Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Adnál kölcsön az tesódnak, ha...

Adnál kölcsön az tesódnak, ha olyan lenne, mint az enyém?

Figyelt kérdés

40ezret kért anyánkon keresztül.

Elsőre igent mondtam, de alig aludtam miatta, hogy nem kellene.

Egyrészt utálom, igazi popsifej, folyamatosan káromkodik és sérteget, le..lyéz, kevesebbre tart magánál. Másrészt nemrég volt a szülinapom, kértem valamiben, hogy segítsen, amihez egy videót kellett volna megnézni, de letojta a 3 perces videót. Nemrég volt a szülinapja anyánknak, kerek, ki sem volt hajlandó jönni, azt mondta nem csak egy évben egyszer kell szeretni a másikat. Bezzeg mikor szülinapja volt, anyám és tesóm is puhatolózott, hogy miért nem adtam semmit, elfelejtették, hogy 140ezerért fizettem be utána adót.

Soha semmiben sem segít, amit kérek és meg kell mozdulni hozzá, se pakolásban, se ügyintézésben, se családi dolgokban. Legutóbb pénzt ajánlottam, hogy segítsen bútort szerelni, ha már ingyen nem jön, na erre segített, de nem tudta összerakni, és ami ment, az is rosszul, de valami pénzt kapott érte, mert próbálkozott.

Élete főműve, amire anyánk mindig hivatkozik, hogy a kiságyat ő szerelte össze a lányomnak, sokat dolgozott vele 5 éve és ő is vette ajándékként(50 ezres feleslegesen drága kiságy, nem tudtam, milyen vesz, csak hogy ő veszi).

Most volt a gyerekem névnapja, ki sem jött azon a héten, mert az csak névnap, szülinapra is napokkal késve, halasztani kellett, mindenkinek van(ja de egy kisgyereknek nagy dolog). Továbbá az elmúlt 2 évben kb 700-800, de inkább egy milla alatt valahol költöttem rá.(drága ruhák, cipők, csakúgy pénz)

Drága holmijai vannak(neki ez felel meg, most vett 25ezres cipőt 2 hete), amikre gyűjt, amiket a szüleink kiegészítenek neki(én nem kapok ilyesmit). Mostanra kezdik megelégelni a dolgot, és adnak kevesebbet, de pl most vett 120 ezres mikroszkópot(nincs orvosi végzettsége, ez nála hobbi, érdeklődés), amibe a szüleink adtak pénzt.

Egész gyerekkorából felhalmozva áll a sok méregdrága cucc, tudom, mert nekem kellett selejtezni, pakolni, mert nem volt hajlandó, de eladni nem akarja, mert az melós(fotózni feltenni a netre), ha mi eladnánk és megkapná a pénzt, benne lenne.

A pénz MAGÁN egészségügyi ellátásra kellene neki, mert hipochonder(ő meg van győződve arról, hogy van valami baja, mindig más kiváltó okkal, évek óta), és az állami orvosokban, akiknél úgy kell kiharcolnia a beutalót, nem bízik meg sokáig is tart..

Abszolút ellenzem a téveszméit, ami minden évben befuccsol, hol olcsóbban, mint a kálcium allergiára, hol drágábban, másrészt ha kölcsön adok, nem oszthatom be helyette, tehát nem kellene néznem, mire kell neki.

Azt mondja majd valamikor visszaadja, de pénzügyileg nem bízok benne, nem arra, hogy nem lesz pénze, hanem hogy nem fogja visszaadni, elfelejti alapon, vagy ha visszaadja is kérnem kell, aztán még én leszek megalázva..

Egyébként másnak adtam sokkal nagyobb összeget, aki nem családtag, de stabil anyagilag, van gerince, segít ha tud, benne megbíztam és normális velem. Ezt tudja anyám is, kicsinálna érzelmileg, ha öcsémnek meg nem adnék.

Ha meg nem is adja vissza, csak negynevezer.

2 év van köztünk, ő a fiatalabb és a családi kedvenc

Tegnap azzal viccelődött, hogy az egészségügyi tipp, amit nem kértem, nem is osztottam meg vele a problémám, ami nincs is, mert csak allergia, anyánkon keresztül jutott át hozzá, megért 40ezret.

Egész éjszaka nem aludtam, nem vágna földhöz a 40ezer, de úgy utálom, mostanában kifejezetten ro.adék volt, nem is létszükséglet neki(bár ő úgy éli meg), a saját dolgaiért nem mozdul meg, hogy pénze legyen belőle és kössög is egy ideje, meg már kezd besokallni nálam ez az összeg, amit rá költöttem, és ha pl költök, mint a 140, az természetes, elfelejtik.

