Adnál kölcsön az tesódnak, ha olyan lenne, mint az enyém?
40ezret kért anyánkon keresztül.
Elsőre igent mondtam, de alig aludtam miatta, hogy nem kellene.
Egyrészt utálom, igazi popsifej, folyamatosan káromkodik és sérteget, le..lyéz, kevesebbre tart magánál. Másrészt nemrég volt a szülinapom, kértem valamiben, hogy segítsen, amihez egy videót kellett volna megnézni, de letojta a 3 perces videót. Nemrég volt a szülinapja anyánknak, kerek, ki sem volt hajlandó jönni, azt mondta nem csak egy évben egyszer kell szeretni a másikat. Bezzeg mikor szülinapja volt, anyám és tesóm is puhatolózott, hogy miért nem adtam semmit, elfelejtették, hogy 140ezerért fizettem be utána adót.
Soha semmiben sem segít, amit kérek és meg kell mozdulni hozzá, se pakolásban, se ügyintézésben, se családi dolgokban. Legutóbb pénzt ajánlottam, hogy segítsen bútort szerelni, ha már ingyen nem jön, na erre segített, de nem tudta összerakni, és ami ment, az is rosszul, de valami pénzt kapott érte, mert próbálkozott.
Élete főműve, amire anyánk mindig hivatkozik, hogy a kiságyat ő szerelte össze a lányomnak, sokat dolgozott vele 5 éve és ő is vette ajándékként(50 ezres feleslegesen drága kiságy, nem tudtam, milyen vesz, csak hogy ő veszi).
Most volt a gyerekem névnapja, ki sem jött azon a héten, mert az csak névnap, szülinapra is napokkal késve, halasztani kellett, mindenkinek van(ja de egy kisgyereknek nagy dolog). Továbbá az elmúlt 2 évben kb 700-800, de inkább egy milla alatt valahol költöttem rá.(drága ruhák, cipők, csakúgy pénz)
Drága holmijai vannak(neki ez felel meg, most vett 25ezres cipőt 2 hete), amikre gyűjt, amiket a szüleink kiegészítenek neki(én nem kapok ilyesmit). Mostanra kezdik megelégelni a dolgot, és adnak kevesebbet, de pl most vett 120 ezres mikroszkópot(nincs orvosi végzettsége, ez nála hobbi, érdeklődés), amibe a szüleink adtak pénzt.
Egész gyerekkorából felhalmozva áll a sok méregdrága cucc, tudom, mert nekem kellett selejtezni, pakolni, mert nem volt hajlandó, de eladni nem akarja, mert az melós(fotózni feltenni a netre), ha mi eladnánk és megkapná a pénzt, benne lenne.
A pénz MAGÁN egészségügyi ellátásra kellene neki, mert hipochonder(ő meg van győződve arról, hogy van valami baja, mindig más kiváltó okkal, évek óta), és az állami orvosokban, akiknél úgy kell kiharcolnia a beutalót, nem bízik meg sokáig is tart..
Abszolút ellenzem a téveszméit, ami minden évben befuccsol, hol olcsóbban, mint a kálcium allergiára, hol drágábban, másrészt ha kölcsön adok, nem oszthatom be helyette, tehát nem kellene néznem, mire kell neki.
Azt mondja majd valamikor visszaadja, de pénzügyileg nem bízok benne, nem arra, hogy nem lesz pénze, hanem hogy nem fogja visszaadni, elfelejti alapon, vagy ha visszaadja is kérnem kell, aztán még én leszek megalázva..
Egyébként másnak adtam sokkal nagyobb összeget, aki nem családtag, de stabil anyagilag, van gerince, segít ha tud, benne megbíztam és normális velem. Ezt tudja anyám is, kicsinálna érzelmileg, ha öcsémnek meg nem adnék.
Ha meg nem is adja vissza, csak negynevezer.
2 év van köztünk, ő a fiatalabb és a családi kedvenc
Tegnap azzal viccelődött, hogy az egészségügyi tipp, amit nem kértem, nem is osztottam meg vele a problémám, ami nincs is, mert csak allergia, anyánkon keresztül jutott át hozzá, megért 40ezret.
Egész éjszaka nem aludtam, nem vágna földhöz a 40ezer, de úgy utálom, mostanában kifejezetten ro.adék volt, nem is létszükséglet neki(bár ő úgy éli meg), a saját dolgaiért nem mozdul meg, hogy pénze legyen belőle és kössög is egy ideje, meg már kezd besokallni nálam ez az összeg, amit rá költöttem, és ha pl költök, mint a 140, az természetes, elfelejtik.
Akarom, hogy értéke legyen annak, amikor segítek, legyek megbecsülve, ne kezeljen lábtörlőként, másrészt pénzért meg szívességekért(mert a lótifuti ügyintézői is mi vagyunk anyámmal) nem várhatok rendesebb viselkedést, az gerinctelenség, ilyet megvenni nem lehet.
