Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Külföldön szeretnék dolgozni,...

Külföldön szeretnék dolgozni, de lehet hogy ápolnom kell majd a fogyatékos testvéremet. Így is kimenjek dolgozni?

Figyelt kérdés
A járványtól függően szeptemberben van októberben kezdenék Münchenben, jó állásban. Mindig egyszerűen éltünk, most egy kicsit jobb lehetne. Én 25 vagyok, a bátyám 28, ő súlyos fokban autista. A szüleim nehezen bírják már. Attól félek hogy leesnek lábról és nem lesz segítségük. Kimenjek így? Én nagyon szeretnék menni, de a szüleim nem támogatnak a testvérem miatt. Mi lesz vele ha a szüleim nem birják tovább?

2020. ápr. 12. 17:12
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszönöm, ez nagyon okos és megértő hozzászólás! A szüleim furcsa emberek, igazi kapcsolataik nincsenek. Csak olyan félig-meddig barátaik vannak akiktől akarnak valamit. Vele jóba kell lenni, mert megcsinálja az ereszt, vele meg azért mert hoz kóstolót a disznóvágás után. Nem érdekli őket senki csak az hogy mit vehetnek el. Ennek az az oka az hogy nekik a bátyám nem az első hanem az egyetlen. Ha kihasználnak valakit azt mondják hogy ezt a bátyámért tették. Nem élünk nagy szegénységben, de élhetnénk sokkal jobban. Dicséretet én is csak akkor kapok ha segítek megfürdetni vagy pénzt adok. Kicsit úgy érzem én is olyan vagyok mint a félig-barátaik, megnézték hogyan használhatnak ki és azt mondják ez a testvérem érdeke. Nagyon szeretnék rendes életet, feleséget, gyerekeket, de nem akarom cserben hagyni a szüleimet testvéremet sem. Egyrészt látok valamit az eszemmel de a szivem valahogy mégis akadályoz.
2020. ápr. 13. 10:15
 22/30 anonim ***** válasza:
90%

Ha szeretnenek, akkor nem rad akarnak pottyantani, meg atadni a felelosseget. Ez olyan, amikor a szulo a nagyobb testvert fpgja be babysitternek.... Gusztustalan hozzaallas.

Menj ki, eld az eleted, kulonallo ember vagy! Ha osszeszeded magad, penzben meg tudsz segíteni. De az, hogy ok vallaltak a beteg gyerekük gondozasat, nem a te eletutad. Szerintem. Ne akarják mar az o eletuket rad telepiteni.

2020. ápr. 13. 11:39
 23/30 anonim ***** válasza:
89%
Most válaszokat vársz, vagy igazolást arra, hogy jól teszed, ha itt hagyod őket?
2020. ápr. 13. 11:43
 24/30 A kérdező kommentje:
Értelmes beszélgetést a témáról.
2020. ápr. 13. 11:52
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Menj el! Ez ne a te gondod legyen. Neked ne legyen életed, párkapcsolatok, gyereked stb, mert mindig a bátyádról kell gondoskodni? Így is elég pocsék gyerekkorod lehetett,most legyél kicsit önzőbb.
2020. ápr. 13. 12:51
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek ne hagyd magad érzelmileg zsarolni! Neked is ez az 1 életed van, ha a szüleid nem bírják, akkor kérjék SZAKEMBER segítségét. Nem véletlenül tanulják ezt a szakmát évekig, egy átlagember ezt sem fizikailag, sem lelkileg nem bírja.

De nem nehéz kitalálni mi lesz:

1. Kimész, kiközösít a család, de lesz pénzed és fel tudsz magadnak építeni egy ÉLETET, a későbbiekben lehet családod, akik nem manipulálnak és nem zsarolnak és nem csak az ingyenápolót látják benned.

2. Itthon maradsz. Ápolod a testvéred, mellette találsz valami fos melót. Amíg élnek a szüleid addig testileg-lelkileg kizsigerelnek, kihasználnak. Kapcsolatod nem lesz, mert ha moziba mennél ahelyett hogy a tesódat pesztráld, akkor megy majd a hiszti, zsarolás. Ha a szüleid már nem élnek, akkor egy életre a nyakadba szakad egy ember ápolása, aki 24 órás felügyeletet igényel. Emellett baromi nehéz lesz munkát találnod és minden fizetésed elmegy majd az otthonápolásra. Semmi szabadidőd nem lesz és életed sem lesz.

Szóval: megéri feláldozni az életed, a boldogságod és a jó fizetésed azért, hogy ápolj valakit?

2020. ápr. 21. 10:24
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid tisztában vannak mit kérnek tőled?

Nézd meg milyen soron vannak, akinek a saját gyereke sérült, nem tudnak dolgozni, mert 0-24ben ápolni kell, párod lelép vagy a te esetedben nem is lesz, állandó nyomorgás, minden forintot be kell osztani. Ki vagy szolgáltatva másoknak.

Ha elmész lehet életed, párkapcsolatod, munkád, pénzed, utazhatsz.. stb legyen a segítséged az, hogy ha tudsz hazaadsz, amit fordítsanak a testvéredre.

2020. ápr. 21. 12:44
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Férjem rokona otthonban él, nem autista, de 24 órás felügyeletet igényel, mert valami súlyos szellemi fogyatékossága van. Volt bennt nála és azt mondta, hogy teljesen normális hely, ápolók kedvesek, vannak foglalkozások stb. Mi lenne ha csak megnéznétek egyet-kettőt hogy milyen egyáltalán? Biztos nem olyan mint az 50-es években. Igenis vannak normális helyek. Ha pedig arra kerül a sor hogy szüleid lebetegszenek, akkor már nem kell a fejedet törnöd hogy mihez kezdjél. Látogatni lehet, azt akkor is meg tudod tenni ha hazalátogatsz. E mellett pedig lehetne saját életed, lassan úgyis saját családod lesz.
2020. ápr. 21. 18:05
 29/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, olvasd el ezt a kérdést +a válaszokat: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..
2020. ápr. 22. 05:06
 30/30 A kérdező kommentje:
Elolvastam, hát ez elég durva!
2020. ápr. 22. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!