Nem tudom pontosan hány van, ez nem vicc sajnos. Háromról tudok biztosra, de ők mondták, hogy állítólag 7-8 is van talán a jómadár apánk részéről. :( Amerikában is él egy, Francia országban is, és még ki tudja hol. Apánk halála esetén hogy kerülnek majd elő?
2020. jan. 28. 14:15
1/8 anonim válasza:
Minek kerülne elő bármelyik apád halála esetén????
2020. jan. 28. 14:28
2/8 A kérdező kommentje:
Az örökség miatt.
2020. jan. 28. 14:36
3/8 anonim válasza:
Csak azok kerülnek elő, akik születésénél meg lett nevezve az apád, mint apa. Magától adott apasági nyilatkozatot, vagy bíróság útján DNS vizsgálattal bizonyították, hogy ő az apa.
Ezt pedig egyértelműen nem nehéz lenyomozni, hiszen hivatalosan be van jegyezve.
2020. jan. 28. 16:00
4/8 anonim válasza:
Én múltkor írtam ki hasonló kérdést, hogy ha a vérszerinti apám elpatkolna, akkor honnan találnának meg engem? Igaz, hogy törvényesen ő az apám, de nem tartjuk a kapcsolatot már több évtizede. Én azt a választ kaptam, hogy nem is keresnének. Hát akkor a te ki tudja miféle féltestvéreidet, pláne külföldön mégis ki kereshetné?
2020. jan. 28. 16:52
5/8 anonim válasza:
Hát ha nincs semmi örökölni való akkor nem keresnek meg, de ha van bármi (akár tartozás is), akkor bizony megkeresik az összes hozzátartozót. És attól, hogy 20 éve nem tartjátok a kapcsolatot, attól még az anyakönyvi kivonatodba ott van, hogy ő az apád. Szóval nem ke hozzá magánnyomozónak lenni, hogy megtalálják az összes gyereket.
2020. jan. 28. 17:00
6/8 anonim válasza:
Miért, apád írt végrendeletet?
2020. jan. 28. 17:08
7/8 anonim válasza:
Hát, kedves #5, nem, nem keresik meg az összes lehetséges örököst. Amikor apai nagyapám meghalt (szerencsére tudomást szereztem róla), ha én nem hívom fel a hagyatéki miatt az önkormányzatot, akkor nem kerestek volna meg, mert a 2. házasságából származó fia lazán nem jelezte, hogy van még rajta kívül egyenesági leszármazott, vagyis törvényes örökös.
Megkeresni bárkit akkor fognak, ha van végrendelet, és abban meg van nevezve konkrétan. Ha a törvényes öröklési rend szerint járnak el, akkor attól függ, hogy az az örökös, aki a halálesetet bejelentette, mennyire tisztességes és említést tesz-e a többiekről.
2020. jan. 28. 18:14
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, engem, és a másik három féltestvéremet a nevére vette, mi négyen tartjuk a kapcsolatot is. Mindegyikünknek más az édesanyja. Apánk mondta, hogy van végrendelete, tavaly készült. Daganatos beteg. A többi testvérünkről nem igazán akar beszélni, ennyit tudunk amit leírtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!