Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jövő nyáron 11-es létemre...

Jövő nyáron 11-es létemre kimehetnék állami finanszírozásból Angliába, azonban az időpont ütközik bátyám esküvőjével. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy Angliába valószínűleg ennyi pénzből (viszek kb 10.000 Ft-ot) soha nem fogok kijutni, de bátyámnak is csak egyszer lesz esküvője.

Nagyon gondolkodom mert egyiket sem szeretném kihagyni, de döntenem kell...ti mit választanátok?

2019. szept. 25. 19:44
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
13%

Elment az eszed !?????? 😨😨😂🤔🤔🤔🤔 MENJ ANGLIABA NEZD MEG! KI NE HAGYD NEKEM! foleg ha allami finanszirozasu! En egy ilyet kihagytam..valami hasonlo miatt..es mocskosul banom.. mar nem Angliaba de fogok menni csak az melo lesz es nem kirandulgatas. Szoval menj es elvezd ki!! 🤩🤩 Ki a pitsat erdekel a batyad noje meg az eskuvo? Ugysem rolad szol..be lesznek allva ejjel meg szet bnak mindent..egymast is 😀 ha ezen megsertodik akkor unintelligens vissza se irj neki ha hisztizik 😱😱

Orulet h ilyenen gondolkozol !!!! En sose gondoltam bele melyen mit erezne mas..csak mikor pont en is kihagytam Angliat..szoval te ne tedd..

23N

2019. szept. 27. 00:43
 22/31 anonim ***** válasza:
75%
#21 csak lehet, hogy a kérdező bátyja nem ezen a szinten van, és igenis fontos neki, hogy a testvére ott legyen az esküvőn. Én is amellett vagyok, hogy ha egy hétvégére hazajön, abból nincs baj.
2019. szept. 27. 00:55
 23/31 anonim ***** válasza:
94%

Egy államilag szervezett tanulmányi kirándulásról nem fogják elengedni. Meg Anglia elég tág fogalom nem csak Londonból áll. A másik hogy ha London is, nem fogják hagyni, hogy egy 17 éves a 8 milliós városban egyedül császkáljon.

A költőpénz kevés, inkább legyen 100 font nálad, nem muszáj elkölteni, de inkább több legyen, mint semmi.

A bátyámddal ülj le ezt megbeszélni. Tudom, hogy ez egy nagy kaland, a lagzi meg egy fontos családi esemény, de egy beszélgetés segíthet a döntésben. (én a lagzit választanám)

2019. szept. 27. 07:00
 24/31 anonim ***** válasza:
76%

Már tudod az időpontját az angliai útnak biztosra? Én is 11.-es vagyok, de mi csak egy rövid tájékoztatót kaptunk, hogy van egy ilyen lehetőség és nagy valószínűséggel nyáron lesz. De pontos időpontot vagy helyet még nem mondták, kb. annyi volt leírva a papíron, mint a különböző hírportálok cikkeiben.

Amúgy szerintem attól is függ, hogy milyen anyagi helyzetben vagytok. Ha tudod, hogy egyébként nem lenne pénzetek egy angliai utazásra, és ezen kívül nem lenne lehetőséged kijutni, akkor az utazást válaszd; ha viszont máskor is el tudnál oda menni, akkor az esküvőt.

2019. szept. 27. 09:44
 25/31 A kérdező kommentje:

Pontos időpont valóban nincs. Azonban amilyen szerencsém van, ziher hogy jún5 beleesik.

Nem igazán utazunk külföldre, nagyjából eddig úgy...sosem voltunk.

Legközelebb akkor tudnék kimenni szerintem, ha lenne egy állásom, egy házam, meg ilyenek, tehát miután felépítettem egy stabil életet (~30 éves koromra).

2019. szept. 27. 21:39
 26/31 A kérdező kommentje:
Annyi fejlemény van, hogy három dátumot kaptunk, amiből nekem egyetlen egy darab volt jó, szóval ha az nem jön össze...az kellemetlen.
2019. nov. 8. 23:10
 27/31 anonim ***** válasza:
26%

Figyelj, én nem tudom miért ekkora cucc hogy hű anglia, pedig én is voltam ott (egyik álmom volt) és most is külföldön élek. Valahogy kicsit el vagy tévedve.

Repülőjegy pl van már 7000 ft tól, szállást is lehet olcsón/olcsóbban találni. Jó akkor az már nem ingyen, de elég nagy tévedés, hogy ház meg mitököm kéne ahhoz hogy legközelebb kimehess.

Nem mész tovább tanulni? Akkor még több lehetőséged lenne más országokba menni Erasmus al, meg más ösztöndíjas programokkal, de pl ismerős egy évet töltött amerikában, középiskolásoknak is vannak még lehetőségek. Én a helyedben utána járnék ezeknek és lehet még sokkal jobban is jönnél ki.

Főleg hogy két hét nem túl sok és nem valószínű hogy majd úgy töltitek ahogy akarjátok. Esélyes hogy kb minden napotok meg lesz tervezve előre, szóval hiába akarod mondjuk megnézni a Stonehenge t, ha nem része a programnak akkor nem fogod.

2019. nov. 9. 07:07
 28/31 anonim ***** válasza:
87%
Hallod te tényleg baromira lel vagy tájolva, miért kéne legyen házad, hogy kimehess Angliába?? Az 30 éves korodig, ah nem örökölsz, amúgy sem lesz. Komolyan úgy seggre vagy esve tőle, de tudnám minek, tanulj normálisan aztán egy normális fizetésből pár hónap alatt annyit össze lehet spórolni, hogy vígan kint tölthetsz egy hetet minimum amivel akarsz. Nyelvet meg itthon is meg lehet tanulni teljesen jól. Értem,, hogy te világot látni mennél, de a testvéred esküvőjének kihagyása nem ér annyit. Majd utazol, mikor lesz pénzed.
2019. nov. 9. 10:30
 29/31 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem meg a testvér esküvője nem jelent semmit... Vagy jól keres majd és kimehet Angliába vagy nem. Vagy ki tud menni Erasmussal az egyetem alatt vagy nem. Vagy lesz elég pénze vagy nem. Vagy lesz elég szabadideje vagy nem. Lehetne sorolni, most van egy lehetőség, amit szerintem kötelező kihasználni.

Az én családom sem nyaralt soha külföldön, nem volt szempont, nem érdekelte őket és annyira eleresztve sem voltak anyagilag. A csereprogramok nagyon drágák. A külföldi továbbtanulás szinté drága. Egyetemistaként kimenni egy félévre pl. Erasmussal szintén nem annyira nagyon egyszerű (találni megfelelő képzést a célországban, összeegyeztetni az itthoni tanulmányokkal, lehetőleg nem csúszni, pénz kérdése is ugyanúgy... én most fogom tudni megoldani, de így is lehet, hogy meg fogom szívni és csúszok itthon, mert a tanárokban semmi rugalmasság nincsen). Ha pedig az ember dolgozik, akkor már megint sokkal kötöttebb az élete. Most középiskolásként nincsen semmi felelőssége, nem köti ide semmi. Számomra egyértelmű, hogy mennék és a testvér helyében is erre bíztatnám.

2019. nov. 9. 11:48
 30/31 A kérdező kommentje:
A vége az lett, hogy nem ütközik a két program, így mehetek! :)
2019. dec. 4. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!