Lenéznek a szomszédok mert a bátyám megjátssza a jófiút?
Más városban élek, mint az egyedülálló anyánk, de mindig hazamegyek neki segíteni. A bátyám pár utcára lakik tőle, de semmiben nem segít, arra hivatkozva hogy a gyerekei neki kiveszik az összes erejét. Ebédelni, napozni, kikapcsolódni járnak hozzá. Én ritkán megyek, de akkor mindig valamit dolgozok is! Pl villanyt szerelek, csempézek, füvet nyírok, stb. A ház körül magas kerítés van, végig fenyőfákkal, így nem látni be. Anyánk szomszédai már régóta nem viszonozzák a köszönésemet. Ha meglátnak rázzák a fejüket, lenézően mérnek végig. Egyszer az egyik hangosan elkezdte mondani a feleségének hogy “itt a felnőtt fia de nem segít semmit szegény nőnek”. Kiderült hogy a bátyám a simulós stílusával a magáénak mond minden elvégzett munkát. Ha látják hogy otthon vagyok akkor meg azt mondja hogy a “kezembe adta a fűnyírót hogy csináljak is valamit”.
Kicsit rosszul esik ez. Anyánk is tud róla de nem akarja cikibe hozni a nagyfiát, meg amúgy is úgy szereti mindenki, én meg hallgatag vagyok, így nyeljem le a békát, ne törődjek velük.
Nálunk ilyen nem volt, de a barátnőméknél igen: Barátnőm férje minden ház körüli munkát megcsinál anyósánál: Fát vág, szerel, szobát kifesti. Múltkor parkettázott. Szakmája burkoló, nemrég fürdőszobát csempézett. Ablakot cserélt az anyós házán. (Nem laknak ott, szomszéd városban élnek). Egyszer csak barátnőm visszahallotta az unokatesójától, hogy anyukája híreszteli a rokonságban, hogy "a Laci semmit sem segít."
Barátnőm mondjuk jól elkapta az anyján négyszemközt, és jól helyretette az agyát. Elmondta neki, hogy ha még egyszer ilyet hall vissza, akkor a férje soha semmit nem fog tényleg csinálni, ehhez tartsa magát. Náluk ez aztán bejött szerencsére.
"...meg amúgy is úgy szereti mindenki, én meg hallgatag vagyok, így nyeljem le a békát, ne törődjek velük."
Oké. Akkor anyád mesélje el időnként a szomszédságban, hogy ezt is meg ezt is, meg ezt is a kisebbik fia csinálta meg.
Ha nem teszi anyukád, akkor pedig hallgatagon szarjál az egészbe ezentúl.
(Értem, mi a gondod, nem annyira az, hogy a tesód hazudozik és csak hereberél anyukádnál, hanem az, hogy anyukád nem áll ki melletted a szomszédokkal szemben. Persze lehet mondani, hogy mindenki azt pofáz, amit akar, mindenki azt hisz, amit akar. De akkor is baromira igazságtalan.)
"Ha nem teszi anyukád, akkor pedig hallgatagon szarjál az egészbe ezentúl."
Ezt a mondatot a segítés oldalára értettem persze.
Te meg ne kerülj magad előtt cikibe...
Ne menj haza, akkor lesz okok mondani. Sőt, rá jönnek, hogy kB semmit nem csinál a tesód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!