2. 21:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk nem vagyok kolis, de hasonlóan telnek a napjaim.

Házimunka tekintetében is...

A saját magam szobáját rendben tartom, de én pl megcsömörlöttem abba, hogy anyám az élő fába is beleköt, ha dolgoznék... Miért söprök, miért így mosogatok, különben is hülye vagyok hozzá...

A másik meg az, hogy beletörődtem, állandóan kosz és mocsok van körülötte. Hiába mosok én fel, ha pl. khm... undorító lesz, a női bajai után úgyhagyni a vécét...

Én meg azért már rögtön azonnal le vagyok cs-szve, ha véletlen kiöntöm az üdítőt...

Nem nagyon járkálok ki a szobámból sem, ha felállok (nyikorog a székem), már rögtön ő is elkezd járkálni, mindig pont! akkor kell valamit csinálni a konyhában (de nem csinál semmit, csak kimegy és visszajön).

Ja igen, a problémáim forrását az okozza, hogy egy átalakított garzonban lakunk, valahogy bele lett erőszakolva egy félszoba, ez az én szobám, anyám meg a másik szobában van. Az ajtóink konkrétan egymásnak nyílnak, közlekedni a folyosón csak egy ember tud normálisan. Nagyanyámmal még a főzést, sütést is élvezem, vele jobban együtt tudok dolgozni, ha ott vagyok, igyekszem a lakás tisztán tartásába beszállni, de legalábbis magam után elpakolni, rendet tartani..

Csak a te szemszögedből ismerjük a sztorit, ezért nem is lehet mondani a bátyádról objektíven véleményt formálni.

F

2020. máj. 2. 22:22
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
megpróbálhatná azért tényleg- ez gáz, hogy semmi jelét nem mutatja, hogy rokonok vagytok.
2020. máj. 2. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!