Akarom, hogy értéke legyen annak, amikor segítek, legyek megbecsülve, ne kezeljen lábtörlőként, másrészt pénzért meg szívességekért(mert a lótifuti ügyintézői is mi vagyunk anyámmal) nem várhatok rendesebb viselkedést, az gerinctelenség, ilyet megvenni nem lehet.

Mit gondoltok, szemétség, hogy bosszúból, nevelési célzattal, és pusztán érzelmi alapon borítanám a családi békét?

2019. aug. 27. 08:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Én a saját testvéreimnek szó nélkül adnék, és nem kölcsönbe, hanem úgy, hogy segítek, nem kell kell megadni. Mert tudom, fordítva is így lenne. A te testvérednek a viselkedése miatt nem adnék, de te úgyis fogsz neki adni, még akkor is ha rosszul alszol miatta, lelked mélyén nem is akarsz adni. Tudod honnan tudom, hogy adni fogsz? Mert amint közlöd vele, hogy nem adsz neki pénzt, a tetsvéred olyan szinten megfog alázni, pocskondiázni, anyukád is a testvéred mellé fog állni, hogy a békülés kedvéért inkább odaadod a pénzt (amit sosem fogsz visszakapni) Ja, és a kölcsön után ugyanolyan senki leszel mint ami voltál a testvéred szemében. Én a helyedben azért nem adnék, mert a testvéred hisztis sértődése még jól is jönne. Nem kéne elviselnem többé a megaláztatásait.

Szóval a kérdésnek nem sok értelme van, mert a pénzt a tesód megkapja.

2019. aug. 27. 09:48
 12/32 anonim ***** válasza:
Te nem akarsz neki adni ahogy latom, de megis furdall a lelki ismeret? te egy igazan jo szivu ember lehetsz szerintem ha akar toled penzt dolgoztasd meg erte ;) es persze csak akkor adj ha neked az nem okoz gondot anyagilag
2019. aug. 27. 10:03
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnék többet egy kanyit sem. Van neked saját gyereked, ha van pluszban (amit akár oda is adhatnál a tesódnak), akkor ahelyett, hogy kiszórod az ablakon a pénzt, tedd külön a gyerkőcnek, a későbbiekben jól fog jönni.

A most tesódnak adogatott pénzt a gyereked jövőjétől veszed el.

2019. aug. 27. 10:17
 14/32 A kérdező kommentje:

Nincs jövedelme, nem tud felvenni hitelt.

Szerencsére a kérdésnek nincs értelme már, számon kérte, hogy az allergiára táplálkozási tanácsát,amit nem kértem, amit anyámon keresztül adott megfogadtam e, mikor mondtam hogy nem érdekelt, rámnyomta a telefont.

Abszolút balek vagyok és azért fizetnék, hogy szeressenek még csak nem is ő, hanem miatta a szüleim.

2019. aug. 27. 10:49
 15/32 A kérdező kommentje:
Looool, azért volt képe rámnyomni a telefont mert tegnap apámtól kapott még 50et
2019. aug. 27. 10:55
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Remélem ezt megjegyezted egy életre, és elzárod felé a pénzcsapot.
2019. aug. 27. 11:04
 17/32 A kérdező kommentje:

Akkor fogok adni, ha éhezik, de úgy, hogy eladta a luxuscikkeit.

Írt egy mocskolódó üzenetet, azért kapott pénzt, amiért aprópénzt kér, 30-40ezret

2019. aug. 27. 11:18
 18/32 anonim ***** válasza:
Szüleiteknek küldd tovább az üzenetet, talán az ő szemükről is leesik a hályog így.
2019. aug. 27. 11:35
 19/32 anonim ***** válasza:
0%
Na hat ez necces kerdes. Mi van ha tenyl. beteg es emiatt keson vizsg. meg? Ez mas tema mint h cipore kene szerintem. Sztem adj es ha utalatos akk uis visszakapja az elettol!
2019. aug. 27. 11:47
 20/32 anonim ***** válasza:
Én ilyen testvérnek nem adnék, még ha orvosra kellene sem. Ő kiérdemelte, hogy ne bízz benne, felnőtt ember, innentől oldja meg. A szüleitek látom úgyis adnak neki pénzt.
2019. aug. 27. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!