Mit gondoltok, szemétség, hogy bosszúból, nevelési célzattal, és pusztán érzelmi alapon borítanám a családi békét?
Nekem is adhatsz kölcsön, pl puszit, becsszó visszaadom!
De hogy válaszoljak is: a kérdésed önmaga manipulatív, sugallja a válaszadók fele, hogy miket írjanak majd neked, hogy önigazolhass azzal kapcsolatban, amit amúgyis tudsz: a tesód s.e.g.gfej.
Ettől függetlenül adni fogsz neki, ismér.
Nem szokott kölcsönkérni tőlem, mert általában adtam, ha éreztem hogy rászorul.
Utoljára kb 15 éve volt, mikor kellett és adott, de másnap vissza tudtam adni, nyilván nem ekkora összeget.
Szüleinktől már kért kölcsön egy hete, a cipőt 2 hete vette, a mikroszkópot 1 hónapja, 20-20at kapott, anyánk már nem tud adni neki, de adna, apánkat nem tudom.
Olvtársak, valóban sugalmazó az írás, de ezen emelkedjünk felül, és helyezkedjünk a kérdező helyzetébe!
Aki 2 hete vett cipőt 25.000-ért és előtte mikroszkópot, annak telik a magánorvosi vizsgálatra. Ha másképpen nem, folyószámlahitelből. A kisgyerek névnapját negligáló, stb. stb. viselkedést mutató rokonnak nem adnék kölcsön. Csak azt teszi meg, ami kellemes neki, akkor kér, amikor úgy kívánja.
Kérdező:
1. Ennek a parazitának miért vagy az ölebe? Mitől félsz?
2. A szüleidtől megkérdezted, miért kedvenc ő? (A kedvencséget még csak-csak el lehet fogadni, ha van épkézláb indoka.) Bár ezzel a kérdéssel óvatosan, ha már más is átjutott anyátokon keresztül.
3. "Mit gondoltok, szemétség, hogy bosszúból, nevelési célzattal, és pusztán érzelmi alapon borítanám a családi békét?" Én biztosan ezt tenném (még ha nem is feltétlenül ez a legelőrevivőbb megoldás, mert 1. Kicsit jólesne. 2. Megszabadulnék egy vámpírtól. 3. Lehet, hogy tanulna belőle.
Nézd, van egy egyszerű probléma: kölcsön kért, te azonnal igent mondtál, majd fél éjszaka vergődtél, hogy nem kellett volna, és jönnek a sérelmek. A jelek szerint be vagy dresszírozva arra, hogy te legyél a családi kishülye, a bűnbak, a mindig előrángatható balek.
Ezen te nem fogsz okoskodással, manipulációval változtatni, főleg, mert már házas vagy, gyereked is van, és a jelek szerint még ez senm tett téged felelős felnőtt emberré.
Anyukád a jelek szerint úgy rángat téged, mint a Puppetmaster a babáit, és te bizony valószínűleg ugrani is fogsz, most is, máskor is, mindig is, akárki akármit is mond. Sem bosszúból, sem nevelési célzattal nem kell szemétkedni, mert nem szemétkedés az, hogy valamire NEM-et mondasz.
A testvéred elleni panaszáradt nem tartozik ránk, mert ezt egy-két mondattal is le lehetett volna írni úgy, hogy az olvasó nem fullad meg tőle.
A pénz-dolog nagyon nyavalyás téma, ha családról van szó, mert jogilag szinte patthelyzet, ha nincs hivatalos papír a kölcsönről. (Javítok: inkább sakk-matt, és az győz, aki kér és nem ad vissza.)
"Akarom, hogy értéke legyen annak, amikor segítek, legyek megbecsülve, ne kezeljen lábtörlőként, másrészt pénzért meg szívességekért(mert a lótifuti ügyintézői is mi vagyunk anyámmal) nem várhatok rendesebb viselkedést, az gerinctelenség, ilyet megvenni nem lehet."
Ezt kezdheted azzal, hogy a testvéreddel leülsz face to face és közlöd vele, hogy átgondoltad és a válaszod nem.
Szépen, egyenesen, korrekten, indulatoktól mentesen. Még indokolni sem kell, csak ha nagyon akarod, és akkor is, csakis észérveket szabad felhozni, nem régi sérelmeket. (Értsd: pl. mert neked is szükséged van a pénze.) Ne engedd, hogy beleforgasson bármiféle veszekedésbe.)
És utána ehhez tartod magad. Nem hozol elő régi sérelmeket, hanem MOSTANTÓL FOGVA másként bánsz velük. Anyuka sírhat, manipulálhat, cirkuszolhat, meg az egész család is, de HA van benned erő, akkor képes vagy változtatni. Ja, még valami: a régi sérelmeket fel kell dolgozni, különben visszarántanak a régi szerepedbe.
Mióta drága egy 25.000-s cipő?
Normális cipőt az alatt tuti nem kapsz, aki divatozni akar, az meg úgyis 50-80ért vesz.
A mikroszkóp valóban hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!