Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jövő nyáron 11-es létemre...

Jövő nyáron 11-es létemre kimehetnék állami finanszírozásból Angliába, azonban az időpont ütközik bátyám esküvőjével. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy Angliába valószínűleg ennyi pénzből (viszek kb 10.000 Ft-ot) soha nem fogok kijutni, de bátyámnak is csak egyszer lesz esküvője.

Nagyon gondolkodom mert egyiket sem szeretném kihagyni, de döntenem kell...ti mit választanátok?

2019. szept. 25. 19:44
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2019. szept. 25. 22:14
 12/31 anonim ***** válasza:
81%
Százszor inkább a bátyám esküvője, mint egy ilyen 2 hetes 10 ezer forintból tengődés. Ha már ott vagyok, és azt választom, akkor addig gyűjtök, és nem 10 ezerrel vágok neki. Belegondoltam. Ha ennyit viszel 2 hétre, mert mondjuk ennyit tudsz, akkor mi benne az élvezet? A 2 hét intenzív nyelv? Ne hülyéskedj.
2019. szept. 25. 22:16
 13/31 anonim ***** válasza:
68%
Anglia, én egyértelműen azt választanám. A kérdező 11. osztályos, ez pedig egy szervezett két hetes program, amiben gondolom ennek megfelelően benne van a szállásuk, kajájuk és valamilyen szórakoztató és/vagy kulturális program, városnézés. Nyilván nem tudom, hogy konkrétan milyen programról van szó, de ezek alapvetően nem úgy néznek ki, hogy szabadjára engednek egy csapat tizenévest és akkor ereszd el a hajam, mindenki azt csinál, amit akar.... Én már voltam kint ilyen két hetes turnusokban több országban is (akár nyelvtanulási céllal, akár önkéntesként, akár kulturális programban) és iszonyat nagy élmény volt mind. Nyilván két hét alatt nem tanul meg senki egy nyelvet, azonban igenis lehet fejlesztő hatása a bátorságot, önbizalmat és motivációt tekintve is. Nagyon nagyon sokat segít, ha valaki kipróbálhatja magát idegen nyelvű közegben, mert ott tényleg magának kell megoldania a kommunikációt és egy elég nagy erőt jelent a későbbiekben. Arról nem is beszélve, hogy nagyon nagy élmény, rengeteg emléket lehet gyűjteni. Valamint ezek azért valóban jutányos árakon szoktak működni, amennyi pénzből kb. esélytelen kihozni és most középiskolásként még nincs is annyi kötöttség az életedben. Én pl. egy ázsiai országban is voltam tanulni két hétig, ahol szinte mindenünk finanszírozva volt (nyelvórák, szállás, étkezés, közlekedés, kulturális programok, helyi nevezetességek, múzeumok)... nem nem hozom ki ennyire olcsón, de el se jutok oda soha. Nyilván Anglia közelebb van, olcsóbb, de attól még nem biztos, hogy bárki számára elérhető. Szerintem ez egy jó lehetőség, amit célszerű lenne kihasználni. Ezzel szemben egy családtag esküvője nem olyan fontos az én szememben. Ellenkező esetben sem várnám el, hogy valaki itthon maradjon az esküvőm miatt.
2019. szept. 26. 00:51
 14/31 anonim ***** válasza:
71%
Én az esküvőt választanám.Angliába még kimehetsz,viszont esküvő csak egyszer van.Nem tudnál esetleg hazarepülniarra az egy napra?
2019. szept. 26. 04:19
 15/31 anonim ***** válasza:
15%
Én is az esküvőt választanám, hiszen csak a testvéredről van szó. Esetleg nincs másik turnus az angol útból? Megjegyzem oda nem elég a 10k költőpénz, az kb 26 font, ami nem sok mindenre elég. Tudom hogy kaptok teljes ellátást, de akkor is.
2019. szept. 26. 16:12
 16/31 anonim ***** válasza:
64%

Csoportosan mennek 18 alattiak

Szoval olyan opcio h majd hazarepul pentek szombaton vissza nincs.

Amugy beszelj a batyaddal h o mit szeretne ...

2019. szept. 26. 16:15
 17/31 anonim ***** válasza:
29%

Sokan mondtátok,hogy Angliába aprópénzért ki tud menni.Ez igaz,de a nyelvtanfolyam ára nagyon borsos.Nővéremnek 1millió forintjába került egy nyelvtanfolyam.Most a kérdező is egy ilyen tanfolyamra menne,2 hétre ingyen Angliába vagy Máltára vagy ahová pályáznak.

10.000Forint egyébként tényleg nagyon kevés lesz.Szerintem az utazás(busz,metró stb.)szórakozás nem lesz benne,abban a 2000euróban(szállás,repjegy,kaja, tanfolyam).Ha tényleg lesz ilyen,akkor vigyél többet,nehogy pénz nélkül maradj.

Ha a testvéred helyében lennék,akkor megérteném,ha te az utazást választanád,nem sokszor kap az ember ilyen lehetőséget és még jól fog jönni a nyelvtudás a jövőben.

2019. szept. 26. 17:34
 18/31 anonim ***** válasza:
86%
Azért ez egy szervezett iskolai program. Ne úgy képzeljük el, hogy minden éjszaka buli a Sohoban, meg városnézés, miegyéb. Gondolom 7 napból 6-t görnyedhetnek a nyelvórán napi 8 órában, vasárnap esetleg kultúrprogram, amit tuti nem fizet az állambácsi. És ahogy írták már, 2 hetes nyelvtanfolyam egyszerűen parasztvakítás, semmire nem elég.
2019. szept. 26. 19:00
 19/31 A kérdező kommentje:
Nekünk azt mondták, hogy ha egyáltalán nem viszünk semennyi pénzt, akkor is túléljük. Tehát gondolom kaját, szállást, utazást meg mindent fizet állam bácsi.
2019. szept. 26. 21:15
 20/31 anonim ***** válasza:
16%
Azt igen, én a hétvégi bulira írtam, hogy tuti nem.
2019. szept. 26. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!