Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A kislányom mindenkiben a...

A kislányom mindenkiben a bátyát keresi?

Figyelt kérdés

Egy ideje küszködünk már a kislányom (15 éves) stresszből kifolyó problémáival így amugy sincs a toppon szegény de kezdek aggódni, hogy talán nagyobb a baj mint gondoltam.

Épp itt aludt kettő fiú barátja, akik lejöttek vízért. Kérdezgettem felőlük hisz mind a két fiút ismerem kiskoruk óta. Végül egyikük száján kiszaladt hogy a lányom most eljár thai boxolni a bátyjával, hogy vele lehessen azonban a bátyja rendszerint lerázza mert a haverjaival akar lenni.

Átgondoltam mindent és sok furcsa dolog van. Például a fiammal kettesbrn nem tudok beszélgetni mert mindig lejön a lányom hogy beszálljon ő is. De ilyenkor se tudd a bátyjával beszélni. Mindenhogy fel akarja magára hívni a testvére figyelmét.

Legutóbb sírás lett a vége mert amit a lányom rajzolt a születés napjára, vissza adta neki. A fiamat meg nem támadhatom le nyílván.

De azt is észre vettem hogx a fiú barátjait báttyónak hívja néha. Meg hasonlók.

Kiskorukban olyan jól elvoltak, most meg gondott láttok. Jogosan? Vagy csak a lányom szorongásából jönne valami?

Köszönöm a válasszokat! Sokat jelentenek most. Teljesen tanácstalan vagyok

2019. szept. 2. 19:47
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Kihagytam a nagy rohanásban, hogy folyton a bátyja pulcsiait hordja. Főleg alváshoz.
2019. szept. 2. 19:50
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Valami nagyon nem stimmel a lányoddal, de hogy mi azt az orvosnak kell kiderítenie!
2019. szept. 2. 20:16
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Nekem ez már picit durvának tűnik.mintha túlságosan hiányolná a testvérét
2019. szept. 2. 20:31
 4/15 A kérdező kommentje:
Mit értesz az alatt, hogy "túlságosan hiányolja a testvérét„?
2019. szept. 2. 20:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a lányod rajong a batyjáért, és szeretné kivívni az elismerését. Miért romlott meg a kapcsolat közöttük?
2019. szept. 2. 20:59
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért romolhatott meg. Sosem vesztek össze és eddig nem láttam, hogy nagy baj lenne csak most kezdem belátni, hogy baj van.

A bátyja kollégiumban van, így lehet amiatt, de végülis tudnak már írni telefonon is egymással.

2019. szept. 2. 21:10
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Te gyanakszol valamire, de pontosan nem lehet tudni, hogy mi a helyzet. Szerintem kérdezd meg a lányodat, hogy mi a helyzet, mert csak találgatni lehet nagy általánosságban. Lehet, hogy hiányzik neki a bátyja, de az is lehet, hogy valamin összekaptak, és a lányod szeretné helyreállítani a kapcsolatot. De az is lehet, hogy a bátyja a példaképe, és próbál a nyomdokaiba lépni.
2019. szept. 2. 21:18
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

Az apjuk is veletek él? Mert ha nem akkor valószínűleg rá vetíti ki az apai szerepet.

Ha igen, akkor meg szerintem a bátyja elhanyagolja, és ő pedig így próbálja felhívni a figyelmét magára. Szeretne megfelelni neki, hogy büszke legyen rá. A fiad pedig ebből annyit érzékel hogy a húga tapadós és idegesíti. Meg hát ebben az is közrejátszik valószínűleg, hogy ellenkező nemű. Ne érts félre, semmiféle szexuális vagy szerelmi dolgot nem kell ebbe belelátni, csak az ilyen korú lányok sokszor szeretnének inkább a férfi családtagjaiknak megfelelni. Szerintem amint lesz a lányodnak barátja, ez véget fog érni. De addig érdemes lenne beszélni vele.

2019. szept. 2. 21:45
 9/15 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk első körben beszélhetnél a fiaddal, hogy miért tojik a húga fejére. Talán ha hajlandó lenne vele normálisan viselkedni, a leányzó is visszavenne a tempóból. Egyértelműen szereti a bátyJát, szeretné ha foglalkozna vele. Nekem a nagytesó viselkedése nem tetszik. Felnőtt fiam van és két húga, egyik épphogy nagykorú, másik még kamaszkorú. Mindketten imádják a bátyjukat, viszont ez mindig is kölcsönös volt. Pedig köztük nagy a korkülönbség. Közös programokat is szoktak csinálni, én meg örülök, hogy a lányok biztonságban vannak. Mondjuk így is voltak nevelve első perctől, nekik ez a természetes.

Mindenképpen a srácot venném elő először. Sokat segíthetne a húga problémáin, szerintem.

2019. szept. 2. 22:35
 10/15 anonim ***** válasza:
92%

"A fiamat meg nem támadhatom le nyílván."

miért? nem letámadni...beszélni velük. egy anya se mer szólni a fiának?

2019. szept. 2. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!