Bátyám miért nem enged nekem semmit?
Mindig mindent ő akar csinálni. Ma anya megkért minket, hogy daráljuk le a mákot, és a bátyám nem engedett oda. 50 dkg mák volt, és elég nehéz darálni mert régi darálónk van. Pedig már fájt a keze, meg sóhajtozott, mondtam, hogy átveszem, de nem engedte inkább darálta tovább. Vagy mikor elromlott a fűnyíró és ki kellett cserélni a damilt, mondtam segítek, mert láttam, hogy nem egy emberes feladat, akkor se engedte, inkább szenvedett egyedül, pedig ketten fele annyi idő alatt végeztünk volna. A nyáron kaptam egy új íróasztal széket, amit össze kellett szerelni. Megkértem, hogy segítsen, mert én nem értek hozzá. Abból az lett, hogy engem nem engedett oda, és megint inkább szenvedett egyedül, felrakta az asztalra, meg győzött rálépni, ahelyett hogy engedte volna hogy fogjam neki. Nagyon rosszul esik, hogy soha nem engedi hogy segítsek, de bezzeg ha apához megyünk, akkor mindig ketten csinálnak mindent. Akkor velem mi a baja? Miért nem engedi, hogy segítsek neki? Lehet nem szeret velem lenni?
L/17
De igen, biztos, hogy szeret veled lenni, hiszen egy csomó időt szán rá, ha megkéred valamire!
Örülj neki, hogy segít, ahol tud, hogy megkímél téged, mint nőt. Próbálj meg egyre inkább úgy nézni rá, mint felnőtt férfira - te, a felnőtt nő. Tényleg tök jó, hogy így szeretitek egymást oda-vissza, nincs itt semmi baj. :) De épp ezért, mert jóban vagytok, nyugodtan megmondhatod neki, ha valami rosszul esik.
Mondtam már neki, hogy miért nem engedi soha hogy segítsek, azt mondta megy egyedül is. És ennyiben hagyta.
"Örülj neki, hogy segít, ahol tud, hogy megkímél téged, mint nőt."
Már nem azért, de mi olyan megerőltető van abban, ha segítek tartani egy 50 méteres damilt amíg föltekeri, vagy megfogom a széket hogy ne guruljon el, amíg ő meghúzza a csavart, hogy meg kelljen kímélni engem?
"azt mondta megy egyedül is"
Vagyis: azt hitte, hogy segíteni akarsz neki, nem értette meg, hogy te magad is ügyeskedni szeretnél, azért mondod.
"Örülj neki, hogy segít, ahol tud, hogy megkímél téged, mint nőt."
Már nem azért, de mi olyan megerőltető van abban, ha segítek tartani egy 50 méteres damilt amíg föltekeri, vagy megfogom a széket hogy ne guruljon el, amíg ő meghúzza a csavart, hogy meg kelljen kímélni engem?"
:) Jó, ez a része tényleg csak arról szól, amit már valaki írt, hogy saját magának (is) akar bizonyítani. Hagyd őt, hadd szedjen össze egy kis önbizalmat a segítségeddel (azzal, hogy ráhagyod).
Te pedig olyan területen tedd ugyanezt, ahol neki eszébe se jutna tevékenykedni, hogy ne zavarjátok egymás köreit. :)
Ha nem szeretne veled lenni, akkor nem is nagyon akarna neked ennyire segíteni.
Viszont egyetlen dolgot nem értek igazán: miért itt a neten beszéled ki a testvéredet ahelyett, hogy vele beszélnéd meg a dolgokat? Ez nagyon nem túl szép dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!