Mit tegyek ha nem segít a testverem? Nem erti a család fogalmát.
Roviden annyi a helyzet hogy egy 3 tagú család vagyunk. Én a testvérem és anyukám. Az utobbi idoszakban anyukámnak anyagi segitseg kellett es szerencsere voltam olyan helyzetben hogy tudjak neki segiteni tobbszor is.
Amikor legutobb ujra kellett neki egy kis segitseg (es nem nagy osszegrol van szo) direkt a tesveremtol kert aki annak ellenere hogy megteghetné mindig nemet mond.
En probaltam neki elmagyarazni hogy azzal engem is bant ha anyukanknak nem segit hiszen igy ez az egesz teher ram szakad. Ez az egesz nekem azt uzeni hogy en sem vagyok neki fontos.
En nem tudom elhinni es semmilyen modot talalni arra hogy elmagyarazzam neki hogy ez miert is hihetetlenul szomoru es fájó.
Sajnos csak azt latom megoldasnak ha elfordulok a tesveremtol, hatha rajon hogy milyen amikor nem tud tamaszkodni meg akar lelkileg se rám.
Vagy erre mi lehet a megoldás?
Kérdező!
Csak mellébeszélsz!
MIÉRT KELL ANYAGI SEGÍTSÉG ANYUKÁDNAK????
Miért nincs neki elegendő saját jövedelme?
Számomra természetes, hogy amíg az ember munkaképes, addig dolgozik, és addig el tudja magát tartani. És azidő alatt gyűjt a későbbi évekre, ill. nyugdíjjogosultságot szerez. Tehát nyugdíjba menetelkor vagy megrokkanáskor is van normális jövedelme.
És az is természetes számomra, hogy mindenki azt osztja be, amije van, addig nyújtózik, ameddig a takarója ér.
Ezek után azt mondom, valami különleges és katasztrofális élethelyzetbe kéne kerülnöm, hogy valaha is a gyerekemre szoruljak.
Számomra az a természetes, hogy én próbálom támogatni a huszonéves gyerekemet az életben való elindulásban.
Úgyhogy innen nézve könnyen lehet, hogy a tények pontos ismeretében teljesen a testvérednek adnék igazat. Ezt a gyanúmat erősíti, hogy a lényeges kérdést (amit följebb megkérdeztem) magadtól nem írtad le.
"Számomra az a természetes, hogy én próbálom támogatni a huszonéves gyerekemet az életben való elindulásban."
Ezt csak bemásolom újra Goldmund válaszából, mert ezt akartam mondani én is.
En tenyleg mindenkinek koszonom a hozzaszolasat.
Ahogy az az 1-2 valaszolo irta, en ugy gondolom hogy foleg egy egyedulallo szulonel meg lehet erteni ha egyszer (es soha nem volt meg erre pelda,kolcsonker).
En is eddig abban a hitben eltem hogy mindent egymasert hiszen egy 3 tagu csalad igazan nem sok...
Azt gondolom hogy anyukank aki egesz eleteben onzetlenul es szo nelkul mindent megtett ertunk annak ellenere hogy neki hihetetlenul nehez volt, mi igen is termeszetesen ugyanugy kell ot segitsuk.
Nem nevetseges osszeggel szallunk bele a koltsegekbe, szerintem barmelyik szulo elegedett lenne velunk.
NEM egy olyan helyzet miatt szorul most segitsegre anyukam ami barmilyen onzo tettbol szulettett volna, pl fuggoseg vagy meggondolatlansag.
Meg tudom erteni sok valaszolo gondolkodasat, engem csupan az bant hogy ha leegyszerusitjuk akkor egy csaladtagunk nehez helyzetbe kerult es ezt csak egyikunket erdekli.
Koszonom megegyszer.
Kérdező a kérdésben még többszöri, rendszeres "segítségről" van szó nem egyszeri esetről. Találd már ki mit kamuzol.
Ha meg "nem nevetséges összeggel" szálltok be, akkor meg pláne le kéne akadni tesódról.
Mesélj a pontos számokról!
Meg arról, hogy mire kell még a mamának rendszeresen kunyerálnia nem nagy összegeket, ha nem nevetséges összeggel szálltok be a havi kiadásokba??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!