Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan aggódom a tesómért?

Jogosan aggódom a tesómért?

Figyelt kérdés
A nővérem felkarját tegnap megharapta a német dogunk. Nagyon fájt neki, először zokogott a fájdalomtól, utána is órákig sírt miatta, nem tudott aludni sem. Olyan durva a zúzódás, hogy szinte már fekete. A szüleink elvitték orvoshoz azonnal, meg is röntgenezték, elméletileg nem tört el, de nagyon fáj neki még mindig, és teljesen le van gyengülve, étvágytalan is. Nagyon aggódom, hogy esetleg valami komoly baj is lehet ebből. Szerintetek lehet? 18L

2020. ápr. 14. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Remélhetőleg megfelelő ellátást kapott a kórházban, lefertőtlenítették, kapott tetanuszt, az pedig teljesen normális, hogy így érzi magát, hisz megharapta egy kutya. Fájni természetesen ettől fáj neki, a gyengeség, étvágytalanság pedig az ijedtségtől van.
2020. ápr. 14. 17:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha bevan oltva a kutya és kapott tetanuszt akkor semmi baja nem lesz a nővérednek. A kutyaharapás hetekig tud fájni. Azért fekete mert véraláfutásos lett és a vér feketedett be, de az is idővel majd eltűnik. Borogassa, pihentesse.
2020. ápr. 14. 17:31
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Az amúgy lehetséges hogy sokkot kapott?
2020. ápr. 14. 18:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Nem kell bemutatni a német dog méreteit, ha nektek is van, a saját kutyánktól meg pláne ijesztő az ilyesmi :(
2020. ápr. 14. 18:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért történt ez, szegény csak a szemetet vitte ki, a kutya meg megtámadta. Először mikor megtörtént a dolog és kimentünk gyorsan meg sem szólalt, csak lefagyva ült a földön, aztán pár perccel később kezdett el sírni. Azt mondja nincs semmi baj, csak nagyon fáj neki, de nem szokott ilyen csendes lenni, ezért rémiszt meg ez az egész.
2020. ápr. 14. 19:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Engem pár éve egy pomerániai harapott meg (nem a törpe de a normál kutya se sokkal nagyobb egy német dog fejénél), a tetanusz oltás után külön rosszul voltam, de nagyon megrendített a tény hogy megharapott egy kutya, engem, aki addig azt hittem sérthetetlen vagyok mert soha még csak rám se mordult egy se; ráadásul ismer a kutya, anyóséké. Valami ott megtört bennem, rendesen lappang bennem egy félelem ha kutyát látok, pedig imádom őket. Lehet nővéredben is ez játszódik le, saját kutyátok, hogy fog ezután szemetet vinni, egyedül hazajönni, stb. Plusz a harapás maga is biztosan nagyon fáj, gondolj bele ha bevered a térdedet és belilul az is mennyire fájdalmas pedig közepében sincs. Lehet semmit nem aludt mert képtelen volt olyan pózt találni hogy ne fájjon; az se segít se az étvágyán, se az átlagos hangulatán. Legyetek mellette, ne csesztessétek ha nem muszáj, kis szerencsével kb 1 hét múlva már sokkal jobban lesz
2020. ápr. 14. 20:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Remélem tényleg rendbejön hamarosan, rossz így látni őt.

2020. ápr. 14. 22:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A fizikai fájdalom mellett pszichésen baromi ijesztő, ha a saját kutyátok támad rá, ez egyfajta érzelmi sokk.

A nővéred rendbe fog jönni testileg-lelkileg, de én nem hagynám annyiban, hogy miért harapta meg a kutyátok, főleg, hogy egy ekkora kutya bőven tud nagyobb bajt is okozni. Ti tudjátok, mennyi idős a kutya, milyen a jelleme, hogyan van nevelve, jár(t)-e kutyasuliba stb; a lényeg, hogy mindent megtennék, hogy ilyen mértékű harapás még véletlenül, játék közben se fordulhasson elő.

2020. ápr. 15. 19:28
 9/9 A kérdező kommentje:
6 éves a kutya. Sosem történt ilyen ezelőtt egyikünkkel sem, a nővérem szereti, és a kutya is szereti őt, legalábbis eddig szerette. Kutya suliba nem járt, de apukám mindig tanította, fegyelmezett alapvetően. Nem értjük ez miért történhetett. A tesóm már egyébként jobban van, leszámítva, hogy nagyon fáj neki még mindig és hogy fél kimenni a kertbe.
2020. ápr. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!