Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem bírom így tovább, mit tegyek?

Nem bírom így tovább, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Bocsi, ha kicsit hosszú leszek, de igyekszem rövidre fogni.

Szóval a szüleim elváltak, apukámmal éltem, ketten nagyon jól megvoltunk. Aztán megismerkedett valakivel, és másfél év járás után nyár elején döntöttek úgy, hogy akkor összeköltöznek. Igen ám, csakhogy a mostohaanyámék lakása nagyobb, így apa úgy döntött, mi költözünk hozzájuk. Eleinte nem is volt vele semmi bajom, nem mentünk messze mert ők Pesten laknak mi meg előtte Budán laktunk, de apa bejelentette, hogy nem maradhatok a régi sulimba mert túl messze lenne, stb így beíratott egy közelebbi suliba. (Ugyanúgy gimnázium szóval nem kellett szerencsére különbözetit tenni meg ilyenek) Azt hittem sikerül beilleszkednem, de a mostohaanyám lánya nem könnyíti meg nekem.

Utál engem, zsigerből. Csak egy évvel idősebb nálam ő idén fog majd érettségizni, és teljesen más mint én. Engem apa nagyon szigorúan fogott mindig, megkövetelte a tanulást, de ő nem ilyen. Bulizni járogat, iszik, tele van lőve tetoválásokkal és a stílusa is egy bunkó paraszt. Múltkor vacsora közben esett haza és figyelmen kívül hagyva hogy mi beszélgetünk valamiről levágódott közénk és elkezdett mesélni róla hogy hova megy a pasijával miközben hatalmasakat csattogott a rágójával. Ehhez azért már szerintem pofa kell. Apa azt mondta adjak neki időt, próbáljam megismerni, lehet jófej és jóban leszünk de ő tipikusan az a rosszkislány, aki a rosszfiúkkal barátkozik és rendőrségi ügyekből rendőrségi ügyekbe keveredik. Értem én apát nem akarja hogy szétszakadjon az új családunk de én ilyen ember társaságát nem akarom. Igaz nem bánt engem soha, max annyi hogy mindig beszól, hogy ne legyek ennyire besavanyodott, menjek vele bulizni, de én nem gondolom besavanyodásnak azt hogy gondolok a jövőmre és tanulok, mert egyetemre szeretnék menni. A mostohaanyám mindent megenged neki szinte van hogy haza sem jön mert ott alszik a pasijánál, meg ilyenek. De nem is zavarna hogy ilyen, ha a suliban nem cikizne miatta mindenki hogy ő milyen menő milyen szép én meg mellette egy szürke kisegér vagyok. Sokszor beszólnak nekem miatta amit otthon apának inkább meg se említettem mert nem akarom hogy az jöjjön le belőle, hogy én árulkodok vagy panaszkodok. De már nem bírom tovább a sok piszkálódást, a tanulásra sem tudok koncentrálni :/ Mit tegyek? 17/L

2020. jan. 15. 19:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

Szöges ellentéte vagy a mostoha testvérednek, de neked józanabb a gondolkodásod, mint neki.

Tarts ki az elveid mellett, többre fogod vinni. Ne engedj a csábításainak, vele ne járj egy társasága! Az osztálytársaidnak vagy másoknak mondd azt, hogy ne avatkozzanak kettőtök dolgába, mert Te nem vagy ő.

2020. jan. 15. 20:05
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
Menj el vele bulizni!
2020. jan. 15. 20:05
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Lépj ki a komfortzónádból! És lehet élvezni is fogod! Adj egy esélyt neki!
2020. jan. 15. 20:15
 4/12 anonim válasza:
81%
Adj neki egy esélyt,legalább egy beszélgetés erejéig (ha nem akarsz bulizni menni, nem vagy köteles rá). Ő úgy tűnik próbál téged megismerni, és emiatt is piszkálódhat. Azért, mert cikiznek téged miatta az osztálytársaid, az nem hiszem, hogy a mostohatestvéred hibája, vagy, hogy bármi köze lenne az osztálytársaidnak a mostohatestvéredhez meg hozzád (vagy a köztetek lévő viszonyról).
2020. jan. 15. 21:11
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
Nekem úgy jön le, hogy ő nyitna feléd szívesen (legalabb abból, hogy hívott magával). Régebben én is ilyen voltam mint te, aztán elkezdtem eljárogatni otthonról és nem bántam meg. Tapasztalatot szerzel ezzel, új embereket ismersz meg, segít kiengedni a gőzt. Inni sem muszáj, ha mész vele, lehet anélkül is jól érezni magad. Szerintem adj neki egy esélyt. Nem hiszem, hogy ő mondja az osztálytársaidnak, hogy piszkáljanak, de nem látok ezeknek a hátterébe.😅 Ha akarsz írhatsz ezzel kalcsolatban😊
2020. jan. 15. 21:29
 6/12 anonim ***** válasza:
71%

,,segít kiengedni a gőzt" - Ja. Neked. De én pl még idegesebb vagyok, ha el kell menni bulizni, mintha otthon lennék. S a kérdező is kb így van ezzel szerintem.

Ha nem akarsz menni bulizni, akkor nem mész. Pont. Ha meg nem akarsz a mostohatestvéreddel barátkozni, akkor meg nem barátkozol. Nem lehet egy embertől elvárni, hogy kedveljen, egy számára tulajdonképp idegen valakit. (meg még jól is érezze magát vele)

,,ő milyen menő milyen szép én meg mellette egy szürke kisegér vagyok" - Hány évesek vagytok ti? Megvan, 17. Az osztálytársaid még ilyen szinten vannak? Most agyilag visszamaradottak, vagy tényleg annyira nincs életük, hogy ennyire tudnak máséval foglalkozni?

2020. jan. 15. 22:05
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
Most azt irod a mostohatesod nem gonosz veled, vinne magaval bulizni is, 3 sorral feljebb meg hogy zsigerbol gyulol. Most akkor melyik? Szerintem kicsit eltulzod az abrazolasat, nem tudom milyen rendorsegi ugyekbe keveredhet egy 17 eves, akiben kicsit durvan tombol a kamaszkor. Szerintem neked kene nyitnod kicsit fele, ha bekerulsz a tarsasagba akkor jobban el fogadnak majd, megiscsak uj a suli. Es azert amellett, hogy elmesz neha szorakozni lehet tanulni es a jovore gondolni, ne legyel ilyen besavanyodott jokislany se, mert te is a masik veglet vagy nem csak a tesod... (tudom le leszek pontozva mert mindenki le van, aki nem a kerdezot dicsergeti)
2020. jan. 15. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:
65%
Mese, kislány! Ideje lefeküdni, holnap dolgozat!
2020. jan. 15. 22:52
 9/12 anonim ***** válasza:
21%
Nem olvastam el, de teljesen igazad van, megértelek, és tégy azt, amit jónak látsz:)
2020. jan. 16. 03:32
 10/12 anonymousreview60 ***** válasza:
37%
Érdemes lenne 2-3 alkalommal elmenned vele bulizni, hogy kiderüljön, tetszik-e neked a lánynak az az oldala. Ha nem, akkor nem, de akkor te legalább te is nyitottál felé. 2-3 alkalom még nem csorbítja a tanulást. Ez akkor is igaz, ha a csaj csak cikizésből mondja azt, hogy besavanyodtál.
2020. jan. 16. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!