Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Rossz ember vagyok, ha nem...

Rossz ember vagyok, ha nem adok pénzt kölcsön a tesómnak?

Figyelt kérdés

2019. okt. 28. 13:54
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
100%
Tudod van az a mondás, hogy az ember a barátait meg tudja válogatni de a rokonait nem. Viszont a saját életedet nem kell tönkre vágni a rokonaid miatt. Ha már segítettél nem mondhatják, hogy nem viszont erőn felül nem segíthetsz ezt ha intelligensek valószínűleg megértik.
2019. nov. 2. 08:48
 22/28 Meton ***** válasza:
80%

Minden a te döntésed. Ha valóban bajban van, akkor segíts neki. Ne legyen miattad hajléktalan, vagy ne kerüljön börtönbe. Testvérek vagytok, elvileg segíteni kell egymást.

Az én tesóm házat épít, de túlvállalta magát. Neki nem adnék kölcsönt, mert a félkész házat eladhatja és akkor visszakapja a pénzét. Sokat fog rajta veszíteni, de a mohósága miatt én nem fogok fizetni. Ha mégis adok kölcsönt, akkor az korrekt szerződés lesz ügyvéddel és egyértelmű, hogy kamatostól behajtom.

2019. nov. 3. 09:33
 23/28 Shannaro válasza:
Meton: Szakadok a röhögéstől ember :D "Testvérek vagytok, elvileg segíteni kell egymást." aztán a tiédnek tuti nem adnál kölcsön, de ha mégis, akkor kamatostul behajtanád LUL inkább ne adj tanácsokat másoknak... Amúgy meg a családot nem a vér kéne hogy meghatározza, hanem a kötelékek. Ha összetartotok, és segítetek egymáson, akkor segíts neki, de ha ez egyoldalú, akkor ott valakit kihasználnak, azt ne hagyd. Mond meg neki, ha segítségre van szüksége, segítesz tanáccsal, de pénzt nem tudsz adni. Volt már ember akinek ezt mondtam. Ha ezen megsértődik, akkor eleven nem is érdemli meg a segítségedet. Ha pedig tisztel, akkor elfogadja a tanácsot.
2019. nov. 3. 10:44
 24/28 Meton ***** válasza:

A mai modern társadalom a magántulajdonra épül. A tulajdonod nem kell megosztani senkivel, még a családtagokkal sem. A régi nomád társadalmakban ez nem így volt. Ha bármit szereztél, az a közösséget illette. Ha mégis meg akart tartani valamit, elvették tőle.

Ez két ellentétes szemléletmód és úgy gondolom, mindenkinek el kell döntenie, melyiket támogatja. A törvény egyértelműen a magántulajdon mellett van és szerintem nem is kellene a megosztás fele elmenni. Ha segítesz a testvérednek, akkor az nem egyszeri alkalom lesz. Ha adsz neki 1 milliót, hogy törlessze az adósságát, akkor hamarosan újra kér 1 milliót. Ami a tanácsot illeti, az senkinek se kell. A vagyonszerzés sok embernek csak egy szerencsejáték, és mint a legtöbb szerencsejátékos, mindig veszít. Ha segítesz neki, az olyan, mintha kidobnád a pénzed.

Ha veszít a vagyonából, abból legalább tanul. Ha valaki hibázik, akkor viselni kell a következményeit. Egy ház elvesztése csak pénz, mellette ott lehet még kettő.

Más kérdés, ha bűncselekményt követ el és emiatt kerül bajba. Viszont valószínűleg akkor sem a jó tanácsaidra lesz kíváncsi.

2019. nov. 4. 09:53
 25/28 anonim ***** válasza:
Nem fogja visszaadni soha.
2019. nov. 5. 08:30
 26/28 anonim ***** válasza:
Te többet veszíthetsz.
2019. nov. 5. 13:05
 27/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül nem adtam neki kölcsön, de nem bántam meg (szomorú, hogy ezt kell mondanom, de engem jobban bántott az ő adóssága, mint saját magát... röviden).
2019. nov. 5. 19:47
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Pénzt, barátnőt, autót NEM ADUNK KÖLCSÖN!

Pénzt talán annyit lehet, amennyi nem fájna, ha nem adja vissza kb.: 1000 Ft.

2019. nov. 5. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!