Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Lenéznek a szomszédok mert a...

Lenéznek a szomszédok mert a bátyám megjátssza a jófiút?

Figyelt kérdés

Más városban élek, mint az egyedülálló anyánk, de mindig hazamegyek neki segíteni. A bátyám pár utcára lakik tőle, de semmiben nem segít, arra hivatkozva hogy a gyerekei neki kiveszik az összes erejét. Ebédelni, napozni, kikapcsolódni járnak hozzá. Én ritkán megyek, de akkor mindig valamit dolgozok is! Pl villanyt szerelek, csempézek, füvet nyírok, stb. A ház körül magas kerítés van, végig fenyőfákkal, így nem látni be. Anyánk szomszédai már régóta nem viszonozzák a köszönésemet. Ha meglátnak rázzák a fejüket, lenézően mérnek végig. Egyszer az egyik hangosan elkezdte mondani a feleségének hogy “itt a felnőtt fia de nem segít semmit szegény nőnek”. Kiderült hogy a bátyám a simulós stílusával a magáénak mond minden elvégzett munkát. Ha látják hogy otthon vagyok akkor meg azt mondja hogy a “kezembe adta a fűnyírót hogy csináljak is valamit”.

Kicsit rosszul esik ez. Anyánk is tud róla de nem akarja cikibe hozni a nagyfiát, meg amúgy is úgy szereti mindenki, én meg hallgatag vagyok, így nyeljem le a békát, ne törődjek velük.

2019. szept. 28. 11:12
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Oké. De mi a kérdés?
2019. szept. 28. 11:22
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Ülj le anyáddal, és mondd el, milyen megjegyzést hallottál, és mivel ezt terjsztik rólad, ezután nem segítesz többet. Ha a bátyád azt hireszteli, hogy ő végzi a ház körüli munkákat, akkor ez ettől fogva valóban így legyen. Azután felállsz, eljössz, és többé nem mész oda.
2019. szept. 28. 11:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így volt, még gyerek voltam, de emlékszem rá. A nagyszülőknek volt egy telkük, amit az én szüleim műveltek nekik, szívességből, minden centije be volt ültetve zöldségekkel. Egyszer meghallották, hogy a nagyi meséli a szomszédnak, hogy ő bizony egyes-egyedül tartja rendben ilyen szépen a telket, senki sem segít neki. A szüleim ezek után egy kapavágást sem tettek, és a telek feldudvásodott, tele lett burjánnal, el kellett adni. Az ilyen sz@r népségnek meg kell tanítani, hogy következménye van a szavaiknak.
2019. szept. 28. 11:32
 4/10 anonim ***** válasza:
13%
Nem is kellene vele törődnöd, főleg, hogy másik városban élsz. Ha ennyire zavar, mondd meg anyádnak, hogy ezeknek a szomszédoknak mesélje el, hogy mennyit segítesz; nem kell mondania, hogy a testvéred semmit!
2019. szept. 28. 11:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen nem volt, de a barátnőméknél igen: Barátnőm férje minden ház körüli munkát megcsinál anyósánál: Fát vág, szerel, szobát kifesti. Múltkor parkettázott. Szakmája burkoló, nemrég fürdőszobát csempézett. Ablakot cserélt az anyós házán. (Nem laknak ott, szomszéd városban élnek). Egyszer csak barátnőm visszahallotta az unokatesójától, hogy anyukája híreszteli a rokonságban, hogy "a Laci semmit sem segít."

Barátnőm mondjuk jól elkapta az anyján négyszemközt, és jól helyretette az agyát. Elmondta neki, hogy ha még egyszer ilyet hall vissza, akkor a férje soha semmit nem fog tényleg csinálni, ehhez tartsa magát. Náluk ez aztán bejött szerencsére.

2019. szept. 28. 11:38
 6/10 anonim ***** válasza:
92%

"...meg amúgy is úgy szereti mindenki, én meg hallgatag vagyok, így nyeljem le a békát, ne törődjek velük."

Oké. Akkor anyád mesélje el időnként a szomszédságban, hogy ezt is meg ezt is, meg ezt is a kisebbik fia csinálta meg.

Ha nem teszi anyukád, akkor pedig hallgatagon szarjál az egészbe ezentúl.

(Értem, mi a gondod, nem annyira az, hogy a tesód hazudozik és csak hereberél anyukádnál, hanem az, hogy anyukád nem áll ki melletted a szomszédokkal szemben. Persze lehet mondani, hogy mindenki azt pofáz, amit akar, mindenki azt hisz, amit akar. De akkor is baromira igazságtalan.)

2019. szept. 28. 11:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem teszi anyukád, akkor pedig hallgatagon szarjál az egészbe ezentúl."

Ezt a mondatot a segítés oldalára értettem persze.

2019. szept. 28. 11:45
 8/10 anonim ***** válasza:
95%
Anyukád nem akarja cikibe hozni a nagyfiát, de az meg nem érdekli, hogy rólad így gondolkodnak? Én először is a bátyádon kérném ezt számon, hogy mi jogon vallja a sajátjának a te munkádat? Azután pedig anyukádnak mondd meg, hogy ha szerinte ez így teljesen oké, hogy téged néznek le, aki még segít is neki, akkor te is csak napozni és enni fogsz járni oda ezentúl. Aztán ha nem változnak a dolgok, akkor tegyél is így, hiszen ha a bátyádnak lehet, akkor neked is.
2019. szept. 28. 11:58
 9/10 acelsziv ***** válasza:
21%
Anyádnak is csak egy gyereke van és az nem te vagy. Ha te is a gyereke lennél, megvédene de legalábbis lecseszné a bátyádat, hogy fogja be a pofáját. Tudod én mit tennék? Teleplakátolnám a falut. Minden fára, oszlopra egy A4- es nyomtatott lap amiben leírnám, mekkora mocsok semmirekellő a bátyus és anyád még őt védi aztán soha többé nem mennék arra.
2019. szept. 28. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:
89%

Te meg ne kerülj magad előtt cikibe...

Ne menj haza, akkor lesz okok mondani. Sőt, rá jönnek, hogy kB semmit nem csinál a tesód.

2019. szept. 29. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!